K2 Content

De strijd voor de titel wordt halverwege de race al beslist. Titelkandidaat Lorenzo van Riet spint met hoge snelheid in de Ramshoek en rijdt met een gebroken wielophanging de pits in. Einde van een lang durend gevecht voor de titel. Sam Jongejan is na Marcel Dekker in 2022 de nieuwe kampioen.

Nadat Leon van Verseveld er hard vanaf gaat in de Ramshoek, passeert Timo de Graaff in de laatste ronde kampioen Jongejan en wint de wedstrijd. De blije Jongejan wordt tweede voor Marcel Dekker. Het was me weer het raceje wel.

 

Gisterochtend In de kwalificatie reden de gebroeders Timo en Daan de Graaff naar de eerste twee startplaatsen voor de tweede BetCity Mazda MX-5 Cup wedstrijd. Gistermiddag vielen de beide auto’s in de eerste race bijna gelijktijdig uit met versnellingsbakproblemen. Eén van de versnellingsbakken was nog voorradig, de andere werd in allerlei nog geregeld, waardoor beide Mazda’s toch helemaal vooraan hun tweede wedstrijd gaan beginnen. Op een derde plaats op de grid vinden we Lorenzo van Riet, met achter de titelkandidaat zijn grootste tegenstander Sam Jongejan, die gisteren in de eerste wedstijd de overwinning behaalde en daardoor in de tussenstand zijn voorsprong op Van Riet vergrootte tot elf punten. In deze beslissende wedstrijd valt de definitieve beslissing wie zich de kampioen van 2023 mag noemen.

 

Een prima start voor Timo en Daan de Graaff die keurig Lorenzo van Riet, Leon van Verseveld en Sam Jongejan voorblijven. Frenk Vollebregt spint in de Ossebroeken, tot teleurstelling van zijn de fans met een spandoek op de hoofdtribune. Daan de Graaff zakt terug naar een negende plaats nadat hij zelfstandig  te wijd ging in de Haarbocht.

 

Het is spannend aan de kop. De eerste vijf Mazda’s blijven binnen een seconde. Lorenzo van Riet haalt Leon van Verseveld in voor de tweede plaats. Sam Jongejan blijft nog even wachten op een vijfde plaats.  Eén ronde later is het toch weer Van Verseveld die Van Riet terug verwijst.

 

Marcel Dekker gaat vol rechtuit in de Geert Timmerbocht en verliest een plaats aan Jordy van der Eijk. Sam Jongejan verliest een plaats en ligt op de zesde plaats en krijgt met de terugvechtende Daan de Graaff te maken.

 

Leon van Verseveld pakt de kop af van Timo de Graaff. Lorenzo van Riet blijft derde voor Marcel Dekker en Jordy van der Eijk. Daan de Graaff en Filip Woitowicz passeren titelkandidaat Sam Jongejan. De eerste zes auto’s zitten binnen één seconde. Sam Jongejan pakt de zevende plaats over van Wojtowicz die nu Wouter Jansen op zijn achterbumper krijgt.

 

Er kan nu van alles gaan gebeuren in de slipstream. Marcel Dekker en Jongejan melden zich vooraan met Timo de Graaff als derde voor Leon van Verseveld en de teruggezakte Lorenzo van Riet. Marcel Dekker wordt gepasseerd door Sam Jongejan, terwijl Marcel Dekker in de Haarbocht buiten de baan heeft gepasseerd wat door de wedstrijdleiding wordt bekeken.

 

Plotseling komt aan alle spanning voor de titel een eind. Lorenzo van Riet spint in de Ramshoek en komt heel langzaam met een afgebroken wielophanging de pits in. De strijd is beslist. Sam Jongejan is na Marcel Dekker de nieuwe kampioen , terwijl Lorenzo van Riet verslagen door de pits loopt.

 

Er wordt erg wild gereden, twee pionnen liggen omver in de Geert Timmer chicane. De verschillen in de top vier zijn minimaal, daarachter is er een flink gat naar Filip Wojtowicz en Jordy van der Eijk. Leon van Verseveld is langs Dekker en ligt nu tweede vlak achter koploper Sam Jongejan. Ook Timo de Graaff herhaalt dit kunstje. Sam Jongejan moet gaan oppassen. Hij krijgt net als Marcel Dekker een waarschuwingsvlag vanwege de tracklimits.

 

In de slotfase gaat Leon van Verseveld er hard vanaf in de Geert Timmer chicane. De rijder neemt de Ramshoek erg wijd, komt daardoor erg hard de GT chicane in en gaat dwars, met als gevolg dat hij haaks rechtsaf de vangrail in duikt. Van Verseveld stapt gelukkig ongedeerd uit, maar zijn Mazda staat stil in het gras en blijft daar staan onder geel voor de laatste twee ronden strijd.

 

Timo de Graaff slaat toe in de laatste ronde en passeert kampioen Sam Jongejan. Marcel Dekker pakt de derde podiumplaats. Filip Wojtowicz eindigt als vierde voor Jordy van der Eijk en Daan de Graaff. Weer een prima race voor Wouter Jansen, die op een zevende plaats, Paul Heinisch, Frenk Vollebregt en John Hoogland voor blijft.

 

Zo komt er een einde aan weer een zeer spectaculair jaar in de BetCity Mazda MX-5 Cup. Zoals elk jaar weer is de titelstrijd in de allerlaatste race beslist, met Sam Jongejan als opvolger van meervoudige Mazda MX-5 kampioen Marcel Dekker.

 

PR

 

19349689
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6483
6260
43999
19261936
87753
212456
19349689

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven