Soms zit het mee, soms zit het tegen. Nadat Team Lammertink tijdens de vorige ronde van de Dutch Supercar Challenge op Circuit Zolder tot twee keer toe een zekere overwinning misliep, had het team uit Enter dit weekend eindelijk weer eens het geluk aan haar zijde. In de Supersport 1 divisie eindigde Nol Kohler zondag op de 10e editie van de Rizla Racing Day onverwacht op het podium nadat zijn directe concurrenten Henk Thuis en Rob Frijns zich verslikten in de eindfase van de 50 minuten durende race. Ook op zaterdag deed Kohler goede zaken in zijn Porsche 997 GT3. Ondanks dat de kruidenier uit Hoogland nipt naast het podium greep, liep hij in de tussenstand van het kampioenschap wederom uit op zijn uitdagers. Ook Dirk Schulz kende een goed weekend op het TT-circuit van Assen. De ‘gentleman racer’ handhaafde zich zowel zaterdag als zondag prima in de subtop van de SS1 divisie.

Ook dit weekend stond Team Lammertink weer prima voorbereid aan de start van alweer de zesde ronde van dit seizoen. Hoewel een deel van de manschappen van het gerenommeerde Porsche Service Centrum Twente was afgereisd naar Maleisië voor een 12-uurs race dit weekend, bewees teammanager Erik van de Maat en zijn collega’s dat de tweedeling geen enkel effect had op de sportieve prestaties. In de vrije training op vrijdagochtend klokte Nol Kohler de vierde tijd, terwijl Dirk Schulz de elfde tijd reed. In de kwalificatie wilde het echter een stukje minder vlotten. Door de hogere lucht- en baantemperatuur hadden beide heren last van onderstuur, waardoor ze met de respectievelijk 6e en 13e startplaats genoegen moesten nemen.

Op zaterdagmiddag kende Kohler een lastig begin van de wedstrijd. Nadat het team had geprobeerd zijn wagenafstelling te verfijnen voor het 4,555 kilometer lange circuit, klaagde Kohler in zijn eerste stint over wegliggingsproblemen. Tijdens de verplichte pitstop besloot de pitcrew daarop de rembalans te wijzigen. Dit bleek een sublieme keuze, want de rijder met startnummer 211 verbeterde in zijn tweede stint tot aan de finish zijn rondetijden met 2 a 3 seconde per ronde. Zo kwam het podium plots binnen handbereik, maar bleken de toegewezen 25 strafseconden  wederom scherprechter. Kohler eindigde de race daardoor ‘slechts’ als vierde, maar kon door het uitvallen van Kees Kreijne en de tegenvallende score van beide Renault Méganes in handen van Erol Ertan en het duo Wijnen/Dubois uitlopen op zijn directe concurrenten in de strijd om de titel. Dirk Schulz reed op zaterdagmiddag de race van zijn leven. Ondanks zijn standaard uitgevoerde bolide legde hij menig toprijder in de SS1 divisie het vuur aan de schenen. Liggende op de zesde plaats moest de fruitimporteur uit Rotterdam echter opgeven met een defecte versnellingsbak.

Met goede moed begon Team Lammertink dan ook op zondagmiddag de tweede en afsluitende manche van het weekend. Voor het oog van 57.000 toeschouwers werkte Kohler zich in de openingsfase van de 50 minuten durende race ras op naar een podiumpositie om deze tijdens de serie pitstops weer af te geven. Kohler bleef echter tot de laatste meter pushen, hetgeen zich in de slotseconden dubbel en dwars uitbetaalde. Nadat Henk Thuis in de voorlaatste ronde zijn wagen naast de baan moest parkeren met een kapotte brandstofpomp en Rob Frijns aansluitend zijn wagen tegen de pitmuur drukte, mocht Kohler op het podium de beker voor de derde plek in ontvangst nemen. Dirk Schulz kon zijn prestatie van formaat van de dag tevoren niet herhalen. Nadat zijn monteurs ’s nachts zijn versnellingsbak hadden vervangen, kreeg de routinier te kampen met een lekke band, wat hem terugwierp naar P10 in de einduitslag.

Erik van de Maat, teammanager: “Eind goed, al goed! Deze beker en fles champagne hebben we als team dik verdiend. We waren dit weekend vertegenwoordigd met een kleinere groep omdat Edwin Lammertink, Henk Haane en de anderen in Maleisië waren. Nol heeft alle inzet op zondag netjes verzilverd door als derde te eindigen. Voor het kampioenschap was deze uitslag fantastisch. Op beide dagen heeft hij het gat naar zijn achtervolgers doen groeien. Ook complimenten aan Dirk Schulz, hij reed vooral op zaterdag een toprace! Volgende stop is Spa-Francorchamps, één van onze favoriete banen. We verwachten hier nog sterker voor de dag te komen!”

Tekst: PR

11719573
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
615
3747
16678
11674281
78198
135985
11719573

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven