K2 Content

dojan14

De Nieuwjaarsrace, de tweede race van het Winter Endurance Kampioenschap 2015-2016 is gewonnen door Chris Kools en Pim van Riet. In de snelle Wolf GB08 sportscar, geprepareerd door Bas Koeten Racing, reed het duo naar de zege. In het voorprogramma zegevierden Kevin van der Slik en Marcel Dekker in de Ribank Mazda MaX5 Cup.

De kwalificatie, voorafgaand aan de Nieuwjaarsrace, werd een mooie strijd tussen de twee Wolf GB08 sportscars van het Bas Koeten Racing team. Uiteindelijk pakten Kris Cools en Pim van Riet met een nipte voorsprong van 0,148 seconden de poleposition, vlak voor teamgenoten Leon Rijnbeek en Sam Taheri.

De start van de wedstrijd verliep het beste voor Cools en Van Riet, terwijl de sportscar van Rijnbeek en Taheri aanzienlijk slechter uit de startblokken kwam. Hiervan profiteerden Bob Herber en Marcel van Berlo (Porsche 997 GT3 Cup) en zij promoveerden dan ook naar de tweede positie. Een zeer vroege pitstop van Cools en Van Riet leverde zelfs de leidende positie op voor Herber en Van Berlo. Deze leidende positie kwam lange tijd niet in gevaar, want Cools en Van Riet liepen veel vertraging op in de pitstraat, terwijl ook Rijnbeek en Taheri niet gevrijwaard bleven van problemen. De Wolf sportscar moest eveneens, na korte tijd te zijn stilgevallen, een bezoek brengen aan de pits.

In de eindfase wisten Rijnbeek en Taheri toch de Porsche van Herber en Van Berlo voorbij te rijden, maar ook deze rappe tijden waren niet opgewassen tegen de snelheid van Cools en Van Riet, die met een ongekende inhaalrace bezig waren. Na vier uur racen werd de Wolf sportscar van Cools en Van Riet dan ook als eerste afgevlagd. In de eindfase van de race werden Rijnbeek en Taheri nog getroffen door problemen, waardoor Herber en Van Berlo als tweede werden geklasseerd, gevolgd door het sterk presterende Tischner Motorsport kwartet, bestaande uit Michael Tischner, Matthias Tischner, Uli Becker en Peter Mamerow.

De derde plaats algemeen was niet de enige goede prestatie van Tischner Motorsport. Het team met de krachtige BMW E46 GTR pakte namelijk ook de winst in Divisie II. Een keurige tweede plaats viel ten prooi aan Bas Koeten Racing-coureurs Martin van de Berge en Harry Hilders. Zij finishten met hun SEAT Leon Supercopa voor het Febo Racing Team-duo van Dennis de Borst en Melvin de Groot.

In Divisie III bleken Sebastiaan Bleekemolen en Olivier Hart het sterkste duo. Met de Renault Clio Sport van Team Bleekemolen reden de coureurs in totaal 111 ronden en pakten zij de zege met een ronde voorsprong voor de tweede Clio van Team Bleekemolen, bestuurd door Rene Steenmetz en Michael Bleekemolen. Mika Morien en Niels Langeveld maakten het podium compleet met de derde positie.

De winst in Divisie IV viel ten prooi aan Carl Dekker en Karel Neleman. Het was voor het eerst in de geschiedenis van de Nieuwjaarsrace dat een duo uit het “koppelklassement”, een categorie waarin de coureurs ieder in hun eigen bolide rijden en tijdens de pitstop de transponder op de auto van de teamgenoot wordt gemonteerd, de zege pakte in Divisie IV. Op de tweede plaats finishten Leon van Zuilekom, Ron Wijnakker en Peter Altevogt (BMW 123d), gevolgd door BMW E30-coureurs Mark Verhaegh en Marcel Chastelet.

Nieuw in het programma van de Nieuwjaarsrace was de deelname van de Ribank Mazda MaX5 Cup. De serie, met gelijkwaardige roadsters, kwam met twee geslaagde sprintraces in actie. De eerste wedstrijd werd gewonnen door Kevin van der Slik, op slechts 0,1 seconde gevolgd door Marcel Dekker. Wouter Sonderwal pakte de derde plaats. In de tweede manche was het Dekker die zegevierde, op de voet gevolgd door Van der Slik. Rudy Schilders mocht ditmaal de derde positie van het podium innemen.

De volgende wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap zal worden verreden op zaterdag 5 maart. Dan zal de Final 4 op Circuit Park Zandvoort plaats vinden.

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

19349438
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6232
6260
43748
19261936
87502
212456
19349438

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven