K2 Content

Met het aanbreken van het daglicht voor de tweede helft van de 24h van Zolder zien we dat er toch nog wel wat wijzigingen zijn. Niet aan de top, want daar staat fier DVB Racing met de Norma die iedereen in het veld achter zich heeft weten te houden.


 



Vlak na de start, gisteren om 16.00 uur begon het te regenen en daarbij vielen een aantal wagens uit door crashes. Waaronder de Porsche 991 #99 van Belgium Racing met Dylan Derdaele, Kenneth Heyer, Marc Goossens, Louis Machiels en Peter Hoevenaar. Het team heeft de wagen weer kunnen repareren en op dit moment rijdt het team weer rond op de zevende plaats overall en tweede in de klasse. Didier van Dalen was helaas de eerste uitvaller in de Porsche van No Speed Limit en hij zorgde er teven voor dat de vangrail bij pitingang gerepareerd moest worden waardoor er een tijdje een safetycar de baan in moest komen.   



Iets na zes uur gereden te hebben was het invaller bij DVB Racing, Gilles Magnus, die de Norma M20FC aan de leiding wist te brengen waar zij op dit moment nog steeds rijdt. De McDonalds Norma M20 FC ligt op de tweede plaats, nadat zij lange tijd aan de leiding gingen, maar de equipe met David Houthoofd, Francois Bouillon, Frederic Vervisch en MarC Olivier van Oppens liggen op goed twee ronden achterstand en met nog zeven uur te gaan is er dus nog van alles mogelijk.



Een oliespoor, neergelegd door de LM Racing Porsche zorgde ervoor dat de Lamborghini SuperTrofeo uitgleed en hard in de muur knalde waardoor de bolide total loss raakte. Jammer, want ze kwamen in alles sessies tot nu toe en in de race goed mee en hadden voor mooie concurrentie kunnen zorgen.



In de Belcar 1 klasse zien we de #98 Porsche 991 van Belgium Racing aan de leiding met Pedro Bonnet, Glenn van Parijs en Jaap van Lagen. MExT Racing met de Porsche 911 heeft met Xavier Stevens, Kris Wauters, Koen Wauters, Lieven Goedgebuer en Dries Vanthoor hebben de tweede plaats in handen terwijl EMG Motorsport met John de Wilde, Bert Redankt, Michiel Verhaeren en Peter van Delm rijden op de derde plaats in de klasse.



In de Belcar 2 zien we de leiders met o.a. #2 DVB Racing met Hans en Frank Thiers, Jeffrey van Hooydonk en wonderkind Gilles Magnus die de Norma M20 FC aan de leiding van de wedstrijd hebben gebracht. Op de tweede plaats ligt de McDonalds Racing Norma M20 FC van David Houthoofd, Francois Bouillon, Frederic Vervisch en Marc Olivier van Oppens. Op de achtste plaats overall, maar derde in de klasse is het Sam Dejonghe die voor Deldische Racing by JDC Events de derde plaats in de klasse in handen heeft genomen. Samen met Luc de Cock, Tom Joosen, Thomas Piessens gaat het team er alles aan doen om zover mogelijk naar voren te komen en zoveel mogelijk punten mee naar huis te nemen.



Op de tiende plaats overall en eerste in de Belcar 3 zien we PG Motorsport met Tjarco Jilesen, Thijn Jilesen, Sven van Laere en Paul Geeris in de Porsche Cayman GT4. Echt rustig aan kan het team het niet doen want op maar drie ronden achterstand is het het team van Carrosserie Vennerum met Marc en Johan Vannerum, Jean-Luc Behets en Gregory Eyckmans die de tweede plaats in de klasse in handen heeft en elfde algemeen. Iets meer ruimte hebben ze op MSE met de BMW M235i met Peter Beckers, Jef en Bart van Samang en Erik Bruynoghe die op 16 ronden achterstand liggen.


 
In de Belcar 4 zien we de koplopers terug op de zeventiende positie en wel met Pascal Deckers, Edwin Beyers, Ron van de Water en Geert Dierckx voor VDW Motorsport. Zij liggen op zeventien ronden voorsprong op de nummer twee in de klasse Comparex Racing met de #21 BMW M3 GT3 waar Steven Vanbellingen, Wiebe Wijtzes en Eric van de Munckhof hun ronden rijden. Maar op het moment van schrijven krijgt het team van VDW Motorsport te horen dat ze te hard hebben gereden in de pitstraat en een Drive-Through penalty krijgen. Carlier Racing liggen op de derde plaats in de klasse.



De eerste plaats in de Belcar 5 wordt in beslag genomen door QSR Racingschool met Yannick Redant aan het stuur. Hij rijdt de BMW 325i rond op de 22ste positie overall. Samen met Joël Uylenbrock, Emelie Liljeström, Luc Janssens en Aytron Redant hebben zij tot nu toe 532 ronden gereden. Op de tweede plaats vinden wij Skylimit Yokohama 1 met Nicolas Hermans, Hanne Terium, Davy Suffeleers, Olivier Hertsens en Jan Sluis. Vlak achter hen ligt Convents Racing met Davy en Vincent Convents, Steve Raymakers en Yannick Dupont.



Belcar 7a geeft op het moment van schrijven T2 Racing Switzerland aan als leiders in de klasse. Ze liggen op de derde plaats overall met de Ligier JS53 Evo2 met Pieder Decurtins, Mike Fenzl, Marc
Weber, Stephan Brintzinger en Nico Stuerzinger. Op de zevende plaats overall en 12 ronden achter de leiders in de klasse vinden we de Porsche 991 van Belgium Racing waar Dylan Derdaele, Kenneth Heyer, Marc Goossens, Louis Machiels en Peter Hoevenaars actief zijn. VR Qvick Racing team met Erik Qvick, Tom en Dirk van Rompuy en Nico Verdonk hebben in de klasse de derde plaats in handen.



In de Belcar 7b, zien we Milo Racing op de eerste plaats terug. Met Jacques Derenne, Nivarlet Christophe, Kevin Balthazar en Geoffroey Christophe in de Lamera. In het algemeen klassement vinden
we het team terug op de 12de plaats. Tweede in de klasse is het LM Racing terug met de Porsche 996 met Luc Moortgat, Pierre-Yves Paque, Dirk Kuijl en Patrick Zeeuws terug. Jusi Racing met Jurgen Vermeulen, Tim Michiels, Bas van Elderen, Roland van Asch en Kobe Glaes hebben met de BMW 130D de derde plaats in handen in de klasse.  



De laatste klasse, de Belcar 7c, zien we BMW Team van der Horst met Jeromy Hessels, Erik Vandervreken, Johan Lambregs en Mauro Mercuri aan de leiding. Jusi Racing met Sigrid Maes, Kobe
Claes, Jurgen Vermeulen, Tim Michiels en Erwin Deldime vinden we met de BMW 120D terug op de tweede plaats. De Mazda MX5 ND van Mazda Europe met Stéphane Lémeret, Xavier Daffe, Hans
Dierckx, Maxime Pasture en Antonio da Palma Ferramacho hebben de derde plaats in handen.



Voorlopig gaat de race nog even door en is er nog helemaal niet zeker wie welke klasse op zijn of haar naam gaat schrijven. Later zullen wij nog een verslag geven van de gereden race en de klassewinnaars aan u bekend maken.

 

 

18509240
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1980
5062
7042
18458840
23519
162599
18509240

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven