K2 Content

Karin Dolman

Karin Dolman

De Team ABBA with Rollcentre Racing-BMW M3 V8 (#246, Richard Roberts/Charles Lamb/Martin Short/Richard Neary) heeft de Hankook 24H SILVERSTONE gewonnen. Het Britse team klom op van de laatste plaats in de startopstelling naar de eerste positie, nadat het vanwege een gebroken aandrijfas niet in staat was om in de kwalificatie een tijd neer te zetten. Na 512 ronden op het 5.980 kilometer lange Grand Prix-circuit, een totale afstand van 3.061 kilometer, reed Richard Roberts de auto uit de SP Touring-klasse als winnaar over de eindstreep. Met een achterstand van drie ronden eindigde de Red Camel-Jordans.nl-SEAT Leon Cup Racer (#303, Rik Breukers/Ivo Breukers/Bert de Heus) op de tweede plaats. Met de Memac Ogilvy Duel Racing-SEAT Leon Cup Racer (#1, Ramzi Moutran/Nabil Moutran/Sami Moutran/Phil Quaife) op de derde positie eindigde nog een SEAT volgens TCR-reglement op het podium, twee ronden achter de ‘Nederlandse’ SEAT. Het debuut van de Touring Car Endurance Series (TCES) powered by Hankook liet mooi gelijkwaardige gevechten tussen verschillende autoconcepten zien. De winnaars van de zes verschillende klassen eindigden allemaal in de top tien van het algemeen klassement.    

De eerste drie uren van de Hankook 24H SILVERSTONE, de eerste race van de door CREVENTIC georganiseerde nieuwe Touring Car Endurance Series (TCES) powered by Hankook, zijn achter de rug. Na een turbulente startfase rijdt de Team Bleekemolen-SEAT Leon Cup Racer (#127, Sebastiaan Bleekemolen/Melvin de Groot/Pim van Riet/Dennis de Borst) aan de leiding van het veld met 41 toerwagens. Dicht daarachter volgt het kampioensteam van de 24H SERIES 2015, de Memac Ogilvy Duel Racing SEAT Leon Cup Racer (#1, Ramzi Moutran/Nabil Moutran/Sami Moutran/Phil Quaife).Achter de twee SEATs volgens TCR-reglement volgt de JR Motorsport-BMW E90 M3 (#102, Martin Lanting/Bob Herber/Steven Liquorish/Christoph Ulrich)
als de snelste SP Touring-auto. Uiteenlopende classificaties en strategieën werpen het veld door elkaar. Een tijdlang reed zelfs een auto met dieselmotor
aan de leiding. In de top tien zijn drie klassen vertegenwoordigd. Met tal van wisselingen aan de leiding en typische toerwagengevechten namen de beide SEATs en de JR Motorsport-BMW in de startfase al een prominente plaats in.

De #333 V8 Racing Renault RS01 FGT3 heeft de Hankook 12H ITALY-MUGELLO gewonnen. Luc Braams, Max Braams, Nicky Pastorelli en Miguel Ramos reden een bijna foutloze race en behaalden hun eerste overwinning in de 24H SERIES powered by Hankook. De Renault-coureurs reden in totaal 345 ronden op het 5,245 kilometer lange circuit in Toscane en legden daarmee een afstand van 1.809,525 kilometers af. Hofor-Racing finishte met de Mercedes SLS AMG GT3 (#10, Michael Kroll/Chantal Kroll/Roland Eggimann/Kenneth Heyer/Christiaan Frankenhout) als tweede. De Hofor-Racing Mercedes kwam met vier ronden achterstand op de V8 Racing Renault over de finish.

De V8 Racing Renault RS01 FGT3 (#333, Luc Braams/Max Braams/Nicky Pastorelli/Miguel Ramos) ligt na het eerste deel van de race aan de leiding van de Hankook 12H ITALY-MUGELLO. Na 120 ronden kwam Nicky Pastorelli als eerste over de streep, op een ronde gevolgd door de #702 Scuderia Cameron Glickenhaus SCG 003C. De SCG 003C zal morgen naast de Renault RS01 FGT3 van start gaan, maar de laatstgenoemde zal wel vroeg in het tweede deel van de race naar binnen moeten voor een pit stop. De race zal morgenochtend om 09:30 worden herstart.

Het voorjaar komt eraan, en waar kun je in maart nou beter zijn dan in de prachtige omgeving van Toscane? Dat komt goed uit, want dat is waar de volgende race van de 24H SERIES powered by Hankook verreden wordt. Opnieuw is het Autodromo Internazionale del Mugello de plaats van handeling voor de Hankook 12H ITALY-MUGELLO (18-19 maart 2016). De belangstelling voor de race is groot, zoals ook blijkt uit het aantal van meer dan 70 teams op de voorlopige inschrijflijst. “De laatste plaatsen zijn nog beschikbaar, dus inschrijven is nog steeds mogelijk, maar we verwachten dat die plaatsen gauw gevuld zullen zijn”, zegt Daphne Gengler van CREVENTIC. Het Nederlandse bureau treedt op als promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT).

Het Nederlandse bureau CREVENTIC, de stuwende kracht achter het succes van de 24H SERIES powered by Hankook, presenteert een nieuw initiatief. Bij de FIA is een verzoek om goedkeuring ingediend voor de nieuwe Touring Car Endurance Series powered by Hankook (TCES). Voor het eerste seizoen staan er drie evenementen op het programma: de Hankook 24H SILVERSTONE (1-3 april), de Hankook 24H SLOVAKIA RING (14-16 juni) en de Hankook 12H MEPPEN (23-24 september).

Niet iedere race is dezelfde, dat ondervond Xavier Maassen tijdens de 24 Uur van Dubai. De dubbele race rond de klok was de tweede opeenvolgende langeafstandswedstrijd in het Midden-Oosten voor de Limburger, maar na de winst in de 12 Hours of Abu Dhabi, verliep de race in Dubai helemaal anders. Na amper een half uur racen crashte Xavier Maassen, door een aanrijding van een andere deelnemer, heftig en de race was meteen over. Xavier Maassen zelf herstelt ondertussen prima en kijkt uit naar het vervolg van het seizoen 2016.
 

Weinigen is het gegeven, maar het team van QSR-WCB Racing slaagde erin: klassenwinst bij de allereerste deelname aan de vermaarde etmaalrace in Dubai! Mario Timmers, Jimmy De Breucker, Dylan Derdaele, Luc Moortgat en Pieter Vanneste reden met de nieuwe BMW M235i van de ervaren QSR-teambaas Stefaan Schoonjans een zeer solide wedstrijd, bleven uit de problemen in het grote startveld met maar liefst 98 wagens en finishten als verdiende winnaar in de CUP1-klasse. Het moge duidelijk zijn dat ze in Dubai hun visitekaartje afgegeven hebben en dat QSR zich geen betere start van het autosportseizoen 2016 kon wensen.

Eindelijk kan de Duitse fabrikant Audi ook de overwinning bij de Hankook 24H DUBAI toevoegen aan zijn toch al indrukwekkende erelijst bij de grote lange-afstandsraces over de hele wereld. Met hun Audi R8 LMS (#19), ingezet door het Belgian Audi Club Team WRT, kwamen de rijders Alain Ferté, Michael Meadows, Stuart Leonard en Laurens Vanthoor tot een totaal van 588 ronden op het 5,399 kilometer lange Dubai Autodrome, een totale afstand van 3.174,612 kilometer. “Een fantastisch succes voor ons team, voor Audi en voor onszelf”, aldus Vanthoor. “Met zoveel auto’s op de baan was het een lastige race, misschien wel de moeilijkste die ik ooit heb gereden, maar daarmee smaakt het succes alleen maar lekkerder.” Na een indrukwekkende opmars vanaf de laatste plaats in de startopstelling eindigde het Black Falcon-team met de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 (#16, Abdulaziz Al Faisal/Oliver Webb/Adam Christodoulou/Oliver Morley/Frank Montecalvo) op vijf ronden van de winnaars als tweede. Nog eens drie ronden daarachter werd de C.ABT Racing-Audi R8 LMS (#4, Christer Jöns/Andreas Weishaupt/Isaac Tutumlu Lopez/Matias Henkola/Daniel Abt) als derde geklasseerd.  

Nog maar net 35 minuten was het veld losgelaten in de Hankook 24H Dubai 2016 toen het alweer voorbij was voor Xavier Maassen. De Porsche van het team werd geraakt door een Ginetta en daarna kwam de Porsche hard in de muur en kwam een paar meter verder weer tot stilstand. Als bij een wonder raakte Maassen niemand anders terwijl dat dus heel makkelijk had kunnen gebeuren.

Pagina 1 van 287
18730313
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2683
7091
31908
18658261
72052
172540
18730313

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven