K2 Content

vrokt31

Henki Waldschmidt: "Ik had graag met een goed resultaat willen afsluiten"

Henki Waldschmidt heeft het laatste Formule 3 Euro Series weekend van dit seizoen op de Hockenheimring met wisselend succes afgesloten. Nadat de SG Formula coureur in de vrije trainingen en kwalificatie op vrijdag geplaagd werd door een onwillige wagen, ontsteeg de debutant tijdens de eerste race op zaterdag zichzelf door van de 22e startplek op te stormen naar de 10e positie aan de meet. Een vervolg werd hem op zondag echter niet gegund. In de drukbezochte seizoensafsluiter werd Waldschmidt al in de eerste bocht door een teamgenoot van de baan gedrukt, waarna hij voortijdig moest opgeven.

Nadat het Formule 3 Euro Series circus ook al in april op het Duitse Grand Prix circuit was neergestreken, was de vrije training op vrijdagochtend voor Henki Waldschmidt en zijn SG Formula Team een hernieuwde kennismaking met het 4,574 kilometer circuit. Een motorprobleem halverwege de 60 minuten durende sessie verkortte Waldschmidt's rijtijd echter aanzienlijk. Zijn snelste tijd van 1:35.690 bleek goed voor de 22e positie. Ondanks dat er maar weinig tijd zat tussen de vrije training en kwalificatiesessie, wist Waldschmidt's team het euvel met de motor te verhelpen. Toch kon de in het Toyota Young Drivers Program opgenomen coureur in de tijdtraining niet doordringen tot de voorste regionen. Een wijziging in de afstelling van zijn wagen pakte niet goed uit, waarna de debutant met de 22e startplek voor de openingsrace op zaterdag genoegen moest nemen.

"Vandaag heeft niet gebracht wat we er vooraf van verwacht hadden. In de vrije training 'verloor' ik een paar cilinders, waarna ik al snel voortijdig de pits in moest duiken. Voorafgaand aan de kwalificatie besloten we een andere weg qua set-up in te slaan, maar dat bleek geen goede keuze. Ik had enorm veel last van onderstuur, had bijna geen grip. Vanavond moeten we maar eens flink in de data duiken om morgen wel goed beslagen ten ijs te komen."

De tijd en inzet die Waldschmidt en zijn team op vrijdagavond na de kwalificatie achter de laptop en in de garage besteed hadden, betaalde zich op zaterdag goed uit. Na een ietwat moeizame start van de race kon Waldschmidt zijn bolide ternauwernood om een grote botsing/opstopping halverwege de openingsronde heen sturen. Na een korte onderbreking van de safety-car, werd de race in de vijfde ronde weer hervat. Vanaf dat moment leek het alsof Waldschmidt vleugels had. In de daaropvolgende ronden tot aan de finish haalde hij op eigen kracht vele tegenstanders in, om uiteindelijk na 23 ronden als 10e afgevlagd te worden.

In de seizoensafsluiter op zondag krijgt Waldschmidt geen kans om zijn huzarenstukje te herhalen. Bij het verlaten van zijn 10e startplek heeft de Hagenaar teveel wielspin waardoor hij twee plaatsen verliest. Tot overmaat van ramp wordt hij in de eerste bocht ook nog eens achterstevoren getikt door zijn teamgenoot Yann Clairay. Door de aanrijding ploft Waldschmidt's achterband waardoor hij het strijdtoneel al na 200 meter moet verlaten.

"Na een zeer sterke race gisteren, wilde ik vandaag vanaf de tiende startplek voor punten gaan. Bij het doven van de startlichten kwam ik niet goed van mijn plek, waarna ik in midden in de meee in de eerste bocht terecht kwam. Yann tikte me rond en dat was eigenlijk 'end of story'. Erg jammer, want ik had graag het seizoen met een goed resultaat willen afsluiten..." aldus Waldschmidt.

Tekst: InsightF1
www.henkiwaldschmidt.com

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

19185620
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
5312
6691
12003
19120996
136140
225513
19185620

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven