K2 Content

Verslag tweede race WEK Jadbalja Racing

Jadbalja Racing reed afgelopen weekend op de Hockenheimring de tweede ronde van het Winter Endurance Kampioenschap. Het Duitse circuit was het strijdtoneel van de 4 Stunden von Hockenheim. Een totaal van 35 teams stonden aan de start, slecht 17 haalden de finish! De race had een zeer spannende opening en een paar geweldige laatste minuten op het redelijk droge Duitse circuit. Gerrit en Rudolf Meyer reden samen met Robbert Visser de Saker sprint naar de 4de plaats. De overwinning ging naar het duo Peter van der Kolk en Jeroen van den Heuvel.

De race begon onder droge omstandigheden op een opdrogend circuit. Voor aanvang van de race besloten de beide Jadbalja teams om met slicks te vertrekken. Jadbalja 21 met als rijders Laurens Meyer, Jeroen Bleekemolen en Herbert Boender en Jadbalja 22 met als coureurs Gerrit en Rudolf Meyer en Robbert Visser dachten hiermee een gunstige tactische keuze te maken omdat zij met hun saker Gt en Sprint goed weg zouden komen op de langzaam opdrogende baan. De baan was te glad voor de veel zwaardere Porche,s V-achten, B.M.W en dergelijke om op slicks te vertrekken.  De start van de race om half 12 verliep traag en daar maakte Jeroen Bleekemolen handig gebruik van door direct van de 9de naar de 4de plek te rijden. Gerrit Meyer in de sprint moest op de 19de plaats starten en klom naar een 16de positie. In het eerste uur van de race reed Jeroen de rode Saker GT naar een 2de plaats met een 1.54 als snelste ronde. De wissels verliepen bij beide wagens vlot al kreeg Gerrit wel een tijdstraf van 12 seconden voor te hard rijden in de pitstraat. Rudolf bracht de sprint tijdens zijn stint maar liefst 11 plaatsen naar voren. In het begin van het derde uur wisselden Laurens Meyer en Herbert Boender van stoeltje. Klommen weer op naar een derde positie omdat de Marcos van Jan de Wit en Cor Euser uitviel met oliedruk problemen. Het team met de Saker Sprint met inmiddels Robbert Visser als rijder bleef op de 7de positie met constante ronden van 1.56.

In het laatste uur van de race waarin Jeroen Bleekemolen opnieuw het stuur over nam van de Saker GT en Gerrit Meyer weer ging rijden met de Sprint, werd het zeer spannend voor de beide equipes. De V8 van Hessing/Vermeulen moest opgeven vanwege technische problemen. Jeroen reed inmiddels op de 2de plaats maar moest binnenkomen met een kapotte V-snaar. De jadbalja monteurs probeerden in record tempo dit ongelukkige moment zo kort mogelijk te houden en de boel te vervangen. Dit leverde een spannend tafereel op voor de toeschouwers. Als op het zelfde moment Gerrit een tankstop moet maken en de heren met de V8 Star ook hun opgelopen tijdstraf inlossen. Spannende momenten volgen en tijden komen onder druk te staan. Gerrit ligt op de derde plaats en met nog 2 ronden te gaan wordt het krap aan. Het team van Meyer/Bleekemolen/Boender blijft in de pits staan met een defecte turbo, gevolg van het plotseling stil zetten van de motor, en rijdt slechts nog de laatste ronde om te kunnen finishen. Dit terwijl Gerrit alles op alles zet op de baan om de derde plaats te behouden.  Met de finish in zicht rijdt Gerrit de Saker Sprint naar de eindstreep maar wordt in de laatste bocht ingehaald door het team van Maessen/Freebird en met 0.468 seconden verschil finished hij uiteindelijk als 4de. Het team van Meyer/Bleekemolen/Boender wordt 8ste.
 
Einduitslag:
 1 V/d Kolk-v/d Heuvel
2 Van 't Hof-Abresch
3 Maessen-Freebird
4 Meyer/Meyer/Visser
8 Meyer/Bleekemolen/Boender
 
De 2de wedstrijd in het WEK was een spannende. Het circuit was geweldig en de sfeer was mooi. Op naar de volgende wedstrijd en wel op 4 januari 2009 op het circuit van Zandvoort!
 
Tekst: Benthe Stevens

Last modified on dinsdag, 26 april 2016 07:20

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

16947920
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1755
2118
8742
16918131
95404
102521
16947920

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven