K2 Content

Primeur Talent Development Car tijdens nachtrace

"Knallend het nieuwe jaar in", moet Fanzonely teambaas Ruud Hartvelt gedacht hebben bij de inschrijving van de Talent Development Car voor de WEK Nieuwjaarsrace. De "nachtrace", die komend weekend op het circuit van Zandvoort wordt verreden, wordt de eerste race voor de talentenauto. Het Fanzonely Jong Talent Programma, bekend uit de BRL Light, krijgt hiermee in 2009 een nieuwe vorm. In tegenstelling tot de voorgaande vier jaren worden nu al tijdens het seizoen ontwikkelingen getest in een volwaardige raceomgeving. Tijdens de Nieuwjaarsrace kruipen BRL Light en Formule Ford vice-kampioenen Niels Hartvelt en Liroy Stuart achter het stuur.

 

 

Meer tijd en testmogelijkheden

De oplettende lezer zal nu denken: "...maar de BRL Light kent toch een reglement gebaseerd op gelijkwaardig materiaal." Dat klopt ook, daarom zet Fanzonely de tot Talent Development Car P1 omgetoverde BRL Light raceauto in de Dutch Supercar Challenge en nu het Winter Endurance Kampioenschap in. "Binnen de DSC kunnen we al gedurende het raceseizoen met onze engineers van de HTS Autotechniek Arnhem en TU Eindhoven onze ontwikkelingen testen", vertelt Ruud Hartvelt. "Voorheen gingen de engineers pas na het BRL Light seizoen aan de slag, daardoor werd de tijd om onderdelen goed te ontwikkelen erg krap, net als de testmogelijkheden. Voor 2009 staan enkele interessante projecten op het programma, waaronder de doorontwikkeling van de achterwielophanging en een verbetering van de aerodynamica. Het Jong Talent Programma krijgt hiermee een nuttige uitbreiding wat het engineeringgedeelte betreft. Voor de toeschouwer blijven de projecten dit jaar misschien nog wat onzichtbaar, aangezien de ontwikkelingen vooral onder de Ford Focus WTC body plaatsvinden. Echter, ook de livery van de auto krijgt een aantal opvallende wijzigingen voor de herkenbaarheid van deze speciale development auto, maar blijft wel duidelijk passen binnen de Fanzonely familie", aldus Ruud Hartvelt.

 

Fanzonely blijft voor de jonge talentvolle coureurs gewoon de traditionele nummer 40 in de BRL Light inzetten. "Natuurlijk vergeten we de coureurs niet", gaat Hartvelt verder, "in de BRL Light gaat het Jong Talent Programma voor racetalent inmiddels zijn vijfde jaar in. Vooral in deze tijden is de BRL Light met zijn relatieve laag benodigde budget extra aantrekkelijk." Het nieuwe Fanzonely Jong Talent rijdt bovendien een heel seizoen tegen een gereduceerd tarief.

 

Fanzonely wordt ondersteund door: Dunlop - HTS Autotechniek Arnhem - ROC Aventus - Hamer Installatietechniek - Koni - BRL Association

 

Meer lezen over de selectievoorwaarden en wil je je aanmelden voor de selectieronden die binnenkort weer gaan beginnen, kijk dan snel op de site van Fanzonely 

Last modified on dinsdag, 26 april 2016 07:20

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

16947790
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1625
2118
8612
16918131
95274
102521
16947790

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven