K2 Content

JR Motorsport pakt overwinning in eerste WEK race seizoen 2014/2015

De Zandvoort 500, de openingsrace van het Winter Endurance Kampioenschap, is gewonnen door Pieter van Soelen en Koen Bogaerts met een door JR Motorsport geprepareerde BMW M4 Silhouette. De 500 kilometer tellende wedstrijd op Circuit Park Zandvoort werd gekenmerkt door een mooie strijd in de verschillende divisies.

In de ochtend stond de kwalificatie op het programma die werd gewonnen door Bert de Heus en Joey van Splunteren in de Wolf GB08 Sportscars, ingezet door Bas Koeten Racing. De uiteindelijke winnaars, Van Soelen/Bogaerts, hadden een slechte kwalificatie en moesten de race, na twee opwarmronden en op de tonen van de Final Countdown vanaf de zestiende positie starten.

Bij de start van de race was het de Wolf die er vandoor ging met Joey van Splunteren achter het stuur en daarbij een gat liet naar de overige deelnemers. Lange tijd lagen ze aan de leiding tot de Wolf naar de pit moest met technische problemen. Nadat het team de problemen verholpen had konden zij weer deelnemen aan de strijd. Echter duurde dit niet al te lang en moest de Wolf wederom de pitstraat bezoeken. Ook werd het team door de wedstrijdleiding bestraft met twee keer een 60 seconden straf ivm misbehavior on track, zoals het mooi op de einduitslag staat. Hierdoor eindigen de Heus en Van Splunteren op de 19de positie.

Ook ging het mis voor Cor Euser en Luc de Cock in de Marcos Mantis. Tijdens de kwalificatie hadden zij de vierde tijd weten te realiseren maar met een gebroken bout bij de wielophanging zorgde ervoor dat Euser de Marcos naar binnen moest sturen waarna hij, na niet al te lang in de pitbox te hebben doorgebracht, weer naar buiten werd gestuurd met Luc de Cock achter het stuur. Na wederom een paar ronden te hebben gereden moest het team dan toch definitief naar binnen met technische problemen.

Voor de Equipe Storm sr. en jr. verliep het wat voorspoediger. Gestart vanaf de derde positie wisten zij na 117 gereden ronden de tweede plaats in handen te nemen voor Schelp en Molenaar in de BMW E46. Jeroen van den Heuvel en Ton Verkoelen waren op pad met de fraaie Hansen GTR echter gooide wat kleine technische problemen de equipe naar de elfde positie overall en net naast het podium in de Divisie I.

In de divisie II ging de overwinning naar Bas van de Ven en Simon Knap in de BMW 320d WTCC. Martin Lanting/Bob Herber lieten de Ferrari voor wat het is vandaag en pakten de BMW M3 en lieten daarmee Martin van den Berge en Gijs Bessem in de enige Seat in het veld achter zich voor de derde positie.

Ronald Morien en Niels Langeveld pakte in de BMW Compact 325ti de eerste plaats in de Divisie III. Jacques Groenewegen en Ras Lalmy wisten de tweede plaats te pakken terwijl ze gedurende de race lange tijd aan de leiding gingen in de divisie. Michael Hermans en Martin van Luik pakte met de BMW Zilhouette E36 de derde plaats waardoor het kampioenschap voor de heren in de eerste deelname al gelijk flink wat punten opleverde.

In de Divisie IV was er voor Carl Dekker en Karel Neleman een overwinning weggelegd. De coureurs maakten gebruik van het toegankelijke reglement van het Winter Endurance Kampioenschap, waarbij sinds dit winterseizoen ook met koppelteams in Divisie IV gereden mag worden. Beide piloten reden ieder om beurten met hun eigen BMW E30, waarbij de pitstops werden benut voor het wisselen van de transponder. Het BMW 123d-trio Aronov/Bogoiavlenskii/Fridman finishte als tweede. De derde podiumplaats ging naar Sjoerd en Dirk Bonder (BMW 318 E36). De complete uitslag is terug te vinden op www.raceresults.nu 
Uiteraard werd er ook even stilgestaan bij Kees Bouhuys, die op 31 augustus jl. overleed aan de gevolgen van kanker. Door een haag van collega's reed hij nog eenmaal zijn laatste ronde over het circuit o.a. onder begeleiding van collega en zeer goede vriend Michael Bleekemolen.  

De volgende wedstrijd in het Winter Endurance Kampioenschap 2014/2015 is op zaterdag 3 januari 2015 – Nieuwjaarsrace – Circuit Park Zandvoort – Gratis toegang

Last modified on dinsdag, 26 april 2016 07:50

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

17583343
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1363
4064
18280
17536096
89150
111414
17583343

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven