K2 Content

zamei28

Jan Lammers en Bernhard van Oranje met 420 pk sterke Ligier JS P3 in Roadtrip sprintrace naar de 24 Uur van Le Mans

Voorafgaand aan de fameuze 24 Uur van Le Mans, de belangrijkste autorace ter wereld, wordt als serieuze opwarmer de Roadtrip naar Le Mans race verreden, een sprintrace van een uur. Met aan de start niemand minder dan Prins Bernhard en Jan Lammers in een Ligier JS P3. Om zich verder vertrouwd te maken met de toonaangevende Franse producent van Ligier-voertuigen bracht Jan Lammers een bezoek aan de Nederlandse Ligier-importeur, G.M.S. & Import B.V. uit Veenendaal. Hij toonde zich aangenaam verrast door de compacte, fraai gestileerde brommobielen van Ligier en liet zich uitgebreid voorlichten. Hij kon het zelfs niet nalaten om een korte roadtrip door Veenendaal te maken.Het imago van brommobielen is in een rap tempo in toenemende mate aan het veranderen en verjongen. De brommobiel is nog steeds het ideale voertuig voor een vertrouwde, traditionele doelgroep, maar meer en meer jeugdige bestuurders kiezen ook voor een brommobiel. Primair ingegeven door het feit dat al op een jeugdiger leeftijd, vanaf 16 jaar, in een vierwieler deelgenomen kan worden aan het straatverkeer, maar tevens omdat brommobielen tegenwoordig een moderne, elegante en sportieve styling hebben. Daarbij nemen de Ligier-modellen een toonaangevende positie in.

René Hoogeveen, van de Ligier-importeur: “Wij willen ons met het merk Ligier meer gaan richten op jongeren vanaf 16 jaar, overigens een trend die in heel Europa waarneembaar is. Want die markt lijkt zich te ontwikkelen als een jongerenmarkt met veel toekomstperspectief. We zijn vereerd dat Jan Lammers, één van Nederlands meest succesvolle en bekende autocoureurs, ons als importeur van Ligier heeft bezocht om meer te weten te komen over de andere producten van Ligier. Een merk dat hij nog kent uit zijn tijd in de Formule I en waarmee hij volgende maand opnieuw kennismaakt. Jan heeft als 16-jarige overigens bewezen dat je op die leeftijd aardig een auto kunt besturen. ”

Jan Lammers: “In mijn tijd had je die brommobielen nog niet en moest je je ‘behelpen’ met een fiets of een brommertje. Gelukkig woonde ik als 16-jarige vlakbij het circuit, maar ik weet zeker dat ik zou hebben gekozen voor een brommobiel als die er in mijn jonge jaren was geweest. Ik ben trouwens aangenaam verrast over die Ligiers. Ze zien er erg goed uit, strakke moderne styling en met de techniek is niks mis mee. Zelfs grappig om in te rijden!”

Jan Lammers & Bernhard van Oranje in Ligier in Le Mans
Voormalig Le Mans-winnaar Jan Lammers en Prins Bernhard van Oranje komen op 18 juni samen aan de start in het voorprogramma van de 24 Uur van Le Mans. Zij besturen een LMP3 Le Mans prototype, een Ligier JS P3-racewagen van 420 pk.

Lammers en Van Oranje onthullen hun Ligier tijdens de Familie Racedagen driven by Max Verstappen op 4 en 5 juni op Circuit Park Zandvoort.

PR

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

19349349
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6143
6260
43659
19261936
87413
212456
19349349

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven