Het laatste raceweekend in de Dutch Supercar Challenge op het circuit van Assen verliep voor het Papagayo team met Meindert van Buuren en Nicky Pastorelli enigszins moeizaam; in de zaterdag race viel het team uit, zondag finiste Pastorelli in een 'regen race' op de zesde plaats. Het Papagayo team sluit dit seizoen in de Dutch Supercar Challenge af op een mooie derde plaats in het algemeen klassement.

Meindert van Buuren en Nicky Pastorelli blikken met een goed gevoel terug op het afgelopen seizoen. "Met de derde plaats zijn we best tevreden. We hebben dit seizoen laten zien dat we volop mee kunnen doen voor podiumplaatsen, met zelfs een aantal overwinningen," aldus Van Buuren na afloop van de tweede race. “We hadden er ook dit weekend in Assen meer uit kunnen halen, als alles gewoon normaal had verlopen. Het was soms pech met een hoofdletter, maar ja, ook dit hoort erbij in de autosport."

Tijdens de eerste race op zaterdag in Assen afgelopen weekend, zag Nicky Pastorelli zich genoodzaakt om de Papgayo V8Star vlak voor het einde aan de kant te parkeren wegens een defect in de brandstoftoevoer. Aangezien de uitslag van die race ook direkt de opstelling is voor de volgende race, moest het team Van Buuren/Pastorelli op zondag vertrekken vanaf de 25e startplaats. Een ware inhaalslag op een drijfnat circuit van Assen volgde. De gekozen afstelling van de auto bleek de juiste te zijn en de race verliep zeer voorspoedig, tot aan de rijderswisseling. Toen Pastorelli het stuur van Van Buuren overnam, bleek de deur van de Papagayo V8Star niet goed te sluiten. Pastorelli waagde het erop, maar moest even later weer binnenkomen voor een extra pitstop om de deur alsnog afdoende te sluiten. Hiermee verloor het Papagayo team alle kans op een podiumplaats, die intussen wel in zicht was. Nicky zette in ronde 22 de snelste raceronde neer, 2:00.062 waarbij hij met een snelheid van ruim 136 kilometer per uur over het drijfnatte circuit raasde.

"Op zich vond ik achteraan starten geen groot probleem. Ik vind het persoonlijk makkelijker om aan te vallen van achteruit, dan vooraan te starten en je positie te moeten verdedigen," aldus Van Buuren die de eerste stint voor zijn rekening nam. "Ik werd bij de start wel een beetje geblokkeerd. Je zit op dat moment, door de regen, in dichte mist en ziet allemaal remlichten voor je. Dan kan je wel proberen om de auto er ergens tussen te proppen, maar het gevaar is groot dat dat misgaat. Ik heb dus rustig mijn kansen afgewacht en dat ging heel goed. De regenafstelling die we vandaag hadden, was helemaal top. We zijn deze race uiteindelijk twintig plaatsen naar voren gereden, maar het was helaas niet genoeg om een plaatsje te stijgen in het algemeen klassement."

"Zonder die extra pitstop hadden we, denk ik, best tweede kunnen worden deze race," voegt Nicky Pastorelli eraan toe. "De afstelling van de auto was inderdaad heel goed vandaag en de race ging super. Assen en regen is voor mij een prima combinatie, die meestal wel goed uitpakt. Ik kan in ieder geval terugkijken op een leuk, druk en veelbewogen raceseizoen. Het was soms wel even passen en meten, want ik reed in twee verschillende kampioenschappen op twee verschillende continenten. Maar, zowel in de American LeMans als in de Dutch Supercar Challenge heb ik het dit seizoen geweldig naar m'n zin gehad! Ik heb rond de twintig races gereden. Soms op bekende, maar ook op voor mij nieuwe circuits. Ik heb er goede hoop op dat ik deze ervaringen in het volgende seizoen weer kan gebruiken."

www.nickypastorelli.com

12197262
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
279
3926
16825
12160227
10853
92573
12197262

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven