K2 Content

Op zonnig Hockenheim heeft Maxime Oosten met een enorme voorsprong van ruim 23 seconden de eerste race van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux tijdens het 12H Hockenheimring Creventic weekend gewonnen. Dirk Warmerdam werd in de eerste ronde omgeduwd, viel daardoor terug naar de tiende positie, maar wist knap als tweede te finishen. De equipe Willem Meijer-Lorenzo van Riet maakt het podium compleet.


Het hele veld komt na de rollende start goed de eerste bocht door, maar een bocht later is het toch prijs. Jayden Post raakt in het gedrang Giovanni Scamardi die naast hem rijdt, die tikt daardoor de BMW M2 van Dirk Warmerdam in de rondte. Warmerdam staat even dwars op de baan, maar kan verder. Dat geldt niet voor Scamardi. Hij staat naast de baan met een gebroken wielophanging en de safetycar komt de baan in.

Eenmaal achter de safetycar blijken er de nodige inhaalmanoeuvres te zijn geweest, want Fred Caprasse is van de vijfde startplek doorgeschoven naar de tweede positie. Max Veels is derde en Lorenzo van Riet is tweede plekken teruggevallen naar de vierde plaats.

Pim van Riet, die dit weekend een equipe vormt met Dick van Elk, is van de laatste startpositie al opgeklommen naar de zevende plek.

In ronde vier mag het veld weer los en Oosten weet zijn leidende positie vast te houden. Caprasse kan hem echter goed volgen, Van Riet is doorgeschoven naar de derde plek.

Warmerdam heeft na zijn terugval de moed niet verloren, in één ronde heeft hij al vier posities goed gemaakt en hij gaat op weg naar de Jayden Post op de vijfde plaats.

In ronde 7 ontstaat er een prachtig gevecht tussen Caprasse en Van Riet. Ze wisselen verschillende keren van plek, maar Caprasse weet stand te houden. Oosten profiteert van gevecht achter hem, zijn voorsprong is nu ruim drie seconden en hij pakt een seconde per ronde.

Warmerdam is Post voorbij en in ronde negen moet ook Max Veels er aan geloven. Lorenzo van Riet is geduldig gebleven, wacht op het juiste moment en in ronde tien gaat hij dan toch langs Caprasse. Die heeft direct Warmerdam op zijn achterbumper.

Terwijl Oosten langzaam aan de horizon verdwijnt is de strijd tussen de nummer twee tot en met vier prachtig. Dat gevecht gaat door tot de pitwindow open gaat en dat gebeurt in ronde elf.
Warmerdam komt direct naar binnen, net als Albert Jochems op p12, maar de rest gaat door. Een ronde later volgt Veels en dan wordt het druk in de pitstraat.

Maxime Oosten rijdt door, hij heeft een voorsprong van 6.6 sec op Van Riet, die op zijn beurt 3 sec voor Caprasse rijdt. In ronde 15 zijn Oosten en Van Riet nog steeds niet gestopt, ze hebben nu nog maar drie minuten om hun stop te maken. In ronde 16 stopt Oosten dan eindelijk, maar Van Riet gaat door. Net op rijd komt hij binnen om te wisselen met Willem Meijer.

Als de pitwindow gesloten is blijkt dat vier rijders een te korte pitstop hebben gemaakt. Dick van Elk, Berry van Elk, Tomasz Magdziarz en Willem Meijer zullen een drive trhough penalty moeten ondergaan, wat met name voor Meijer vervelend is, omdat zijn podiumpositie in gevaar komt. Warmerdam rijdt inmiddels al derde, voor Caprasse en Veels. Post is teruggevallen naar de zevende positie.
De voorsprong van Oosten loopt per ronde op, geen van zijn achtervolgers kan zijn rondetijden evenaren.

Berry van Elk komt als eerste binnen om zijn straf in te lossen, de rest rijdt door. Meijer komt even later binnen en ook Magdziarz en Dick van Elk voldoen op tijd hun straf. Meijer komt net voor Caprasse de baan op en heeft dus één positie verloren aan Warmerdam.

De achterstand van Warmerdam op Oosten is 17 seconden, Meijer is in gevecht met Caprasse maar weet zich toch van de snelle Belg los te maken. Caprasse doet wat hij kan om aan te klampen bij Meijer, maar krijgt een waarschuwing voor Track limits en weet dan dat hij dit keer het podium niet zal halen. Meijer loopt in op Warmerdam en de slotfase wordt nog spannend voor de podiumplekken. Meijer krijgt echter vlag voor track limits en dan weet ook hij dat hij genoegen moet nemen met de derde podiumplek.

Daarmee wint Maxime Oosten na 30 ronden de eerste race op Hockenheim, 23.074 sec voor Dirk Warmerdam en 23.307 sec voor Willem Meijer.

De tweede race van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux over een uur is op zondag 15 mei en start om 10 uur. Dan zal Maxime Oosten opnieuw vanaf poleposition starten.

PR

15495624
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2136
17570
52716
15390339
2136
228678
15495624

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven