K2 Content

Bij het doven van het rode licht voor de Porsche Mobil1 Supercup op de Red Bull Ring in Oostenrijk is Larry ten Voorde goed weg maar het is Marvin Klein die de leiding in handen weet te houden. Maar dan is het Harry King die zich ook bij de leiding aansluit. Ten Voorde weet dan toch de leiding in handen te nemen al King zijn Porsche naast die van Klein zet en ze elkaar raken. Met een geweldige actie van King weet hij zijn wagen op het asfalt te houden terwijl hij echt dwars op de baan te staan en weet zelfs een plaats te winnen.

Helaas is de race voor Ariel Levi van GP Elite als hij zich in de pit bij het team meld. Dan ontstaat er een mooi gevecht tussen Klein en Theo Oeverhaus voor de vierde plaats in de race wat een aantal ronden heeft geduurd en uiteindelijk gewonnen wordt door Klein.

 

Bas Haverkort is in gevecht met Alessandro Ghiretti waarbij Haverkort de achtste plaats in handen weet te nemen. Problemen zijn er ook voor Huub van Eijndhoven als hij ver terugvalt naar de 21ste positie. Jaap van Lagen daarentegen weet veel plaatsen goed te maken en neemt de elfde plaats in handen.

 

Dan is de race over voor de beide rookies van Proton Huber Competition Alexander Tauscher en Sebastian Freymuth als zij beide naast elkaar in de pit staan. Keagan Masters van

Ombra S.R.L maakt een foutje en komt buiten de baan en verliest daarmee een paar plaatsen. 

 

Maar voorin is het nog steeds Ten Voorde die aan de leiding gaat voor Harry King en Marvin Klein. Theo Oeverhaus krijgt een straf van vijf seconden en zal daarmee een paar plaatsen zakken vanaf de p5 waar hij op rijdt en dit is natuurlijk ten gunste van Kas Haverkort die daarmee op de eerste plaats van het rookie klassement komt te staan. Robert de Haan krijgt ook straf liggend op de 9de positie. 

 

Maar het is na 18 ronden gereden te hebben Larry ten Voorde die de race op zijn naam weer te schrijven voor Harry King en teamgenoot Marvin Klein. 

 

In de Rookie klasse gaat de overwinning naar Mathys Jaubert voor Kas Haverkort die als zesde werd afgevlagd en Theo Oeverhaus die naar de achtste plaats terug was gevallen. 

 

Jaap van Lagen kwam dan alsnog in de punten terecht door als negende te finishen. Vlak achter Van Lagen kwam Robert de Haan als tiende over de meet terwijl Huub van Eijndhoven vlak voor de streep nog een plaats weet te winnen door een inhaalactie op Horst Felix Felbermayren en de 12de tijd in handen neemt. 

 

Volledige uitslag volgt snel

 

Foto: Porsche

19349316
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6110
6260
43626
19261936
87380
212456
19349316

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven