Print this page

Officials in het middelpunt op Circuit Park Zandvoort

Op vrijdag 27 november staan de race- en rally-officials centraal op Circuit Park Zandvoort tijdens een groots opgezette official dag. Hoofdorganisatoren van deze dag zijn Martin van Iersel (voorzitter Rally Club Holland) en Han ten Tuynte (coördinator officials Circuit Park Zandvoort). Zij sloegen de handen ineen nadat een eerder gepland evenement op de bekende driftlocatie van Niederrhein/Weeze niet kon doorgaan vanwege vluchtelingen die in de hangars werden ondergebracht. De gezamenlijke insteek is het verzorgen van een autosportief dagje waarop het nuttige met het aangename gecombineerd wordt.

De telling leert dat er maar liefst 200 officials zijn ingeschreven. Deze deelnemers worden in groepen ingedeeld waarbij elke deelnemer de mogelijkheid krijgt om met één van de race- en rallyauto’s mee te rijden over het circuit én een uitgezette rallyproef in de duinen. Vanuit de pitstraat starten de raceauto’s die over het korte circuit zullen jagen, terwijl het OCA-clubhuis als startpunt dient voor de rallyauto’s die een proef in de duinen rijden.

Diverse teams auto de auto- en rallysport hebben zich gemeld om deze dag voor de officials mogelijk te maken. Bas Koeten Racing is met maar liefst vijf auto’s en vijf coureurs aanwezig, net als GP Elite dat ook in beide autosportdisciplines actief is. Verder neemt Michel van Westing (Account Software) een Lamborghini Gallardo en een BMW M3 mee en heeft ook Wilbert van den Burg zijn medewerking toegezegd. Bas Koeten: “Een paar weken geleden kregen van we van Han ten Tuynte de vraag of we een auto beschikbaar wilden stellen voor deze dag. Ik heb meteen volmondig JA gezegd op vijf auto’s, want ik vind dat we op deze manier iets terug kunnen doen aan de officials. Zonder de officials is er geen autosport mogelijk. Die mensen staan, veelal vrijwillig en in weer en wind, altijd klaar tijdens de evenementen en die moeten we eren!”

Stichting Happy Smile is eveneens aanwezig met 12 zieke kinderen en hun families. Zij mogen ook plaatsnemen in de hotseat van één van de auto’s op en naast het Zandvoortse asfalt. Bjorn Vos geeft namens het Extrication Team Zandvoort een veiligheidsinstructie met een dummy auto. De officials zullen simuleren om een rijder veilig uit een auto te halen. Verder wordt verder ingegaan op het H.A.N.S. systeem.

Last modified on dinsdag, 26 april 2016 07:51