Naast de vele al langer bekende deelnemers die de Dutch Supercar Challenge kent verschijnen er dit jaar ook een aantal jongere teams aan de start van het nieuwe seizoen. Eén daarvan is Downforce Motorsport, dat de laatste races van het afgelopen seizoen al met een BMW 130i aan de start verscheen. In de wintermaanden heeft het team het aantal BMW 130i’s, die allen afkomstig zijn uit de BMW 130i Cup, opgeschroefd naar zeven. Daaronder zitten onder andere ook de McGregor BMW’s die het afgelopen seizoen in de einduitslag van de BMW 130i Cup op de eerste twee posities eindigden. Het team heeft dus grootse plannen voor komend seizoen. De concurrentie kan zijn borst alvast nat maken!De jonge Jitse Villerius debuteerde het afgelopen seizoen in de Dutch Supercar Challenge met een Mini Cooper. Na een paar races stapte Villerius over naar een BMW 130i, waarmee hij steeds betere resultaten behaalde. Het team breidde al snel uit en werd door oprichter Jan Ozephius omgedoopt tot Downforce Motorsport. “Na ons eerste seizoen autosport kunnen we eigenlijk al niet meer zonder”, aldus Ozephius, die duidelijk met het racevirus is besmet en grootse plannen heeft met het team. “Inmiddels hebben we al zeven BMW’s van het type 130i in beheer en hebben we een eigen ‘racehonk’ in Oud Gastel. Bovendien hebben we een grote racetrailer, die momenteel geheel in de kleuren van Downforce Motorsport bestickerd wordt. Het belangrijkste vind ik echter dat we een jonge groep van enthousiaste mensen hebben die allemaal hun eigen inbreng hebben. Ik zie Downforce niet als mijn eigen team, maar als een team dat een beetje van alle deelnemende mensen is. Zo wordt de deelname aan de DSC ook een échte teamprestatie, waarin de inbreng van elk teamlid van cruciaal belang is.”


Villerius komt ook dit jaar weer voor Downforce Motorsport uit in de DSC. Tevens is ook nieuwkomer Peter Tunissen definitief. “Daarnaast zijn we nog in gesprek met verschillende potentiële rijders en gastrijders”, laat Ozephius weten. “Omdat er in totaal zeven 130i's klaar staan is er altijd wel plaats voor nieuwe coureurs. Door identieke auto´s in te zetten kunnen rijders zich bij ons ook aan elkaar meten en met behulp van uitgebreide telemetrie elkaars prestaties vergelijken en van elkaar leren. Naast geld dat nu eenmaal onlosmakelijk met autosport gemoeid is, is het namelijk ook belangrijk dat rijders en overige teamleden een goede mix vormen en er een hechte vriendenclub ontstaat. Wij willen op die manier net dat beetje extra bieden ten opzichte van andere teams.”

Ozephius legt uit waarom hij destijds voor de Dutch Supercar Challenge heeft gekozen. “De klasse heeft een professionele uitstraling en een internationale kalender met onder andere races op Spa Francorchamps, Donington en Zandvoort. Daarnaast wordt er altijd netjes gereden en iedereen heeft respect voor elkaar en voor het materiaal. Bovendien heeft de klasse elke week veel zendtijd op SBS6, wat een groot voordeel is voor onze sponsors.”


De BMW’s van het team passen qua pk/gewicht verhouding perfect binnen de Sport-divisie van de DSC. Het team heeft afgelopen week met drie bolides getest op Spa Francorchamps, waarbij gelegenheidscoureur Francesco Pastorelli plaats nam achter het stuur om de auto’s tot het uiterste aan de tand te voelen. “De rondetijden van Francesco gaven het team het vertrouwen dat het met de snelheid wel goed zit”, vertelt Ozephius. Toch durft de teammanager zich nog niet echt te wagen aan voorspellingen. “Omdat we een relatief jong team zijn bekijken we het race voor race. Toch zijn podiumplaatsen en overwinningen wel ons uiteindelijke doel.”

In het weekend van 11 en 12 april vindt de eerste race van de Dutch Supercar Challenge plaats op het Belgische circuit van Spa Francorchamps. “We kijken erg uit naar het eerste weekend”, aldus Ozephius. “Dan weten we echt waar we staan en zal blijken of de concurrentie deze winter zijn huiswerk goed heeft gedaan!”

Meer informatie over Downforce Motorsport kan gevonden worden op de gloednieuwe website van het team: www.downforce.nl

11717891
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2680
3784
14996
11674281
76516
135985
11717891

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven