K2 Content

Sotrax Albert Motorsport winnaars 4 uur van Zandvoort

Vandaag is op het Circuit Park van Zandvoort de vierde race verreden in het Winter Endurance Kampioenschap. Vanochtend vond er voor de 45 ingeschreven equipes de kwalificatie plaats waarbij Sotrax Albert Motorsport de beste tijd wist te noteren. Met een 1:57.797 wisten zij de DNRT V8 van Jan Evers en Frans Verschuur met bijna een volle seconde op een tweede plaats te zetten. Peter van der Kolk die deze race samen rijdend met Jeroen Bleekemolen vertrokken de race van een derde plaats.

Bij de start ging het in de Tarzanbocht gelijk al mis. Na een spin stond bijna een derde van het veld stil waardoor de kop flink uit kon lopen. Ronald van der Laar en Marius Ritskes konden met de Porsche GT3 Cup van geluk spreken want de opstopping ontstond vlak achter hen waardoor zij ongeschonden de eerste bocht door konden komen.

Simon Knap en Vincent van der Valk ondervonden problemen met de door de een kortstondige sneeuwbui nat geworden baan. Bij het ingaan van de Audi S kwam de op dat moment aan het stuur zittende Simon Knap dwars op de baan te staan waardoor hij door de Clio van Hans Bos en René Steenmetz niet meer ontweken kon worden en ze elkaar raakten. Met onder andere een kapotte wielophanging kon de Clio van Knap niet meer gerepareerd worden waardoor het voor het team over was. Door deze pech hebben ze ook de leiding in het algemeen klassement verloren en staan nu met 20 punten achterstand op de tweede plaats. 

Dit zorgde voor de eerste code 60 periode om de marshals de tijd te geven de baan weer schoon te maken. Nadat de code 60 werd opgeheven kon er weer gestreden worden om de eerste plaats en dat is ook precies wat er gebeurde. De Sotrax Porsche ging lange tijd aan de leiding tot de DNRT V8 van Jan Evers en Frans Verschuur voorbij wisten te gaan aan de Porsche om de eerste plaats over te nemen. De DNRT V8 van Frits Hessing en Huub Vermeulen verloren veel tijd in de pitstraat waar ze 16 minuten stil hebben gestaan. Door deze tijd in de pitstraat verloren ze overall veel tijd en moesten genoegen nemen met de derde plaats op het podium.

De tweede code 60 was er toch wel een waar menigeen op de paddock van schrok. Alex van ’t Hoff reed met zijn V8 Star na een klein tikje tegen de vangrail en sloeg meerdere malen over de kop alwaar hij op zijn dak, aan de verkeerde kant van de vangrail, tot stilstand kwam. Gelukkig bleef het bij blikschade en kon Van ’t Hoff, met ‘alleen’ en scheurtje in zijn tong de bolide verlaten. Deze code 60 duurde 15 minuten wat de diverse teams de gelegenheid gaf de pitstraat op te zoeken. Bij de herstart was het de Sotrax Porsche die de leiding weer over had genomen om deze vervolgens niet meer uit handen te geven.

Peter van der Kolk en Jeroen Bleekemolen streden lange tijd mee voor de leiding in de race maar helaas moest het team opgeven door problemen met het differentieel. Dit was in de zeer korte tijd dat de race nog duurde niet meer te repareren waardoor het tweetal uiteindelijk als 25ste in de einduitslag staat.

De pechvogels van de race waren Peter Fontijn en Peter Furth met een BMW M3 GTR. De beide mannen reden lange tijd op een derde plaats maar moesten met nog 10 minuten in de race de pitstraat nog in voor benzine en een rijderswissel. Hierdoor kwamen ze als derde de baan weer op maar moesten hun meerdere erkennen in de V8 van Frits Hessing en Huub Vermeulen waardoor ze uiteindelijk als vierde over de meet kwamen. 

Rob de Laat en Theo de Prenter eindigde met de BMW Compact op een eerste plaats in de Divisie II en wisten, mede door het uitvallen van Van der Valk en Knap de leiding in het kampioenschap nu alleen in handen te nemen. Met 20 punten voorsprong zullen zij op 8 maart a.s. de laatste race aanvangen en er alles op zetten op het Winter Endurance Kampioenschap 2008/2009 op hun naam te gaan schrijven.

Martin de Kleijn en Dennis de Borst wisten beslag te leggen op de eerste plaats in de Divisie III. In de dieselklasse ging de overwinning naar Bas Baars en Marcel Roeleveld in de Volvo C30.

De een na laatste race van dit Winterkampioenschap komt op naam te staan van Sotrax Albert Motorsport met Kees Bouhuys, Sebastiaan en Michael Bleekemolen. Jan Evers en Frans Verschuur eindigde op 4 ronden achterstand op een tweede plaats gevolgd door Frits Hessing en Huub Vermeulen.

De snelste ronde is vandaag neergezet door Cor Euser en Peter Versluis in de Marcorelli. Zij reden een rondetijd van 1:46.063 wat neerkomt op een gemiddelde van 122,697 kilometer per uur. Dit was niet genoeg om de overwinning binnen te halen want het team eindigde op een achtste plaats overall.

Uitslag:
01. Michael Bleekemolen / Sebastiaan Bleekemolen/Kee Bouhuys - Porsche 997 GT3 Cup
02. Jan Evers/Frans Verschuur - DNRT V8 Silhouette
03. Frits Hessing/Huub Vermeulen - DNRT V8 Silhouette

Stand kampioenschap:
01. Rob de Laat/Theo de Prenter, 72 punten
02. Simon Knap/Vincent van der Valk, 52 punten
03. Franklin Groot Kormelink/Nicky Groot Kormelink, 49 punten

Meer foto's van de 4 uur van Zandvoort volgen snel.

Last modified on dinsdag, 26 april 2016 07:20

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

17583668
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1688
4064
18605
17536096
89475
111414
17583668

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven