K2 Content

Nathanael Berthon heeft in de Audi de snelste tijd op de klokken neer weten te zetten en zal de hoofdrace van pole mogen vertrekken. Helaas was het Nestor Girolami die het niet wist te brengen tot de derde kwalificatie terwijl Mikel Azcona dat wel wist te doen. Daarmee heeft Azcona voldoende voorsprong weten te halen en mag zich daarmee kampioen van het seizoen 2022 mag noemen wat betekend dat hij de laatste kampioen in de WTCR is.Hoe de toekomst er precies uit gaat zien voor de WTCR is op dit moment nog niet bekend, maar afgelopen maand liet de FIA dat het in de huidige format niet meer door zal gaan. Zodra er meer duidelijkheid is over de voortgang van de klasse zal daar zo snel mogelijk een bericht van verschijnen op www.nospeedlimits.nl

Lange tijd was het Tom Coronel die aan de leiding ging in de eerste kwalificatie van de WTCR in Saoudi Arabie maar het was Nick Catsburg die hem naar de tweede plaats verwees. In zijn eerste outing ging Franco Girolami beide Nederlanders voorbij en nam de eerste plaats in handen terwijl Nathanael Berthon achter hem de tweede plaats in handen wist te nemen.

Het zat Coronel natuurlijk niet lekker dat Catsburg hem voorbij was gegaan waarna Coronel snel weer naar buiten ging om een snellere ronde neer te zetten. Hij heeft dan 'geluk' dat de ronde van Catsburg gecancelled wordt in verband met track limits als Coronel de vijfde tijd in handen weet te nemen. In zijn volgende ronde dat Catsburg dan weer naar buiten gaat weet hij een plaats op Coronel te winnen en pakt de vierde tijd in handen. Echter was het Gilles Magnus die weer net iets sneller over het circuit ging waarmee hij de eerste tijd in handen nam. Kortom er veranderde gedurende de sessie veel voor wat betreft posities. Maar de hoofdpersonen, voor wat betreft het kampioenschap, Mikel Azcona en Nestor Girolami, lieten het nog een beetje afweten. Azcona weet dan halverwege de 7de plaats in handen te nemen terwijl Girolami niet verder komt dan de 12de plaats.

Dan gaan de drie Hyundai's achter elkaar de baan op en is het Mikel Azcona naar de eerste plaats in weet te nemen. Als de eerste sessie erop zit nemen wij afscheid van Daniel Nagy die de 13de plaats in handen weet te nemen voor Ahmed Khaled Binkhanen die de 14de plaats pakt terwijl Tiago Monteiro vanaf de laatste plaats zal vertrekken.

Q2 gaat van start als de overgebleven wagens achter elkaar de baan weer op gaan. Daar is het Nathanael Berthon die als eerste een snelle tijd laat noteren maar als snel wordt hij ingehaald door Gilles Magnus. Azcona weet dan de eerste plaats in handen te nemen maar die heeft hij niet lang want als snel is het Berthon die hem voorbij gaat aan de leiding.

In een alles of niets poging is het Nestor Girolami die een snelle ronde probeert te halen om Q3 te halen maar helaas redt hij het niet en is met een punten verschil van +68 Mikel Azcona de laatste kampioen WTCR. Het is natuurlijk dubbel feest want het team van Azcona, BRC Hyundai N Squadra Corse heeft het kampioenschap voor de teams op hun naam weten te schrijven.

Nestor Girolami vertrekt beide races vanaf de 12de plaats terwijl Rob Huff niet verder kwam dan de elfde tijd. Attila Tassi heeft de 10de plaats in handen weten te nemen voor Viktor Davidovski die keurig de negende tijd reed. Esteban Guerrieri eindigde op de achtste plaats terwijl Nick Catsburg de zevende tijd in handen nam net na Franco Girolam die vanaf de zesde plaats zal vertrekken. Met het behalen van de tiende plaats zal Viktor Davidovski vanaf de pole mogen vertrekken voor de eerste race.

Bij de laatste sessie is het Tom Coronel die als eerste mag vertrekken en met een tijd van 1.16.564 voorlopig de eerste plaats in handen heeft. Mikel Azcona is na hem aan de beurt en even leek het of Coronel de leiding in handen kon houden maar met 0.052 seconden pakte Azcona toch de leiding van de Nederlander over. Norbert Michelisz is de derde die een snelle ronde neer mag zetten en dat weet hij ook te doen want de Hongaar pakt voorlopig de eerste plaats. Gilles Magnus is het dan die aan de beurt is in Q3 voor een snelle ronde maar hij moet voorlopig genoegen nemen met de vierde plaats. De laatste die aan de beurt is is Nathanael Berthon die in de laatste meters de leiding in handen weet te nemen en morgen de tweede race van pole mag vertrekken voor Norbert Michelisz, Mikel Azcona, Tom Coronel en Gilles Magnus.

Foto: WTCR

18730662
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3032
7091
32257
18658261
72401
172540
18730662

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven