K2 Content

De bandenkeuze bleek in de eerste wedstrijd van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux al snel doorslaggevend. Jayden Post en Berry van Elk kozen voor slicks en rukten binnen twee ronden op van de vierde en vijfde positie naar de plekken één en twee.

Na een fraaie strijd waarbij diverse keren van positie werd gewisseld, ging de winst op TT Circuit Assen naar Post met op zijn bumper Van Elk. De vanaf poleposition op regenbanden gestarte Senna van Soelen was kansloos en moest genoegen nemen met plek drie. De winst in de Trophy voor rijders van 45 jaar en ouder ging na een duel dat de gehele race duurde naar Patrick de Vreede.

 

De BMW M2 CS Racing Cup Benelux rijdt tijdens de Supercar Madness Finaleraces drie in plaats van de gebruikelijke twee wedstrijden. De eerste twee op zaterdag te verrijden wedstrijden gaan over 30 minuten, terwijl de afsluitende wedstrijd op zondag de traditionele 60 minuten duurt.

 

Bij de eerste wedstrijd komen de rijders aan de start die in de eerste kwalificatiesessie achter het stuur zaten. Op een drijfnat TT Circuit Assen had Senna van Soelen op vrijdag de poleposition voor zich opgeëist, met Gianni van de Craats op twee. Daarachter Dirk Warmerdam en Jayden Post en op rij drie Berry van Elk en Dick van Elk, terwijl Patrick de Vreede de rij sluit.

 

Er is duidelijk twijfel bij de teams en rijders kort voor de start van de eerste wedstrijd. De baan is weliswaar nat, maar het regent al een tijdje niet meer. Op de pre-grid staan alleen Post en Berry van Elk op slicks, terwijl de andere rijders op regenbanden op pad lijken te gaan.

 

De rollende start is duidelijk voor Van Soelen waarbij Warmerdam in zijn slipstream vanaf plek drie probeert mee te komen. Toch wel enigszins verrassend komt Warmerdam aan kop de eerste ronde uit met Van Soelen op twee en Van de Craats op drie. Post en Berry van Elk hebben geen terrein verloren op hun slicks en liggen op vier en vijf. Dick van Elk en De Vreede moeten al snel een gaatje toestaan.

 

Al in de tweede ronde lijken de slicks toch de juiste keuze. Post en Berry van Elk zijn dan al de snelste rijders op de baan en een ronde later passeert dit tweetal Van de Craats en ligt in de slipstream van Warmerdam en Van Soelen op drie en vier. Het lijkt een kwestie van tijd dat de op slicks gestarte Post en Berry van Elk de kopposities gaan overnemen.

 

Sneller dan gedacht is het al zover. Bij de vierde doorkomst leidt Post, op 0,4 seconden gevolgd door Berry van Elk en al meer dan twee seconden daarachter Warmerdam, Van Soelen en Van de Craats. Dick van Elk en De Vreede strijden op meer dan 20 seconden om de winst in de Trophy voor rijders van 45 jaar en ouder.

 

De rijders op slicks zijn in ronde vijf maar liefst zeven seconden sneller dan de op regenbanden gestarte rijders. Post en Berry van Elk gaan aan kop bumper aan bumper over de baan terwijl op inmiddels 17 seconden Van Soelen plek drie heeft overgenomen van Warmerdam. Direct daarachter Van de Craats.

 

Eigenlijk zijn er twee races gaande, de twee rijders op slicks en de rest die op regenbanden tegen elkaar strijdt. Met een pitstop om naar slicks te wisselen is blijkbaar geen voordeel te behalen want iedereen blijft doorrijden. Na negen ronden leidt Post, met op zijn achterbumper Berry van Elk, die de koploper als een schaduw blijft volgen. Op meer dan een halve minuut volgt Van Soelen, terwijl Van de Craats ten koste van Warmerdam plek vier heeft overgenomen.

 

Nog vijf minuten zijn er te gaan als Berry van Elk zijn kans grijpt en de leiding overneemt van Post. De definitieve beslissing is er echter zeker nog niet want nu zit Post op 0,1 seconde achter de nieuwe leider. En inderdaad, een ronde later is de volgorde weer opgedraaid. Op drie is Van Soelen redelijk zeker van zijn zaak, net als Van de Craats op vier en Warmerdam op vijf, die duidelijk heeft moeten afhaken. Op zes en zeven strijden De Vreede en Dick van Elk om de zege in de Trophy.

 

Als de laatste ronde ingaat leidt Post met op slechts 0,3 seconden Berry van Elk. De nummer twee blijft aandringen maar toch gaat de winst naar Post met op 0,9 seconden Berry van Elk. Op meer dan een minuut van het op slicks gestarte duo maakt Van Soelen op plek drie het podium compleet. Van de Craats passeert als vierde de finish, op zeven seconden gevolgd door Warmerdam.

 

De strijd om de winst in de Trophy beslist De Vreede in zijn voordeel, op slechts 0,6 seconden gevolgd door Dick van Elk.

 

PR

19185997
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
5689
6691
12380
19120996
136517
225513
19185997

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven