K2 Content

Rookie titel voor Stienes Longin in NASCAR Whelen Euro Series

Voor Stienes Longin waren er in Zolder tijdens de Finals van de NASCAR Whelen Euro Series (NWES) nog wel kansen om een titel binnen te halen, maar echt groot waren die niet. Toch realiseerde Longin junior voor eigen publiek net datgene wat bijna niemand nog voor mogelijk achtte: met de #11 Chevrolet SS van PK Carsport de felbegeerde titel van Rookie Champion binnenhalen!

Deze titel, die uitgereikt wordt aan de beste van de rijders die voor het eerst een volledig NASCAR-kampioenschap afwerkt, staat ook garant voor deelname aan een NASCAR-wedstrijd in de USA. In de algemene eindstand in Elite 2 eindigt Stienes als vierde. De vreugde was uiteraard groot en die werd nog groter toen vanuit Francorchamps het bericht kwam dat Thomas Piessens na een ijzersterke wedstrijd een zeer knappe tweede plaats scoorde in het BGDC-kampioenschap.

De eerste NWES-race op zaterdag werd niet meteen een voltreffer voor Longin. "Ik ging in tweede stelling de eerste bocht in en zat ideaal gepositioneerd om de leidersplaats in handen te nemen, maar in de strijd om die plaats belandde ik eventjes naast het asfalt", aldus de nieuwe Rookie kampioen. "Wat daarop volgde was een vrij vlotte inhaalrace, tot de gaskabel nukkig begon te doen. Ik finishte als zevende en dacht dat ik al mijn hoop op een titel mocht gaan opbergen. Maar op zondag verging het mij veel beter en kon ik me op de tweede plaats nestelen, achter leider Ercoli. Die had toen echter al een grote voorsprong en in mijn poging om de race alsnog te winnen strandde ik als tweede op minder dan een seconde van de winnaar.

Uiteraard was ik tevreden met die podiumplaats voor eigen publiek, maar toen begon het rekenwerk. Na rekenen en herberekenen door de organisatie kwam er pas enkele uren later zekerheid: ik werd de nieuwe Rookie Champion, met 1 luttel puntje voorsprong op de tweede in het eindklassement. Een titel die ik enkel en alleen kon behalen dankzij een topteam als PK Carsport, de niet aflatende steun van mijn sponsors en de goede raad van Anthony Kumpen en mijn vader Bert. Ik ben hen allen zeer dankbaar, alsook de supporters die in Zolder talrijk aanwezig waren."

Door het feit dat er nogal wat rekenwerk aan te pas kwam alvorens Stienes zekerheid had over de titel en de podiumceremonie voor de kampioenen in Elite 2 pas rond de klok van 15u doorging, diende Stienes wel af te haken voor de BGDC-wedstrijd in Francorchamps. "Maar daar heeft Thomas Piessens schitterend werk geleverd door de 3 uren durende wedstrijd alleen af te haspelen en bovendien nog een knappe tweede plaats te scoren. Hij evenaarde onze snelste rondetijd die we in Francorchamps ooit realiseerden met de BMW M3 E46, wat bewijst dat Thomas echt wel zeer sterk gereden heeft", besluit Stienes Longin.

PR

Last modified on dinsdag, 26 april 2016 07:51

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

15496249
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2761
17570
53341
15390339
2761
228678
15496249

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven