K2 Content

KTG Racing weer aan de champagne

46 equipes stonden er aan de start van de eerste wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap afgelopen zaterdag te Zandvoort. Één van deze equipes was de Renault Clio van KTG Racing met als piloten Simon Knap en Vincent van der Valk uitkomend in de divisie 3. Een mooier plaatje is bijna niet denkbaar twee Formule Ford kampioenen in één auto.

De Clio die door ons vaste technische duo Marco en Cees was geprepareerd stond er zoals gewoonlijk perfect bij. Piet, Nico en ondergetekende maakte het team compleet en hadden we er alle vertrouwen in. Voor deze winterseries op Zandvoort heeft onze sponsor Truckland zijn VIP box ter beschikking gesteld om zo de gezamenlijke gasten op een zoals is gebleken meer dan uitstekende manier te ontvangen, waarvoor onze dank.

Tijdens de vrije training was de baan nog behoorlijk nat zodat er op regenbanden gereden moest worden. Vincent en Simon reden beide deze training om zo weer even het gevoel met de auto te krijgen. Voor Simon is een voorwiel aangedreven auto nieuw, alle auto’s waarmee hij tot dusver heeft gereden waren achterwiel aangedreven dus hij moest zich wel aanpassen.
Vincent heeft veel meer ervaring met dit soort auto’s maar had ook nog nooit eerder een wedstrijd in een Renault Clio gereden, dus al met al best spannend.

Vincent nam de kwalificatie voor zijn rekening. De banden keuze was lastig want de baan was nog steeds nat. Wij kozen er dus voor ook te kwalificeren op regenbanden. Na twintig minuten stond Vincent 22e overall en 3e in de klasse. Simon nam de start voor zijn rekening en die was prima maar toch ging het fout in de eerste ronde. In het scheivlak wilde hij een concurrent buitenom passeren maar kwam op het natte gedeelte van de baan, hij spinde en moest vervolgens als allerlaatste zijn weg vervolgen.

Simon liet het er echter niet bij zitten en haalde ronde na ronde auto’s in om zodoende na 70 minuten rijden binnen te komen voor de eerste pitsstop op een 15e  plaats overall en 2e  in de klasse. Na een snelle tankbeurt van Piet onze tankman, kon Vincent  het twee uur ingaan.
Ronde na ronde kon Vincent uitstekende tijden laten noteren en kwam na zijn stint als 11e overall  en 1e in de klasse binnen voor de rijderswissel , tanken en nieuwe voorbanden.
Het team verrichtte deze zaken ook weer uitstekend en snel zodat Simon op vers rubber zijn weg kon vervolgen . Tijdens deze stop was onze directe concurrent in onze klasse ons voorbij gegaan maar Simon liet uiteindelijk het gat niet groter worden zodat het op de laatste pitsstop zou aankomen.

Bij ons ging dat super snel zodat we weer als eerste de baan op kwamen. Vincent hoefde zelfs het laatste deel van de wedstrijd niet meer voluit te gaan want na vier uur racen hadden we zelfs een rondje voorsprong. 12e overall en 1e in de divisie 3 (auto’s  tot 2 liter) was natuurlijk weer een team prestatie van formaat. De volgende wedstrijd is 7 december op het circuit van Hockenheim te Duitsland. Het gehele team zal daar dus aanwezig zijn en proberen weer een goed resultaat neer te zetten.

Namens het gehele team van KTG Racing

Jaap Knap

Last modified on dinsdag, 26 april 2016 07:19

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

18730776
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3146
7091
32371
18658261
72515
172540
18730776

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven