Tijdens de twee finaleraces in de Supercar Challenge op het kletsnatte circuit van Assen toonde Lotus-coureur Jan van der Kooi van het Team Momentum zich oppermachtig. Hij won met veel overmacht zowel de race op zaterdag als op zondag. De strijd om het kampioenschap kende in de Sport I-divisie een verrassend verloop. Zuiderbuur Luc de Cock (met c o c k) stelde zondags ondanks een defecte ruitenwisser in de stromende regen met een tweede plek zijn kampioenstitel veilig.

Race 1
Jan van der Kooi had zich als snelste gekwalificeerd. Na de start kon hij door het traditionele gedrang in de eerste bocht zijn koppositie niet consolideren waardoor Luc de Cock hem binnendoor kon passeren. Lotus-coureur Van der Kooi toonde echter zijn klasse door de Belg nog in die eerste ronde weer voorbij te steken. Beide Lotus-coureurs werden op de hielen gezeten door titelpretendenten Van der Voort/Claassen en Onno van Rheenen. De pitstops brachten echter de nodige wijzigingen in de stand. Luc de Cock had door zijn sterke optreden in Zandvoort de nodige strafseconden op zijn naam waardoor hij terug viel naar de vierde plek achter Onno van Rheenen. Inmiddels had Jan van der Kooi na de pitstops zijn voorsprong verder uitgebouwd en wist hij zijn leidende positie tot aan de finish vast te houden.

Race 2
Tijdens de race op zondag waren de sluizen in het wolkendek vol opengedraaid, waardoor de omstandigheden op de baan verraderlijk glad waren.  Net zoals de dag ervoor was Jan van der Kooi wederom de te kloppen man, een rol die hij met verve speelde. Opnieuw reed hij met zijn Lotus Exige weg van de concurrentie en werd hij de regenmeester van Assen. Zuiderbuur Luc de Cock en Onno van Rheenen konden hem niet volgen, waarbij eerstgenoemde werd geplaagd door een haperende ruitenwisser, een zeer noodzakelijk onderdeel deze zondag. De Belg beperkte zich dan ook tot het verzamelen van de nodige punten voor het kampioenschap. Toch wist hij nog een tweede plaats achter Van der Kooi in de wacht te slepen waardoor hij genoeg punten op zijn conto kon bijschrijven om de titel in de Sport I-divisie te veroveren. Onno van Rheenen, Momentum teamgenoot van winnaar Jan van der Kooi, wist beslag te leggen op de derde plaats.

PR

11737685
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2303
3986
6289
11702895
96310
135985
11737685

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven