K2 Content

Dirk Schulz viert 40 jaar huwelijk tijdens 4 stunden von Hockenheim

Dirk Schulz is 40 jaar getrouwd met zijn Heidy. Om deze bijzondere mijlpaal te vieren nam de Duitse fruitimporteur van SFI Fruits Rotterdam samen met zijn zoon Jan Marc afgelopen zondag deel aan de 4 Stunden von Hockenheim, de tweede race van het Winter Endurance Kampioenschap 2008 – 2009. Het duo van Topper Team, dat zich met de Porsche 996 GT3 Cup als dertiende wist te kwalificeren, eindigde de manche uiteindelijk op een verdienstelijke zesde plaats in het algemeen klassement. Insight F1 sprak de ervaren coureur van Lammertink Racing na de race.

Hoe is de WEK-race op Hockenheim voor u verlopen?
DS: “Ik ben redelijk tevreden met het resultaat, maar we hadden op het podium kunnen eindigen. Omdat mijn zoon nog nooit op Hockenheim had gereden, hebben we ook gebruik gemaakt van de extra testmogelijkheden op zaterdag. Hij leerde het circuit onder natte weersomstandigheden goed kennen en wist zijn rondetijden telkens aan te scherpen. Op zondagmorgen hebben we tijdens de vrije training en kwalificatie met regenbanden op een opdrogende baan geen onnodige risico’s genomen.

Door mijn ervaringen nam ik vervolgens de start van de race voor mijn rekening. Ik kwam met intermediate banden goed uit de startblokken en gaf na ruim vijftig minuten het stuurtje over aan Jan Marc. Hij ging op slicks verder, maar de Porsche verloor geleidelijk aan vermogen dat later weer terugkwam. Bij het aan- en uitschakelen was echter het ABS uitgeschakeld en raakte een voorband lek, waardoor we meer steeds terrein verloren. Vanuit een achtste positie wisten we ons uiteindelijk op te werken naar de zesde plaats.       

Hoe lang bent u actief in de autosport?
DS: “Ik race nu zeven jaar en met heel veel passie en plezier. Mijn hoogtepunten? In 2006 eindigde ik in het eindklassement van de Dutch Supercar Challenge op de vierde plaats in de Supersport 1 Divisie. Ik belandde op het podium door als derde te finishen in de Divisie Supersport B op Silverstone. Een jaar later eindigde ik op de zesde plaats in de Dutch Supercar Challenge met de Porsche 997 GT3.”

Wat zijn uw autosportplannen Voor 2009?
DS: “Als ik op mijn leeftijd door de keuring kom, haha!, dan kies ik weer voor de Dutch Supercar Challenge en enkele lange afstandraces met Lammertink Racing. Ik heb bewust voor de Dutch Supercar Challenge gekozen aangezien deze klasse internationaal actief is op circuits in Duitsland, België, Nederland en Engeland en er regelmatig reportages plaatsvinden op RTL. Als ondernemer heb ik besloten dit platform voor mijn reclame activiteiten te gebruiken.”

Hoe is tenslotte de samenwerking met Lammertink Racing?
DS: “De samenwerking met Lammertink Racing is al jaren erg goed bevallen. Het team heeft veel knowhow in huis en werkt altijd keihard. Ook pakt het team feestelijk uit tijdens de Dutch Supercar Challenge weekenden met incentives en goede catering. De technische service is uitstekend en het team is heel gemotiveerd. De jongens waren afgelopen zondag dan ook erg teleurgesteld dat we niet op het podium terecht kwamen.” 

Last modified on dinsdag, 26 april 2016 07:20

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

17583473
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1493
4064
18410
17536096
89280
111414
17583473

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven