K2 Content

De Laat en De Prenter kampioenen WEK 2008/2009

De Sotrax Porsche van Bouhuys en Bleekemolen lag vanaf pole riant aan de leiding als er 20 minuten voor het einde van de finish iets mis gaat. Mechanische pech weerhoudt de equipe ervan om de race op hun naam te schrijven waarmee ze de overwinning in handen geven van de Renault Mégane met Wilko Becker, Hoevert Vos, Harrie Kolen en Wim Beelen.

 

 

Er gebeurde erg veel gedurende de race en het ging in de tweede ronde al mis bij de beide DNRT V8'en. Huub Vermeulen probeerde in de Tarzanbocht de tweede plaats over te nemen van Frans Verschuur waarbij beide elkaar raken. Door deze aanraking schuurde de carrosserie van de wagen van Vermeulen tegen de band aan waardoor er brand ontstond. Nadat de wagen geblust was en de pit is was gebracht kon hij een paar ronden later de baan weer op om uiteindelijk, vlak voor het einde van de race er in de Tarzanbocht hard af te vliegen. Frans Verschuur en Jan Evers eindigde de race als 25ste.

 

Hierna duurde het niet lang of de volgende uitvaller viel te betreuren. Oscar Wilkens, speciaal voor het WEK overgevlogen uit Spanje waar hij een opleiding voor piloot aan het volgen is, reed er met de Porsche nr. 18 keihard af in de Tarzanbocht. Met 240 op de kilometerteller wilde hij aanremmen voor de bocht naar rechts maar de remmen van de Porsche weigerde dienst. Natuurlijk baalde Wilkens hier behoorlijk van en vliegt a.s. dinsdag weer naar Spanje terug met behoorlijke pijn in zijn rug.

 

Bij het opkomen van het rechte krijgt Hekker problemen met de knalgele Saker die, voor hij de pitstraat in kan rijden in de brand vliegt. Veel schade en heel veel rook maar gelukkig weet Hekker zelf de wagen op tijd te verlaten en blijft het dan ook alleen bij materiële schade. Uiteraard levert dit een code 60 op waarbij veel equipes de pitstraat opzoeken voor een pitstop. Kees Bouhuys, Michael en Sebastiaan Bleekemolen liggen nog steeds riant aan kop als ook zij besluiten van deze code paars te profiteren en hun pitstop uit te gaan voeren.

 

Alsof alle voorgaande crashes nog niet genoeg zijn komt er, ja daar is hij weer, in de Tarzanbocht, een einde aan de race voor Ronald van der Laar en Marius Ritskes. Bij het aanremmen rijdt hij vol over de Saker van Emile Bezemer en Monny Krant waarbij hij zichzelf lanceert en in de grindbak tot stilstand komt. De Saker die op zijn beurt af moest remmen voor een nog harder remmende Seat voor hem had absoluut geen idee wat er gebeurde maar kon de race wel voorzetten. Na voor de zekerheid even de pitstraat ingereden te zijn kon hij zijn weg weer vervolgen.  

 

Vlak voor het einde van de race gaat de BMW E30 van Jochem, Jurriaan van Amsterdam en Mark Mooij er bij het opkomen van het rechte eind heel hard af. Daarmee schrijven zij de BMW af maar gelukkig ook deze keer kan er gezegd worden dat de rijder er goed af is gekomen.

 

Marijn van Kalmthout die samen met Liroy Stuart met de Fanzonely wagen rond reden kregen ook problemen toen de motor opgeblazen werd. Helaas eindigde het team hierdoor de race voortijdig.  

 

Zoals gezegd lag de Sotrax Porsche lange tijd aan de leiding maar moest hij de overwinning, door mechanische pech, geven aan de Renault Mégane Trophy. Maar de grote winnaars van het WEK 2008/2009 zijn Rob de Laat en Theo de Prenter met de BMW Compact. Vier maal wisten zij de race in hun klasse te winnen en één tweede plaats resulteerde voor beide heren met de meeste punten die er te behalen zijn in het kampioenschap. Op zich mag natuurlijk gezegd worden dat ze een mooi resultaat neergezet hebben met hun BMW Compact ten opzichte van de grote merken die er in het kampioenschap rond hebben gereden. 

 

Na afloop van de race kwam er nog een pikant detail naar voren. Van de 41 equipes zijn er twee die gedurende de race geen penalty hebben ontvangen. De meeste straffen die er uitgedeeld werden kwamen omdat de equipes zich niet hielden aan de 60 kilometer per uur die geldt bij een code 60. Helaas kwam er ook een straf voor Peter Fontijn en Peter Furth die met de BMW M3 GTR als tweede werden gehuldigd op het podium. Na afloop van de race kwam naar voren dat ze gedurende de race met een lekke band af te steken via de Toyotabocht. Dit is niet tegen de reglementen maar sportief gezien werd de beslissing genomen dat ze 1 ronde aftrek kregen waardoor ze uiteindelijk naar de vierde plaats terug vielen. 

 

Algemene uitslag Final 4:
1. Becker / Vos / Kolen / Beelen, Renault Mégane Trophy  4:02:57.279
2. De Laat / De Prenter, BMW Compact Modified   +3 ronden
3. Den Boer / Rijnbeek, BMW 120d   +3 ronden

 

Klassenwinnaars:
Divisie 1: Becker / Vos / Kolen / Beelen 
Divisie 2: De Laat / De Prenter
Divisie 3: Den Boer / Rijnbeek
Divisie 4: Rene Steenmetz / Ruud Steenmetz

 

Eindstand kampioenschap:
01. De Laat/De Prenter - 88 punten
02. Knap/Van der Valk - 60 punten
03. F. Groot Kormelink/N. Groot Kormelink - 55 punten

Last modified on dinsdag, 26 april 2016 07:22

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

17583406
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1426
4064
18343
17536096
89213
111414
17583406

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven