Gisteren en vandaag werd er op de Nürburgring gereden door de DTM waarbij René Rast de eerste race op zijn naam wist te schrijven en daarmee genoeg punten in huis heeft gehaald om zich kampioen te mogen noemen in de DTM 2019. Bruno Spengler eindigde in zijn BMW als tweede gevolgd door Marco Wittmann.

Julien Andlauer heeft de tweede race van de Porsche Carrera Cup Deutschland vanmiddag op zijn naam weten te schrijven. In een race die gekenmerkt werd door de vele safetycarperiodes wist hij het hoofd bij iedere herstart koel te houden om zo de overwinning op zijn naam te schrijven. Jaxon Evans eindigde op de tweede plaats en heeft daarmee, met nog een raceweekend te gaan, het kampioenschap veilig gesteld in de Rookie klasse. Michael Ammermüller eindigde als derde.

De Porsche Carrera Cup Benelux reed dit weekend twee races in het voorprogramma van de DTM op de Nürburgring. In beide races kwamen de 13 rijders aan de start waarbij er maar drie Belgen deelnamen en de overigen deelnemers kwamen uit Nederland. In de eerste race, die op zaterdag verreden werd was het Max van Splunteren voor GP Elite die de overwinning op zich wist te nemen voor Kay van Berlo en Loek Hartog. Xavier Maassen deed wat hij kon maar eindigde op de vierde plaats, gevolgd door Jesse van Kuijk.

Bij de eerste race ontstonden er in de beginfase een aantal crashes waar veel slachtoffers vielen. Helaas voor Niels Langeveld was hij in de lijst de eerste uitvaller. Maar de race was ook als snel over voor Benjamin Leuchter, die de derde race niet zal starten omdat de schade te groot is, Ma Qinghua is wel op tijd klaar is voor de derde race maar zal vanaf de pitstraat starten, Augusto Farfus, Frederic Vervisch, Esteban Guerrieri, Tiago Monteiro.

Gestart vanaf pole was het Michael Ammermüller die weer heer en meester was tijdens de Porsche Carrera Cup Deutschalnd op het circuit van Hockenheim. Julien Andlauer eindigde op de tweede plaats en verstevigd daarmee zijn koppositie in het kampioenschap. Dylan Pereira eindigde als derde terwijl de twee Nederlanders, Jaap van Lagen en Larry ten Voorde net buiten het podium terecht kwamen.

Gisteren wist hij de pole al in handen te nemen en vandaag tijdens de eerste race van de WTCR in China heeft Yvan Muller de eerste race op zijn naam weten te schrijven. Vanaf het doven van het rode licht tot aan het het zwart/wit geblokt lag hij aan de leiding in de wedstrijd. Ma Qinghua eindigde in zijn thuisrace als tweede gevolgd door Mikel Azcona.

De organisatie van Circuit Zandvoort en de HARC (Historische Auto Ren Club) kunnen terugzien op een geslaagde achtste editie van de Historic Grand Prix Zandvoort in zijn huidige vorm. Trainingen en races voor twaalf verschillende klasses en vier verschillende demonstraties zorgden voor drie dagen vol afwisseling.

10520762
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6845
9574
16419
10432803
178223
257487
10520762

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven