Bob Herber was het afgelopen seizoen met zijn Saker Sportscar de enige vaste vertegenwoordiging in de klasse Supersport II. Als het aan DSC-organisator Dick van Elk en Saker Sportscars BV ligt komt daar snel verandering in. Komend seizoen wil Saker Sportscars het aantal deelnemers namelijk laten groeien naar minimaal zes auto’s.


 

 

De Sakers zijn een bijzondere verschijning waar iedere bezoeker van de races altijd met plezier naar kijkt. Exotische tweezitters met vleugeldeuren. De racewagens uit de Nederlandse fabriek in Etten Leur zijn al enkele jaren een vertrouwd beeld in de Dutch Supercar Challenge. In de klasse Supersport is de Saker zelfs een serieuze titelkandidaat. Bob Herber wist afgelopen seizoen zelfs races te winnen in de Saker. Met rondetijden van 1:46.1 met een standaard Saker op het circuit van Zandvoort praten we over een bijzonder snelle auto voor relatief weinig geld.

De Saker Sportscar heeft de laatste jaren een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. In Etten Leur staat een hypermodern pand uitgerust met alle voorzieningen om de raceauto’s te assembleren. Veel onderdelen worden na lang testen in eigen beheer geproduceerd waardoor de prijs laag gehouden kan worden. De motoren worden tegenwoordig volledig door Vege gebouwd en zijn bijzonder duurzaam gebleken. En juist die duurzaamheid maakt de prijs van een seizoen racen in een Saker zo aantrekkelijk.

Om de plannen te benadrukken prepareert Saker Sportscars een tweetal racewagens om een seizoen te racen. Rijders met interesse kunnen zich hiervoor melden bij Saker Sportscars. De racewagens worden in eigen beheer onderhouden en ook zorgt de fabriek voor de ondersteuning van deze twee wagens op het circuit. Hoge snelheid voor relatief weinig geld moet de gemiddelde ondernemer in deze tijden toch als muziek in de oren klinken!

Wilt u de Saker in eigen beheer runnen? Dat kan natuurlijk ook. Saker heeft nog enkele nieuwe exemplaren en een aantal zeer aantrekkelijk geprijsde gebruikte modellen op voorraad die tevens via de Lease te verkrijgen zijn. Binnenkort zal Saker Sportscars een speciale testsessie organiseren voor geïnteresseerden in de Saker Sportscar GT. Voor informatie over de Saker of het eventuele testen kunt u contact opnemen met Johan Kraan via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

pr

11765236
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1463
3936
33840
11702895
123861
135985
11765236

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven