K2 Content

Martin de Kleijn: "Het was een echt team effort"

Een goed begin is het halve werk. Martin de Kleijn heeft zondag zijn eerste overwinning behaald met de Renault Clio tijdens de ‘4 uur van Zandvoort’. Samen met Dennis de Borst bleef de coureur uit Bosch en Duin alle concurrerende teams in de klasse Divisie 3 een volle ronde voor in deze vierde ronde van het Winter Endurance Kampioenschap 2008/2009.

Voor De Kleijn, die voor het aankomende seizoen zijn oog opnieuw heeft laten vallen op de Dunlop Sportmaxx Clio Cup, vormde deze race een uitstekende gelegenheid extra wedstrijdritme in de Renault Clio op te doen en tegelijkertijd zijn ervaringen met het team van Bleekemolen te delen. Het bleek een gouden greep. Het duo wist zich als zesde in hun groep Divisie 3 te kwalificeren en zette deze ’s middags om in een overtuigende overwinning!

Al in de spannende kwalificatiesessie van twintig minuten net voor het middaguur was de equipe De Kleijn/De Borst goed op dreef. De Borst nam de tijdtraining in zijn geheel voor zijn rekening en wist de wit/rode gestreepte Clio met startnummer 307 naar een zesde tijd te trainen. Toen de lichten rond klokslag 13:00 uur waren gedoofd voor de 4-uursrace kwam De Kleijn goed uit de startblokken. Ondanks de natte baanomstandigheden wist hij direct een paar concurrenten te verschalken en bleef hij buiten de brokstukken van enkele gespinde deelnemers. Hij wist op te klimmen naar een derde plaats in zijn groep (achttiende algemeen), totdat hij het stuurtje overgaf aan De Borst. Met regenbanden vervolgde de ondernemer zijn weg en kwam op zijn beurt na ongeveer 45 minuten naar binnen voor de verplichte pitstop.

Doordat de baan grotendeels was opgedroogd liet De Kleijn voor de eerste keer slicks monteren voordat hij opnieuw het asfalt koos. Het bleek een juiste keuze want de 36-jarige coureur zat goed op snelheid en veroverde brutaal de eerste plaats in de Divisie 3 (dertiende algemeen). De Borst nam de laatste stint voor zijn rekening. De snelle bandenwissels en tankbeurten in combinatie met een serie van snelle en constante rondetijden gaven De Borst in de slotfase van de race echter meer ademruimte. Bij het vallen van de finishvlag had hij zelfs een ronde voorsprong op zijn naaste belagers opgebouwd (tiende algemeen). Franklink en Nicky Groot Kormelink werden tweede. Hans Bos en Rene Steenmetz finishten met hun Renault Clio als derde.

“Super om al zo vroeg in 2009 onze eerste overwinning te boeken. Iedereen binnen het team mag trots zijn op dit resultaat, het was een echt ‘team effort’. Niet alleen was de standaard race Clio prima geprepareerd, ook de snelle pitstops zorgden voor veel tijdswinst. We begonnen van de zesde plaats in onze groep, maar in het vervolg van de race kon ik samen met Dennis steeds meer naar voren komen. Deze overwinning smaakt absoluut naar meer! Bovendien is dit een prima generale voor komend seizoen waar ik opnieuw aan de Dunlop Sportmaxx Clio Cup bij Team Bleekemolen zal deelnemen. Ik hoop dit jaar in de Dunlop Sportrmaxx Clio Cup met een paar podiumplaatsen en een top zeven/acht overall in het klassement nog meer dergelijke successen te scoren,” aldus Martin de Kleijn.

Tekst: InsightF1

Last modified on dinsdag, 26 april 2016 07:20

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

17965742
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
4218
5868
15551
17912261
137062
205452
17965742

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven