K2 Content

Rob Kamphues en Leon Rijnbeek bemannen Wolf GB08

Een week voor het nieuwe raceseizoen in de Superlights Challenge kan het tweetal Rob Kamphues en Leon Rijnbeek definitief worden bijgeschreven op de inschrijflijst. Het duo zal in 2016 in actie komen in een Wolf GB08 Sport Prototype van Bas Koeten Racing.

Zowel Rijnbeek als Kamphues hebben reeds ervaring in de prototypes. Rijnbeek reed vorig jaar in een Radical SR3 en deed in het Winterkampioenschap ervaring op in de Wolf GB08. Kamphues heeft al meerdere jaren in diverse types Radical gereden. Eind vorig jaar kroop de TV-presentator tijdens een testdag achter het stuur van de Wolf en was gelijk verkocht. Kamphues: "Mijn deelname aan de Superlights Challenge combineer ik met het presenteren van de F1-uitzendingen op Ziggo Sport. De Radical SR8 waar ik vorig jaar mee reed, beschikt over meer vermogen en een hoger gewicht. De Wolf is maar 540 kg en moet het hebben van uitgebalanceerde aërodynamica en vlijmscherp weggedrag. De crew van Bas Koeten Racing gaat zeer diep in op materie als afstellingen en data-engineering. Het is echt topsport."

Het kampioenschap in de Superlights Challenge omvat dit jaar zes evenementen. Hoogtepunt is deelname aan de altijd drukbezochte Gamma Racing Days op Assen. Verder staat de serie tweemaal op Zolder (B), eenmaal op Oschersleben (D), Snetterton (GB) en het seizoen wordt afgesloten met de Finaleraces op Assen. Per weekend staan twee 50-minuten races met verplichte pitstops gepland. Rijnbeek: "De organisatie van de Superlights Challenge heeft ook dit jaar weer een uitdagend programma samengesteld op mooie circuits. Ik heb de Wolf afgelopen winter leren kennen en dat smaakte absoluut naar meer. Samen met Rob kom ik met de Wolf uit in Divisie 1 van de Superlights Challenge en daarmee doe ik een stap naar boven ten opzichte van vorig seizoen."

Bas Koeten Racing runt al enkele jaren met succes twee Wolf GB08 Sport Prototypes. Dit jaar wordt één auto ingezet in het Belcar Endurance Championship en één auto in de Superlights Challenge. Bas Koeten: "Het is voor ons team belangrijk om exposure te pakken in beide series. Met Rob en Leon hebben we een ervaren bemanning in huis gehaald. Samen met hen knokken we telkens weer voor de podiumposities, een reëel doel voor dit seizoen. Beide coureurs hebben in het verleden vaak genoeg het podium beklommen in de kampioenschappen waarin zij uitkwamen."

Tijdens het seizoen zal het team geregeld samenwerking met Stichting Groot Hart, een initiatief van Rob Kamphues. Groot Hart ontvangt zieke kindjes en hun families op het circuit om de actie van dichtbij mee te maken. Hoogtepunt van zo'n dag is dat de kinderen een rondje mee mogen rijden in de raceauto's, waaronder de Wolf. Jelle Koeten: "Een smile van de kinderen die door Groot Hart ontvangen worden, geeft net zoveel voldoening als het behalen van een beker. We zijn blij dat we deze kinderen op een evenement even kunnen laten vergeten dat ze ziek zijn door hen en hun families een heel bijzondere dag te bieden met de mensen van  Groot Hart."

Het seizoen van de Superlights Challenge gaat in het weekend van 16 en 17 april van start op Circuit Zolder tijdens het New Race Festival.

PR

Last modified on maandag, 09 mei 2016 13:28

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

18509492
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2232
5062
7294
18458840
23771
162599
18509492

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven