K2 Content

Dagboek Melroy Heemskerk, deel 4

Afgelopen weken is Melroy Heemskerk op uitnodiging van FRD Motorsport een maand in China geweest. Nu is hij weer thuis en hierbij volgt zijn laatste verslag van het avontuur in China. 

Hallo allemaal,
 
De laatste paar dagen zijn weer snel gegaan. Ik zit inmiddels gewoon weer thuis achter de computer dit berichtje te type. Laten we terug gaan naar afgelopen maandag. Maandag ben ik naar Zhuhai gevlogen. Ik ben aangekomen om 6 uur 's avonds. Daar heb ik de gezelligste avond gehad uit me leven. Ik zat namelijk in een restaurant te eten, met mijzelf en dan ook echt alleen met mijzelf (heel gezellig dus). De volgende dag naar het circuit van Zhuhai geweest. Mijn taak voor die dag? Een rijder uitzoeken voor de CCC voor 2009. De CCC is een hoog Chinees toerwagen kampioenschap. Ik had de beschikking over 3 rijders, alle 3 reden ze over Zhuhai circuit met mij ernaast. Aan het einde van de dag, was het aan mij de taak om aan de baas van FRD Motorsport te vertellen welke goed genoeg is voor volgend jaar. Nou daar had ik een antwoord op namelijk, niet een. Ze hadden allen niet genoeg ervaring om in zo'n toerwagenkampioenschap deel te nemen.

De volgende dag ging de wekker wel heel optimistisch vroeg af, maar dat moest ook wel wat ik moest om half 8 op het vliegveld zijn om terug te vliegen naar Shanghai. Om door de douane heen te komen was nog geen makkie. Eerst moest ik mijn koffer nog maar eens laten zien. Daarin vonden ze mijn deodorant. Ik had er al 5 vluchten mee achter de rug, maar deze keer kreeg ik het wijzende vingertje met op zijn Chinees de woorden: 'Is verboden, hè?’ Na dat avontuur weer gehad te hebben, moest ik zelf door de metaaldetector heen, en zelfs dat was geen makkie. De metaaldetector ging vol in de error en ik moest op het matje komen. Een jonge dame ging met een handmatige metaaldetector nog maar eens langs me lichaam om te kijken wat ik bij me had. Het apparaat ging af bij mijn riem, alle knoopjes op mijn broek (waren er een stuk of 8), bij mijn schoenen en zelfs bij mijn pakje kauwgom. Na al deze toeters en bellen kon ik eindelijk terug vliegen naar Shanghai.
 
Donderdag was het weer testdag. Alle Formule Campussen die klaar waren moesten een shake-down krijgen. Het waren 12 auto's dus dat was nogal een drukke bedoening. De baan was helemaal nat en de auto's stonden op slicks (altijd leuk Smile). Daarna nog een lange afstand test gedaan met de testwagen, om de aanpassing aan de versnellingsbak te controleren of het werkte.
 
Vrijdag was niet echt een interessant dagje. Het was een beetje in de werkplaats hangen tot het 5 uur was. Daarna zijn we met het kantoorpersoneel Shanghai in geweest. Het was voor mij namelijk de laatste dag, en ook voor Maarten want die ging voor 2 weken op vakantie naar zijn thuisland België.
 
Zaterdag was het dan zo ver om naar huis toe te gaan. Het blijft een lange vlucht van China naar Finland, daar overstappen om naar Schiphol toe te vliegen. Het is leuk om weer thuis te zijn. Ik kan de mensen in de omgeving weer verstaan, ik snap wat ze zeggen op de radio en op de TV weer allemaal Nederlandse programma's.
 
Dit is het laatste verhaal voor mijn dagboek op nospeedlimits.nl, bij het laatste verhaal moet je afsluiten met een bedankje voor de mensen die dit mogelijk gemaakt hebben. En ja, ook ik ga dat doen. Daar kom ie dan:
 
Laten we beginnen bij FRD Motorsport. Ik wil mijn Chinese autosport vrienden bedanken voor het enthousiasme om mij naar China toe te halen, en me zelfs met hun auto's te laten racen en testen. Voor meer info kijk eens op www.frdsports.com 
 
Mijn familie en vrienden natuurlijk voor hun steun, daarbij in het bijzonder mijn vader en Karin Dolman van Nospeedlimits.nl. Mijn vader en Karin kwamen samen op het idee om dit dagboek te beginnen.
 
Uitzendbureau Most Wanted wil ik ook bedanken. Het is mijn persoonlijke sponsor, en elk beetje publiciteit moet je aanpakken om je sponsoren te promoten, dus bij deze. Voor meer info neem eens een kijkje op www.ubmw.eu
 
1 persoon wil ik toch wel in het bijzonder bedanken. Dat is Maarten de Busser, mijn goede vriend en race engineer uit België. Hij is ten eerste de persoon geweest die alles geregeld heeft voor China, ten tweede was hij een geweldige steun voor mij. Ik had nog nooit gevlogen, gereisd en nog nooit zolang op me zelf moeten leven. En daarbij was Maarten een geweldige vriend en haal de me steeds weer uit de problemen Innocent, voor zover die der waren.
 
Beste racevrienden, wellicht heb ik jullie wel alweer gezien tijdens de Masters Of Formule 3, want daar moest ik sleutelen (helaas niet rijden) voor Team Bleekemolen aan de Clio's.
 
Dat was het weer van deze kant.
 
Met vriendelijke racegroet,
 
Melroy Heemskerk

Last modified on dinsdag, 26 april 2016 07:18

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

15495562
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2074
17570
52654
15390339
2074
228678
15495562

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven