K2 Content

Gisteren werd de Race of Champions Nation Cup verreden waarbij Noorwegen met Petter en Oliver Solberg de beste waren en net als afgelopen jaar de Cup op hun naam wisten te schrijven. Vandaag wordt er gestreden op individuele basis en afgelopen jaar was het Sebastien Loeb die zich kampioen mocht noemen.


In de eerste heat kwamen Adrien Tambay en David Coulthard elkaar tegen in de Polaris waarin David Coulthard na de eerste ronde als eerste over de meet komt. Na twee ronden te hebben gereden bleef Coulthard aan de leiding en nam daar zijn eerste overwinning in handen. Mick Schumacher nam het hierna op tegen Felix Rosenqvist in de Zeroid X1 waarbij Mick Schumacher de heat op zijn naam kon schrijven. Heat drie was er voor Adrien Tambay en David Coulthard waarbij Tambay halverwege als eerste over de meet kwam terwijl Coulthard een flinke fout maakte door te spinnen waardoor de overwinning duidelijk, met 8 seconden, de heat op zijn naam kon schrijven. Heat 4 met Mick Schumacher en Felix Rosenqvist in de Polaris waarbij Rosenqvist ook in een spin terecht kwam waardoor Mick Schumacher de tweede overwinning nam. Hierdoor zijn Adrien Tambay en Mick Schumacher door naar de volgende ronde.

Felipe Drugovich nam het in de volgende sessie op tegen Mika Hakkinen in de Polaris waarbij deze eerste heat tusssen beide heren op naam kwam van Drugovich. Nog maar net klaar of Mick Schumacher en Adrien Tambay mochten het weer tegen elkaar opnemen in de Cupra. Schumacher weet deze heat op zijn naam te schrijven. Valtteri Bottas leek een valse start te maken tegen Tom Kristensen in de Supercar Lites. De wedstrijdleiding heeft de valse start van Bottas ook gezien en hij krijgt daarvoor een straf. Hij weet de heat wel op zijn naam te schrijven, maar komt qua tijd wel cachter Kristensen te staan.

De heat tussen Jamie Chadwick en Sebastian Vettel in de Polaris kwam op naam te staan van Vettel. De tweede heat tussen Felipe Drugovich en Mika Hakkinen in de Cupra waarbij er weer een chicane op de brug is aangebracht was Hakkinen als eerste over de meet halverwege de heat. Bij het afvlaggen van deze tweede heat tussen beide heren kwam Drugovich als eerste over de meet die daardoor door is naar de kwart finale en Hakkinen zichzelf uit de race heeft gereden. De volgende heat tussen Mick Schumacher en Adrien Tambay in de Polaris zag Tambay halverwege als eerste over de meet komen maar aan het einde was het Mick Schumacher die daarmee door is.

Hierna kwam Jamie Chadwick tegen Sebastian Vettel in de Supercar Lites elkaar weer tegen welke op naam kwam te staan van Vettel waardoor hij door is en voor Chadwick is het helaas over. Dan was het tijd voor de tweede heat tussen Valtteri Bottas en Tom Kristensen in de Polaris. Bottas was nu wel goed weg na zijn valse start in de vorige heat maar het was met 0.176 seconden dat Kristensen de heat op zijn naam wist te schrijven waardoor Kristensen door is naar de volgende ronde.

De volgende groep die zich wil plaatsen voor de kwartfinale wordt begonnen tussen Sebastien Loeb en Thierry Neuville in de  FC1-X. Dan gaat het fout voor Neuville die tegen de sneeuwmuur aan kwam maar zijn weg wel kon vervolgen. Hij ging aan de leiding maar door deze fout ging de overwinning naar Loeb. De volgende heat in deze groep was tussen Petter Solberg en Oliver Solberg. Halverwege de heat kwam Oliver Solberg als eerste over de meet en wist ook overwinning op zijn naam te schrijven. Tanner Faust en Johan Kristoffersson namen het hierna tegen elkaar op waarbij Kristoffersson als winnaar uit werd geroepen. De volgende die elkaar troffen waren Mattias Ekstrom en Travis Pastrana. Ekstrom weet in zijn debuutjaar aan de ROC de heat op zijn naam te schrijven.          

De tweede heat in deze groep tussen Sebastien Loeb en Thierry Neuville in de Polaris kwam op naam te staan van Thierry Neuville en daarmee had hij voldoende voorsprong om door te gaan naar de volgende groep. Daarmee is de winnaar van vorig jaar, Sebastien Loeb, uitgeschakeld. Hierna was het tijd voor Johan Kristoffersson tegen Tanner Faust in de Supercar Lites waarbij Kristoffersson als eerste halverwege over de meet kwam. Maar de winnaar van de heat was Tanner Faust die daarmee door is naar de volgende ronde.

Petter en Oliver Solberg zijn de volgende die de strijd aangaan voor de overwinning in de Polaris waarbij Oliver Solberg door is naar de volgende groep. Mattias Ekstrom en Travis Pastrana maken zich op voor de laatste ronde in deze groep in de FC1-X. Pastrana kwam in de verkeerde baan terecht, maar kon door. Helaas voor hem verloor hij wel veel tijd waardoor de overwinning naar Ekstrom ging en hij zichzelf uit de wedstrijd reed.        

Felipe Drugovich en Mick Schumacher namen het tegen zich op als eerste in deze groep waarbij de overwinning op naam komt te staan van Schumacher. De volgende heat werd verreden tussen Sebastian Vettel en Tom Kristensen en, ondanks dat hij een klein foutje maakte in de laatste ronde, was Vettel die de heat wist te winnen.

Oliver Solberg en Thierry Neuville namen het tegen elkaar in de snelle FC1-X waarbij Oliver Solberg die niet goed uit kwam op de brug en tegen de railing aan reed. Daarmee nam hij de reclame mee wat flink om de band heen werd gedraaid. Hierdoor was het wel heel duidelijk dat de overwinning naar Neuville ging. De derde kwart finale, eerste heat was tussen Mattias Ekstrom en Johan Kristoffersson. Ekstrom kwam halverwege als eerste over de meet en ook, nog maar net op 0.065 seconden op de klok, werd hij als winnaar afgevlagd.   

Hierna kwamen Mick Schumacher en Felipe Drugovich tegen elkaar uit in de Zeroid X1. Schumacher raakt de muur en daarmee was het Drugovich die als eerste halverwege over de meet kwam. Maar vlak voor het einde maakte Drugovich een fout waardoor Schumacher weer voorop kwam. Maar na de brug maakte Schumacher weer een fout waardoor hij dwars op de baan kwam te staan en de overwinning naar Drugovich ging maar Schumacher ging door de tijd door naar de halve finale.

De volgende sessie was tussen Tom Kristensen en Sebastian Vettel in de Polaris en het is Vettel die ook door is naar de volgende ronde. Hierna was het de beurt aan Thierry Neuville en Oliver Solberg die tien seconden achterstand heeft. Oliver Solberg wint maar door het tijdsverschil is Thierry Neuville door. En dan de laatse in deze groep, Mattias Ekstrom en Johan Kristoffersson in de Polaris. Mattias Ekstrom wint en is daarmee door naar de volgende groep.

De eerste heat in de halve finale was er tussen Mick Schumacher en Sebastian Vettel in de Supercar Lites. Vettel komt halverwege als eerste over de meet maar niet met een al te grote voorsprong. Vettel maakte een flinke fout door over de sneeuwmuur in de verkeerde baan terecht te komen en kon nog wel terug naar zijn eigen baan maar het was hierdoor Schumacher die als eerste werd afgevlagd. De eerste heat in de halve finale tussen Mattias Ekstrom en Thierry Neuville. Met een verschil van 0.038 seconden is het Ekstrom die de eerte heat op zijn naam weet te schrijven.  

Hierna kwam Vettel en Schumacher weer tegen elkaar uit in de Polaris waarbij Schumacher wederom wist te winnen. Vettel is uitgeschakeld en is Mick Schumacher de eerste die zich plaatst voor de finale. De laatste heat tussen Thierry Neuville en Mattias Ekstrom werd verreden in de Supercar Lites en kwam op naam te staan van Ekstrom en zit daarmee samen met Schumacher in de Finale.

De finale werd verreden in de Polaris tussen Mick Schumacher en Mattias Ekstrom. Halverwege de race was het Schumacher die als eerste over de meet kwam maar het is Mattias Ekstrom die deze heat op zijn naam schrijft. De tweede heat tussen beide heren in de Supercar Lits waarbij de wagen van Ekstrom brand vat en Ekstrom er alles aan doet om het te blussen. Ongewild verliest hij hierdoor wel de nodige tijd maar hij weet de heat wel op zijn naam te schrijven.

Mattias Ekstrom weet dan de Race of Champions te winnen en wordt door Mick Schumacher gefeliciteerd. 'De start was goed maar iets vloog in de brand en dat moest even geblust worden. Ik heb goede herinneringen aan dit evenement waarbij ik tegen Michael Schumacher moest rijden en het is daarom best emotioneel dat ik nu tegen Mick mocht rijden,' aldus Mattias Ekstrom.

Foto: Race of Champions

18509487
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2227
5062
7289
18458840
23766
162599
18509487

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven