K2 Content

Need for Speed-Schubert-BMW team wint zesde Dunlop 24H of Dubai

Het Need for Speed-Schubert-team uit het Duitse Oschersleben heeft de zesde editie van de Dunlop 24H of Dubai, de eerste internationale lange-afstandsrace van het nieuwe jaar voor GT’s, toerwagens en 24H-specials gewonnen. Na 24 uur racen op het 5,390 kilometer lange Dubai Autodrome reed Claudia Hürtgen de winnende auto over de eindstreep. Met Hürtgen, Augusto Farfus, Edward Sandström en Tommy Milner legde het team in de BMW Z4 GT3 in totaal 594 ronden af. Met deze overwinning is BMW het succesvolste merk in de historie van de Dunlop 24H of Dubai met in totaal drie zeges, na de eerdere successen in 2006 en 2007. De tweede plaats in de race van dit jaar ging naar het Italiaanse AF Corse-team met Eppe Perazzini, Michal Broniszewski, Lorenzo Case en Marco Cioci in de Ferrari F430 GT2. Het Black Falcon-team eindigde met Thomas Jäger, Kenneth Heyer, Jan Seyffarth en Sean Paul Breslin in de Mercedes-Benz SLS AMG als derde.

 

Voor Claudia Hürtgen was het een emotionele ervaring om de winnende auto over de finishlijn te rijden: “We waren twee jaar geleden al dichtbij de overwinning, maar toen hadden we in de slotfase een probleem en eindigden we als tweede. Nu heb ik eindelijk mijn eerste overwinning in een 24-uursrace behaald. In de laatste paar ronden horde ik opeens allerlei rare geluiden, maar gelukkig kwamen we aan de finish. Fantastisch!” Tommy Milner gaf toe dat hij gedurende zijn laatste rijbeurt een angstig moment had beleefd: “Ik heb een andere auto licht geraakt, maar dat bleef gelukkig zonder gevolgen.” 

De Need for Speed-Schubert BMW Z4 reed na vijf uur voor de eerste maal aan de leiding en kwam toen in het zevende uur opnieuw vooraan. Vervolgens bleven de vier rijders gedurende de rest van de race op de eerste plaats. “We hadden een probleemloze race”, zei Augusto Farfus. De Braziliaan, de op één na succesvolste rijder in de historie van het FIA WK Toerwagens met 15 overwinningen, werd op het laatste moment aan het team toegevoegd, nadat de Zweed Patrick Söderlund vanwege een nekblessure niet kon rijden. Voor Farfus is dit zijn tweede overwinning in een 24-uursrace, acht maanden na zijn zege met het BMW-fabrieksteam in de 24-uursrace op de Nürburgring. “Ik kreeg van BMW net voor Kerst het telefoontje en ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen”, zei hij. Edward Sandström verklaarde: “Beter dan met een overwinning als deze kan het nieuwe jaar niet beginnen.”

De tweede plaats voor het AF Corse-Ferrari-team was een troost voor het Italiaanse team, nadat de auto met het startnummer 6 (Waltrip/R. Kaufmann/Aguas/Griffin) als gevolg van een brand in de motorruimte in de warm-up niet in de race van start kon gaan. De zesde editie van de Dunlop 24H of Dubai betekende ook het debuut in een 24-uursrace voor de nieuwe Mercedes-Benz SLS AMG. Drie sportwagens met vleugeldeuren waren ingeschreven voor het evenement. De Black Falcon-Auto met het startnummer 8 (Schall/Pappas/Curtis/Horn) verloor de kansen op een geode klassering vanwege een aanrijding op vrijdagavond. De andere auto van het team met het startnummer 7 en de SLS AMG van Heico Motorsport (Schneider/Bosi/Arnold/ Frankenhout/Wirth) hadden ook enkele kleine problemen, maar al met al keken alle betrokkenen bij het Mercedes-Benz SLS AMG-project met een positief gevoel op de eerste 24-uursrace terug.

Porsche-teams hadden ongewoon veel problemen in de Dunlop 24H of Dubai van dit jaar. De auto met het startnummer 1 van Gianluca De Lorenzi Racing (De Lorenzi/Borghi/Paletto/Ragginger) reed lange tijd in de top drie en in de avond zelfs een tijdlang aan de leiding, maar toen beschadigde Martin Ragginger de auto zwaar, nadat hij bij een inhaalactie werd aangereden en van de baan raakte. De Land-Porsche (Tilke/Münnich/Lauck/Land), de beide FACH-Porsches met de nummers 12 (Lusser/Dolenc/ Arnold/Gruber/Bruder) en 14 (Klohs/Bader/Spautz/Gruber/Bruder) en de Hermes-Attempto-Porsche (Häring/Konstantinou/Heyrowsky/Armindo/Aka) kregen alle te maken met technische problemen en vielen ver terug of zelfs uit, terwijl de Tolimit-Arabia-Porsche (Al Qubaisi/Maassen/J.Bleekemolen/Edwards) tijd verloor vanwege een defecte aandrijfas. Uiteindelijk werd de Tolimit-Arabia-Porsche wel de best geklasseerde 911 op de vierde plaats in het algemeen klassement. De overwinning in de speciale klasse voor Porsche 996 en 997 Cup-auto’s was voor de auto van De Lorenzi Racing met het nummer 33 (Formili Fendi/Parato/Piodi/ Mastronardi).

De klasse SP2 leverde een onbedreigde overwinning op voor de Brokernet Silversting van het Hongaarse team Bovi Motorsport (Bodis/Kaufmann/Racz/Van Lagen/Konopka), terwijl de Nederlandse sportwagenfabrikant Donkervoort met het Valspar-Donkervoort-team (Donkervoort/De Bruijn/Wintenberger) de hoogste eer in de klasse SP3 behaalde. In de klasse A3T leidde het Nederlandse team JR Motorsport met de BMW E46 GTR  (Van den Bos/Van der Zweer/De Vries/Hilders/Poland) van start tot finish en won. In de klasse A4 daarentegen waren er diverse positiewisselingen op de eerste plaats, waarna Duwo Racing (Dumont/Schmitt/Schmitt/Orel/Jones) met de BMW 130i Challenge de klassezege behaalde. In de klasse A2 was er een relatief eenvoudige overwinning voor het Franse Auto Sport GP team met de Renault Clio (Mulot/Grifnee/Vericel), terwijl het Nederlandse Jordans.nl-Red Camel-team met de SEAT Leon TDI (Breukers/Thijssen/Dijkhof/Han/Herter) de D1-dieselklasse won.

In een benefietactie gedurende de race haalden coureurs en teamleden in totaal 15.000 Euro op, die ten goede komt aan KWF Kankerbestrijding.

PR

Last modified on dinsdag, 26 april 2016 07:43

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

17583517
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1537
4064
18454
17536096
89324
111414
17583517

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven