K2 Content

Martin de Kleijn: “Ik ben heel tevreden met het resultaat”

Een goed begin is het halve werk. Martin de Kleijn genoot afgelopen weekend op Circuit Park Zandvoort een sterke start van het Winter Endurance Kampioenschap (WEK) 2008-2009. Ondanks een roerig verloop van de Zandvoort 500, reed de coureur uit Bosch en Duin zich samen met zijn teamgenoot Dennis de Borst naar de derde plaats in hun Divisie III in een door Michael Bleekemolen geprepareerde Renault Clio. Op het podium liet het gelegenheidsduo zich het applaus aan hun adres wel gevallen!

Onder een opstekend herfstzonnetje werd de vrije training op zaterdagochtend op nat asfalt aangevangen. Tijdens de 40 minuten durende sessie voerde De Kleijn zijn tempo geleidelijk op om bij het vallen van de vlag de 4e positie in hun divisie (Divisie III, wagens tot 2000cc) in te nemen, welke gelijk stond aan de 15e klassering algemeen. Omdat De Kleijn de snellere rijder van het duo geacht wordt, nam hij ook de kwalificatietraining voor zijn rekening. Ondanks dat de baan snel opdroogde, koos hij er in samenspraak met Team Bleekemolen voor om toch op regenbanden naar buiten te gaan. In deze 20 minuten durende tijdtraining noteerde De Kleijn de 5e snelste tijd in Divisie III hetgeen de 27e startplek algemeen opleverde.

Martin de Kleijn: “Zowel de vrije training als kwalificatie verliepen vlekkeloos. Voorafgaand aan de kwalificatie kozen we ervoor om toch regenbanden te laten monteren ondanks dat de baan snel opdroogde. Achteraf gezien een verstandige beslissing. Misschien dat in de slotminuten slicks een betere keuze hadden gebleken, maar dan hadden we in druk verkeer veel risico gelopen om buiten de boot te vallen. In de vrije trainingen konden we op nat asfalt veel wagens uit de snellere eerste en tweede divisie de baas blijven, op een drogere baan lukte dat begrijpelijk niet meer. De vijfde startplaats in onze derde divisie is toch een mooie uitgangspositie voor de lange race.”

De snelle startprocedure voorafgaand aan de Zandvoort 500 had voor Equipe De Kleijn/De Borst tegen de klok van 12:00 uur aardig wat voeten in aarde. Doordat De Kleijn, die de start en eerste stint voor zijn rekening nam, vrijwel onaangekondigd binnen mum van tijd zijn wagen moest starten om de opwarmronde in te gaan, gaf zijn Renault Clio een foutmelding op het dashboard. Dit euvel kon De Kleijn verhelpen door zijn wagen in de opwarmronde even langs de kant te zetten om de wagen opnieuw te starten.

Hoewel hij hierdoor achteraan het veld moest aansluiten, nam De Kleijn wel zijn oorspronkelijke startplaats in het middenveld van het 47-koppige startveld in. Omdat dit reglementair niet toegestaan is, werd deze actie later in de race door de wedstrijdleiding bestraft met een stop-and-go penalty van 20 seconden.

Eenmaal van start gegaan, maakte De Kleijn in de 117 ronden tellende race een zeer sterke indruk. Samen met Dennis de Borst verdeelden ze de bijna vier uur durende race in vier stints van ieder één uur, waarbij De Kleijn dus de eerste en derde stint achter het stuur plaats nam. Ondanks een spin in de openingsfase van de race, die de equipe terugwierp naar het achterveld, vocht het duo zich gedurende de race slim naar voren op het Noord-Hollandse duinencircuit om uiteindelijk als 15e algemeen en in 3e positie in hun klasse te worden afgevlagd. Zo werd hun roerige doch sterke race beloond met een podiumpositie en dito bokaal.

Martin de Kleijn: “Om deze dag op het podium te eindigen is dik verdiend, ondanks de tegenslag die we in het begin van de race te verwerken hadden. Het samenspel met Dennis de Borst en Team Bleekemolen verliep prima. Tijdens de race hebben we veel leuke gevechten geleverd met diverse deelnemers. Als we het euvel tijdens de startprocedure niet gehad hadden en ik niet gespind was in de openingsfase hadden we waarschijnlijk nog een trede hoger kunnen eindigen, maar that’s racing.. Ik ben in ieder geval heel tevreden met het uiteindelijke resultaat!”

www.fansite-martindekleijn.nl

Last modified on dinsdag, 26 april 2016 07:19

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

16948033
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1868
2118
8855
16918131
95517
102521
16948033

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven