Komende vrijdag worden de Dutch Supercar Challenge kampioenen van 2008 tijdens het traditionele eindejaarsfeest, dat plaatst vindt in Bar – Dancing Kerkplein te Breda, nog eenmaal in het zonnetje gezet. De DSC kijkt echter ook al naar 2009, want reeds nu is de kalender voor het seizoen 2009 bekend met daarin wederom weer veel internationale topevenementen. Tevens is bekend geworden dat in 2009 een nieuwe Diesel-divisie in het leven wordt geroepen, waarvoor inmiddels veel vraag naar is.

Terugkeer naar Engeland, maar geen race in Duitsland
“We rijden dit jaar drie keer op Spa Francorchamps, het favoriete circuit van veel van onze deelnemers”, aldus Dick van Elk, promotor van de Dutch Supercar Challenge. “Daarnaast keren we terug op het Belgische circuit van Zolder en rijden we natuurlijk in eigen land op Zandvoort en Assen. Tevens maken we de oversteek naar Engeland, dit keer naar het prachtige Donington wat in de nabije toekomst ook de Formule 1 races zal organiseren.” Normaal rijdt de DSC ook een race in Duitsland, maar het lukte de organisatie van de DSC niet om een race bij de oosterburen in het schema te plaatsen. “Het bleek niet mogelijk op Hockenheim of de Nurburgring een datum te vinden die paste in onze kalender, vandaar dat de keuze gevallen is op een derde race op Spa”, legt Van Elk uit.

Zolder Super Prix in ere hersteld
Opvallend in de kalender is de terugkeer naar het Belgische Zolder. Dick van Elk keerde graag terug naar het circuit. “Zolder is een leuke baan en is voor veel van onze deelnemers gunstig gelegen. Wij komen er altijd graag met onze klasse en waren het er allemaal wel over eens dat een race op dit circuit eigenlijk niet kon ontbreken. De Zolder Super Prix is van oudsher een bekend evenement dat in 2009 nieuw leven in wordt geblazen”, legt Van Elk uit, die zelf de organisatie van dit evenement op zich heeft genomen. “Het evenement vindt plaats in het weekend van 19 juli en het is al zeker dat naast de Dutch Supercar Challenge onder meer de Superleague Formula en de EuroBoss series acte de présence gaan geven.”

Veel topevenementen in 2009
De Zolder Super Prix is maar een van de vele topevenementen waarvan de Dutch Supercar Challenge komend seizoen deel van uitmaakt. “De DSC rijdt weer in het voorprogramma van de A1GP op Zandvoort, die voor het weekend van 20 september op de planning staat. Daarnaast zijn we, zoals al vele jaren, weer te gast op Assen tijdens de Rizla Racing Day en vinden tevens de Finaleraces van de DSC en de nieuwe Europese KTM X-Bow Challenge plaats op het Drentse circuit ”, vertelt Van Elk. Ook de Spa Euroraces, die op 28 juni op het programma staan, zijn zeker een aanrader. Op het programma staan hier namelijk het Spaanse Open GT-kampioenschap, de Formule 3 en de FIA Formule 2. De Formule 2 is een nieuwe klasse onder de Formule 1. Het moet een aansprekende opstapklasse worden voor jonge talenten, die later door willen groeien naar de Formule 1. Spektakel is gegarandeerd met 400 pk sterke, door het Williams F1 Team ontworpen bolides.

Inschrijvingen 2009 stromen binnen
Over de inschrijvingen voor 2009 is Van Elk optimistisch. De Mosler Challenge kende in 2008 een goede start en zal in 2009 uitgebreid worden met meer deelnemers. Tevens ziet de organisatie de tendens dat er steeds meer buitenlandse rijders geïnteresseerd zijn in de DSC. “Door de economische crisis zie je in omringende landen dat sommige klassen problemen hebben om hun startveld op orde te krijgen. Deelnemers van deze klassen informeren al regelmatig naar de mogelijkheden binnen de DSC. In de afgelopen jaren hebben we internationaal een goede naam opgebouwd en dat werpt in combinatie met de gevarieerde kalender en de, in vergelijking met andere landen, lage inschrijfgelden nu zijn vruchten af”, aldus Van Elk. Nieuw is ook de Diesel-divisie, die de Sport II-divisie gaat vervangen. Deze divisie is bedoeld voor moderne dieselwagens, die op Zandvoort goed zijn voor een rondetijd van iets meer dan twee minuten.

Dutch Supercar Challenge ook in 2009 op SBS 6 en MOTORSTV
Evenals in 2008 krijgt de Dutch Supercar Challenge zijn eigen tv programma op SBS6. Traditioneel wordt dit tv programma uitgezonden op zondagmiddag rond de klok van 12 uur. In totaal gaat het om 30 uitzendingen van ieder een half uur, met daarin samenvattingen van alle races en achtergrondverhalen over de deelnemers van de DSC.  Het internationale publiek wordt opnieuw bediend via de uitzendingen op MOTORSTV.

Dutch GT4 geen concurrent voor Dutch Supercar Challenge
Tot slot wil Van Elk nog reageren op de vraag of hij het Dutch GT4 Championship, de nieuwe Zandvoortse raceklasse die in 2009 zijn vuurdoop krijgt, als een directe concurrent van de DSC ziet. “Integendeel, want het levert de DSC nog meer mooie bolides op. Veel teams die plannen hebben om in het Dutch GT4 te gaan rijden informeren namelijk ook bij ons om in de DSC een paar of meer races te rijden. Deze teams zijn bij ons van harte welkom! Op deze wijze kan optimaal van de investering in het nieuwe materiaal gebruik gemaakt worden.”

Kalender Dutch Supercar Challenge 2009
12-04: Francorchampions, Spa Francorchamps
03-05: Britcar, Donington
01-06: Pinksterraces, Zandvoort*
28-06: Euroraces, Spa Francorchamps
19-07: Zolder Super Prix, Zolder
09-08: Rizla Racing Day, Assen**
06-09: Trophy, Zandvoort*
20-09: A1GP, Zandvoort**
04-10: Spa Racing Festival, Spa Francorchamps
25-10: DSC Finaleraces, Assen
** Alleen GT-, Supersport I-divisie en Mosler Challenge
* Alleen Supersport II-, Sport- en Diesel-divisies

11719513
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
555
3747
16618
11674281
78138
135985
11719513

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven