Yvan Muller heeft ook in deze tweede race de wedstrijd op zijn naam weten te schrijven. Thed Björk eindigde op de tweede plaats voor Kevin Ceccon die als derde mee mocht naar het podium.De tweede race van de WTCR op het 6.120 km lange Circuito da Guia is voor acht ronden van start gegaan met Yann Ehrlacher in de Lynk & Co vanaf polepositie. Thed Björk weet de tweede plaats in handen te houden terwijl Yvan Muller de derde plaats in handen komt van Yvan Muller die ook nog mee kan strijden in het kampioenschap.

Dan komt Niels Langeveld in de problemen en spint waardoor veel wagens in de problemen komen, maar niets ernstigs en iedereen kan door met de nodige vertraging. Niets vreemds als opeens Yvan Muller aan de leiding gaat terwijl Esteban Guerrieri voorbij gaat aan Ehrlacher en de derde plaats in handen weet te nemen.

Kevin Ceccon heeft de smaak te pakken in China en in deze tweede race haalt hij Guerrieri op snelheid in en pakt de derde plaats over. Nick Catsburg gaat ook lekker en neemt de zesde plaats in handen achter Johan Kristoffersson.

Iets verder in de race gaat Norbert Michelisz voorbij aan Rob Huff en neemt de elfde plaats in handen terwijl op hetzelfde moment Catsburg voorbij gaat aan Kristoffersson voor de vijfde plaats in de wedstrijd. Tom Coronel gestart als 14de heeft geen plaats gewonnen of verloren en rijdt nog steeds op deze 14de plaats rond. Niels Langeveld heeft door het accefietje wat plaatsen verloren enheeft de 16de plaats in handen.

Atilla Tassi en Mehdi Bennani raken elkaar op dezelfde plek waar Langeveld en Ma in race één elkaar tegenkwamen en voor beide is de race over.

Nick Catsburg heeft de aansluiting gevonden bij Guerrieri maar kan er nog niet aan voorbij. Dit zou natuurlijk in het voordeel zijn van de Nederlander maar bovendien kan hij daarmee zijn merkgenoot, Michelisz,  helpen door ervoor te zorgen dat de Argentijn minder punten scoort voor het kampioenschap. In de laatste ronde weet Catsburg zijn Hyundai naast de Honda van Guerrieri te zetten maar kan er niet aan voorbij. Helaas voor de Nederlander krijgt hij daardoor problemen en zakt terug naar de 12de plaats.

Door het 'stuk' gaan van Catsburg kan Michelisz wel een plaats opschuiven en pakt de 10de plaats in handen. Hij behoudt daarmee de leiding in het kampioenschap met 312 punten voor 301 voor Esteban Guerrieri en 295 voor Yvan Muller.

Muller eindigd dus op de eerste plaats voor Thed Björk en Kevin Ceccon. Esteban Guerrieri eindigde op de vierde plaats gevolgd door Johan Kristoffersson en Yan Ehrlacher en Andy Priaulx. Fred Vervisch eindigde op de achste plaats en wist daarbij Jean-Karl Vernay achter zich te houden terwijl Norbart Michelisz de tiende plaats in handen nam.

Nick Catsburg eindigde vlak voor Tom Coronel op de twaalfde plaats terwijl Niels Langeveld de race als 16de wist te finishen.

Er staat nog 1 race op het programma die later vanacht verreden gaat worden.

 

Foto: WTCR

12192545
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2809
3327
12108
12160227
6136
92573
12192545

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven