K2 Content

Rea en Checa winnen in Assen

Vandaag werden de twee races verreden in de SuperBike op het TT circuit in Assen. Na zijn beide overwinningen afgelopen jaar was Jonathan Rea erop gebrand wederom zoveel mogelijk punten te scoren. Echter was het Carlos Checa die van pole mocht vertrekken maar Rea zat er samen met Max Biaggi vanaf het begin heel goed bij. De gehele race bleef het drietal dicht bij elkaar waarbij aan het einde van de meet Rea er met de winst vandoor kon gaan.

 

Leon Camier liet voor het starten van de race zijn motor afslaan en was daardoor niet in staat om een goed resultaat neer te zetten. Nadat iedereen vertrokken was kon Camier overstappen op zijn reservemachine en kon hij, inmiddels al met een flinke achterstand, toch aan de race deelnemen. Deze race duurde maar 17 ronden voor hem waarna hij de Aprilia alsnog naar het team terug moest brengen.

Chris Vermeulen kwam, zoals van te voren bekend, na vijf ronden de pit weer ingereden. Na zijn crash van afgelopen seizoen is de Australiër nog steeds niet volledig herstel. Zijn team hoopt dat hij de volgende races, die in Monza verreden gaan worden, wel weer de oude is en de races volledig mee kan gaan rijden.

De tweede race van vandaag kwam op naam te staan van Carlos Checa. Wederom was het Max Biaggi die er met de tweede plaats vandoor ging terwijl de winnaar van de eerster race, Jonathan Rea deze race genoegen moest nemen met de derde plaats. Nuriyuki Haga had een hele goede start en wist aan het begin van de race de leiding in handen te nemen. Echter waren Checa en Biaggi te snel en gingen hem voorbij. Voor Haga was het niet een weekend zoals hij gehoopt want want na een mooie start van de race viel hij al snel terug naar de achtste positie.

Marco Melandri zat er aan het begin van de race ook heel goed bij maar hij viel waarna hij de race moest staken. Even was het Biaggi die de leiding in handen nam maar in de voorlaatste ronden nam Checa de leiding weer in handen om hem vervolgens niet meer uit handen te geven.

Barry Veneman had niet veel geluk in zijn thuisrace. De eerste race lag hij lange tijd op de twaalfde positie maar werd bij het vallen van het zwart/wit geblokt nog net ingehaald door Leon Haslam en moest daardoor genoegen nemen met de dertiende positie. In de tweede race moest hij genoegen nemen met een zeventiende positie. 

"Ik ben er best trots op dat het Castrol Honda team de eerste overwinning binnen heeft weten te halen sinds hun terugkomst in het kampioenschap," laat Rea weten. "We hebben het hele weekend aan de setup van de fiets gewerkt en daar hebben we de vruchten van weten te plukken. In de tweede race werd ik opgehouden waardoor de leiders een voorsprong op konden bouwen die ik niet meer in kon halen. Maar ik ben heel blij met het weekend en heel dankbaar voor iedereen die mij geholpen heeft gedurende de winter na de blessure die ik had opgelopen. Ik ben blij dat ik weer terug ben in de 'winners' circle'", voegt hij eraan toe.

Een klein gedeelte van het fotoalbum is online. De rest van de foto's volgen spoedig.

Last modified on dinsdag, 26 april 2016 07:44

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

More in this category:

14825214
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2359
2664
21666
14783491
68593
94075
14825214

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven