K2 Content

De Race of Champions Nation Cup is dit jaar wederom gewonnen door Team Noorwegen met Petter en Oliver Solberg. In het Zweedse Pite Havsbad op ruim 95 km van de Noordpoolcirkel werd vandaag de Race of Champions Nation Cup verreden waar team Noorwegen het wonnen van team All Stars.De eerste race werd verreden tussen Lucas Blakeley voor Engeland en Valtteri Bottas waarbij de overwinning ging naar Blakeley. De tweede race werd vereden tussen Jarno Opmeer en Mika Hakkinen waarbij Opmeer al snel een grote voorsprong op wist te bouwen en de race ook op zijn naam kon schrijven. Maar het werd door de wedstrijdleiding bevestigd dat Opmeer een valse start had waardoor de overwinning naar Hakkingen ging. De derde race was tussen Sebastian Vettel en David Coulthard in de Polaris waarbij Coulthard de leiding in handen nam. Maar al snel was het Vettel die de leiding in handen nam en daarmee de overwinning op zijn naam wist te schrijven.

Mick Schumacher nam het op tegen Jamie Chadwick waarbij Schumacher als eerste over de meet kwam. Valtteri Bottas en Jarno Opmeer namen het daarna tegen elkaar op en weer bijna een jumpstart voor Opmeer, maar deze keer ging het goed. Bottas reed tegen de banking aan maar hij kon zijn race vervolgen. Hierdoor verloor hij wel veel tijd maar wist alsnog de overwinning op zijn naam te zetten.

De volgende race stond tussen Mika Hakkinen en Lucas Blakeley. En wederom was het Blakeley die de race op zijn naam wist te schrijven. Hiermee is Finland de eerste uitvaller van de Race of Champions Nation Cup van 2023. De volgende race werd in de Zeroid X1 verreden met David Coulthad en Mick Schumacher achter het stuur. Coulthard verliest erg veel tijd als hij in korte tijd twee keer in de sneeuwmuur terecht komt. Hiermee is Schumacher de winnaar waardoor Duitsland ook door is.

De volgende race was er voor Jamie Chadwick en Sebastian Vettel waarbij Chadwick de overwinning op haar naam wist te schrijven. De volgende race stond tussen Petter Solberg, winnaar van afgelopen ROC Nation Cup en Sebastien Loeb, winnaar van de ROC afgelopen jaar die met de helicopter op het laatste moment ter plaatse werd gebracht. In de Supercar Lites was de eerste doorkomt voor Loeb. Maar de overwinning was er voor Petter Solberg.

Adrien Tambay was de volgende die het op mocht nemen tegen Oliver Solberg in de Cupra waarbij het voor Tambay goed fout ging toen hij over de brug kwam en achterstevoren op de baan kwam te staan. Hij kon zijn weg wel vervolgen maar de overwinning ging daarbij naar Oliver Solberg. Hierna was het de beurt aan tussen Tom Kristensen en Johan Kristoffersson waarbij de overwinning naar Kristoffersson ging.

Mattias Ekstrom en Felix Rosenqvist waren de volgende die het tegen elkaar opnamen waarbij de overwinning voor Ekstrom was. De volgende race was tussen Adrien Tambay en Petter Solberg waarbij de eerste doorkomst voor Solberg was. Hij wist de voorsprong te houden en nam daarmee ook de overwinning. Sebastien Loeb en Oliver Solberg namen het hierna tegen elkaar op waar de overwinning naar Solberg ging.

Johan Kristoffersson nam het op tegen Felix Rosenqvist in de Supercar Lite. Kristoffersson kwam tegen de muur en verloor wat tijd waardoor het eerste gedeelte naar Rosenqvist ging maar de algemene overwinning van deze sessie ging naar Kristoffersson. Tom Kristensen en Mattias Ekstrom waren de volgende die het tegen elkaar opnamen waarbij Ekstrom als eerste over de meet kwam en daarmee is het ook voor Team Nordic over.

Thierry Neuville en Tanner Faust nemen het hierna tegen elkaar op voor Belgie en Amerika waarbij de eerste doorkomst voor Neuville was. Neuville wist de leiding in handen te houden en werd als winnaar afgevlagd. Hierna kwamen Travis Pastrana en Felipe Drugovich elkaar tegen op de baan. In deze heat was het Pastrana die de leiding in handen nam. Hierna kwamen Sebastian Vettel en de Schot Lucas Blakeley elkaar tegen in de Polaris RZR. Dan komt Blakeley vast te zitten in de sneeuwmuur maar hij kan toch wel door maar met een achterstand op Vettel die uiteindelijk deze race op zijn naam wist te schrijven.

Mick Schumacher nam het in de volgende race op tegen Jarno Opmeer in de Polaris. De eerste doorkomst was voor Schumacher die nipt ook de race op zijn naam kon schrijven. Nadat de baan weer schoongemaakt was kwamen Tanner Faust en Felipe Drugovich elkaar tegen. Dan is er pech voor Faust als de Cupra stopt en hij geen meter verder meer kan rijden. Hierdoor gaat de overwinning naar Drugovich. Hierna kwamen Lucas Blakeley en Mick Schumacher het tegen elkaar op. Blakeley kwam aan de verkeerde kant van de baan terecht en moest over de heuvel weer terug. Hierdoor had hij veel te veel achterstand op Schumacher die de heat op zijn naam kon schrijven.

Thierry Neuville en Travis Pastrana waarbij Pastrana de eerste helft op zijn naam kan schrijven. Maar het is uiteindelijk Neuville die de race op zijn naam weet te schrijven en daarmee is het over en uit voor Team Amerika.

Hiermee gaan we over naar de halve finale waarbij Team Noorwegen met Johan Kristoffersson en Team Zweden met Petter Solberg het tegen elkaar op moesten nemen. Kristoffersson kwam halverwege als eerste over de meet en hij wist ook de race op zijn naam te schrijven. De tweede heat in de halve finale ging in de Cupra UrbanRebel Concept tussen Team Noorwegen met Mattias Ekstrom en Team Zweden met Oliver Solberg waarbij Solberg als tweede werd afgevlagd.

Thierry Neuville voor Allstars tegen Team Duitsland met Sebastian Vettel waren de volgende die zich aan de start melden. Neuville was het die halverwege als eerste over de streep kwam en ook nog maar net de voorsprong vast wist te houden om het te winnen van Vettel. Hierna kwam Felipe Drugovich voor Allstars en Mick Schumacher voor Duitsland tegen elkaar uit. Hier was het Schumacher die de race op zijn naam wist te schrijven.

De volgende heat is tussen Noorwegen en Zweden waarbij Petter Solberg klaar zit om het op te nemen tegen Mattias Ekstrom. Dan is het Ekstrom die in het laatste gedeelte van de baan tegen de muur aan komt maar met 000.1 seconden weet Ekstrom dan toch deze sessie op zijn naam te schrijven voor Petter Solberg. Nu zijn het Oliver Solberg en Johan Krostoffersson die het tegen elkaar op gaan nemen waarbij Solberg het wint. Nu de stand twee twee is komt het op de tijd aan en zijn het Petter en Oliver Solberg die door zijn naar de finale.

Nu is het weet tijd voor Team Allstars en Team Duitsland waarbij in de eerste heat Sebastian Vettel en Felipe Drugovich het tegen elkaar opnemen. Een valse start voor Vettel die daardoor ongetwijfeld bestraft gaat worden door de wedstrijdleiding.  De wedstrijdleiding is nog niet gekomen voor een straf voor Vettel, maar hij wordt wel aangewezen als winnaar terwijl even later Drugovich als winnaar uitgeroepen wordt. Hierna is het de beurt aan Thierry Neuville en Mick Schumacher waarbij Neuville de overwinning op zijn naam weet te schrijven waardoor duidelijk is geworden dat Zweden met Petter en Oliver Solberg het opnemen tegen team All Stars met Thierry Neuville en Felipe Drugovich het met elkaar op gaan nemen in de Finale.

Petter Solberg team Noorwegen start de eerste sessie van de Finale tegen Thierry Neuville van team All Stars waarbij Neuville de eerste helft van de sessie wint en ook de sessie op zijn naam weet te schrijven. De tweede sessie kwamen Felipe Drugovich en Oliver Solberg tegen elkaar uit in de Polaris. Halverwege was het Drugovich die als eerste over de meet kwam maar de sessie op zich was voor Oliver Solberg.

De derde heat was voor Petter Solberg en Felipe Drugovich waarbij Solberg de overwinning op zijn naam kon schrijven. De volgende heat tussen Thierry Neuville en Oliver Solberg. Solberg weet de heat op zijn naam te schrijven waardoor Team Noorwegen met vader en zoon Solberg de Race of Champions Nation Cup 2023 op hun naam weten te schrijven.

Morgen wordt de Race of Champions verreden waarbij alle rijders voor zich gaan om de titel binnen te halen.

Foto: Race of Champions

16947899
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1734
2118
8721
16918131
95383
102521
16947899

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven