Na twee raceweekenden op Circuit Park Zandvoort is het voor de Dutch Supercar Challenge weer tijd om zijn vleugels uit te slaan. Komend weekend staat namelijk alweer het vijfde raceweekend van dit seizoen op het programma, ditmaal op F1-circuit Spa Francorchamps in België. Alle divisies van de DSC komen in actie op het ardennencircuit, waardoor de klasse een startveld van maar liefst zestig auto’s kent. Het programma op Spa is komend weekend bomvol, met naast de DSC bijvoorbeeld ook de FIA Formule 2, het International GT Open, de Britcar en het European F3 Open. Bovendien is de toegang tot het evenement gratis.

In de GT-divisie van de Dutch Supercar Challenge gaat de titelstrijd tussen twee zeer ervaren coureurs. Cor Euser met zijn Marcos LM600 en de Engelsman Martin Short met de Mosler MT900 GT3 zijn het gehele seizoen al zeer aan elkaar gewaagd en hebben beiden al enkele overwinningen op hun naam staan. De concurrentie ligt echter op de loer, want tijdens de laatste races op Zandvoort bleek dat de concurrentie op de deur aan het kloppen is bij de koplopers. Zo reed Berry van Elk een tijdje aan kop tijdens de zaterdagrace op Zandvoort en was Francesco Pastorelli in de Ferrari F430 GT3, die hij deelt met Rick Abresch, de absolute smaakmaker tijdens de race op zondag. Op Spa Francorchamps verschijnt Meindert van Buuren aan de start met de Ferrari F430 GT3 van Abresch. Abresch zelf debuteert met zijn nieuwe Porsche 997 RSR. De koplopers in het kampioenschap hebben door hun goede resultaten in de eerste races veel resultaatseconden, waardoor ze een extra ‘handicap’ hebben tijdens de races op Spa Francorchamps. Alle ingrediënten dus voor een spannend weekend in deze klasse.

In de Supersport I-divisie is Henk Thuis nog steeds de te kloppen man. ‘Mister Intrax’ presteert het gehele seizoen al uitermate goed en wist dit jaar al drie overwinningen te boeken. Twee daarvan waren op Spa Francorchamps, tijdens de eerste races van de DSC dit seizoen. Thuis krijgt vanaf Spa Francorchamps bovendien hulp, want zijn teamgenoot Jochen Habets gaat samen met Thuis een nieuw duo vormen. Dat belooft dus wat voor de races komend weekend, al zal de concurrentie er alles aan gaan doen om Henk Thuis en Jochen Habets van de overwinning af te houden. Die concurrentie bestaat onder andere uit Nol Köhler en Henk Haane, die evenals het duo Thuis/Habets rijden met een Porsche 997 GT3. Tevens mogen Thuis en Habets tegenstand verwachten uit het kamp van Carworld Motorsport, waar Erol Ertan met zijn Renault Megane Trophy op Zandvoort zijn eerste overwinning in de DSC behaalde. Ook het duo Wijnen/Dubois is altijd snel op Spa met de Renault Megane Trophy. Tot slot mag ook zeker Kees Kreijne niet worden uitgevlakt, want Kreijne presteert met zijn verbeterde Aston Martin Vantage zeer goed en behaalde op Zandvoort al een keer het podium.

De meeste strijd is er momenteel in de Supersport II-divisie van de Dutch Supercar Challenge. Hier zijn namelijk zeer veel kanshebbers op de overwinning. Wat te denken van Bob Herber en Milko Tas in de Saker GT of Bert van de Zweerde en Richard van den Bos in de door JR Motorsport geprepareerde BMW E46 M3 GTR? Het zijn slechts enkele namen die kans hebben op een overwinning op Spa Francorchamps. Naast deze heren zijn namelijk ook Pieter van Soelen, Piet Versluis, Luc de Cock, het duo Van der Voort/Claassen en de Duitser Martin Roos serieuze kanshebbers op de dagzege. Opvallend is dat Bob Herber en Milko Tas momenteel aan de leiding gaan van het kampioenschap maar dit jaar nog geen overwinning hebben weten te boeken. Gaat dat wel gebeuren op Spa Francorchamps?

In de Sport-divisie van de DSC is er één duo dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Nik de Jong en Koen Bogaerts boekten dit jaar al vijf overwinningen en staan dan ook met ruime voorsprong eerste in het kampioenschap. Bij de concurrentie staan de ontwikkelingen echter niet stil. Zo komt men bij Downforce Motorsport steeds dichter aan de tijden van het duo De Jong/Bogaerts en zien we dat Willem van der Kooi en Ben Verwoedt ook steeds beter op elkaar ingespeeld raken. Bovendien wist Guillaume Schulz ook al enkele malen het podium te bereiken met zijn Lotus. Een foutje is zo gemaakt, Nik de Jong en Koen Bogaerts moeten dus ook op Spa uiterst geconcentreerd blijven om de opgebouwde voorsprong niet uit handen te geven.

Naast de Dutch Supercar Challenge komen er ook tal van andere klassen naar Spa Francorchamps. Eén van de hoogtepunten is het FIA Formule 2 kampioenschap, waarin jonge coureurs zich in de kijker proberen te rijden van de grote F1-teams. Daarnaast verschijnen ook het Euro F3-kampioenschap en het Italiaanse Formule Renault 2.0-kampioenschap aan de start. GT- en toerwagenliefhebbers komen aan hun trekken met het International GT-Open en de Britcar. De toegang tot het evenement is gratis, want via de website van het evenement, www.race-rally.be, zijn gratis tickets te downloaden. Reden genoeg dus om komend weekend af te reizen naar Spa Francorchamps! 

11765259
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1486
3936
33863
11702895
123884
135985
11765259

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven