Voor de tweede keer in 2009 komt de supersport II divisie op de startgrid van Circuit Park Zandvoort. Na de Belgische circuits voor de zomervakantie blijft het Dutch Supercar Challenge circus het aankomend raceweekend dicht bij huis. En het belooft een prachtig weekend te worden in de Nederlandse duinen!

Michel Braxhoofden zal een vervolg geven op zijn verschijning tijdens de Zolder Superleague. Door het uitvallen tijdens race 2 (kapotte brandstofpomp) is hij erop gebrand een goed resultaat neer te zetten. De Seat Leon Supercopa is in de afgelopen weken weer helemaal geprepareerd en geeft hem het juiste materiaal om aan te vallen! De spanning is ook te snijden voor kampioenschaps-kandidaten Bob Herber en Milko Tas. De Saker Sportscar GT blijkt ook dit jaar weer zeer strijdvaardig te zijn. Met nog drie raceweekenden (en dus 6 races) te gaan is de achterstand van 14 punten op de nummer 1 in het klassement (Bert van der Zweerde) te verwaarlozen. Maar CPZ is voor elke Nederlandse rijder bekend terrein en JR Motorsport zal de afgelopen periode ook niet stilgezeten hebben. Net als Brax Racing zullen zij alles op alles zetten om het kampioenschap van 2009 naar zich toe te trekken.

Pieter van Soelen heeft ook nog uitzicht op het kampioenschap, maar deze zal het aankomende weekend dan wel maximaal moeten scoren. Momenteel bezet de rijder van de BMW 132 GTR de derde plek met 131 punten (t.o.v. 170 voor Bert v.d. Zweerde en 158 voor Herber/Tas). Ook voor hem geldt dat het kampioenschap nog lang niet voorbij is en een één-tweetje voor JR Motorsport zou dan ook koren op hun molen zijn. Ook Luco Hornsveld kan (en wil) nog niet rustig achterover leunen. Met 114 punten, maar 4 punten voorsprong op Luc de Cock, is het maar goed dat hij inmiddels vertrouwd is met zijn Seat Leon. Daarbij is ook deze auto de afgelopen periode optimaal afgesteld voor de Wijnozol Trophy. De 17 punten tot Pieter van Soelen lijken misschien een lange weg, maar Luco zal alles uit zijn auto halen om dichterbij te komen.

Met Bob Herber/Milko Tas en Luco Hornsveld heeft Brax Racing mooie kaarten in huis in het seizoen 2009. Pas als de laatste race tijdens de Finals in Assen is gereden kan er gerelaxed worden, maar met de spanning die deze coureurs in het kampioenschap brengen is dat helemaal niet erg. De teamleden van Brax Racing staan het aankomend weekend dan ook weer paraat voor de rijders.

Ook de gebroeders Monster mogen niet ongenoemd blijven. Ferry en Robin hebben tot nu toe een zwaar seizoen achter de rug. Wanneer hun Seat geen kuren had, zijn zij steevast vooraan in het veld te vinden. Helaas is het doorontwikkelen van een auto niet altijd een vlekkeloos traject. Toch maken ze met 109 punten op de vijfde plek een hele grote kans om te stijgen in het klassement. Naast deze vaste kanshebbers in de Supersport II divisie zal ook Piet Versluis met zijn KTM X-Bow weer in de kijker rijden. Ook zal een tweede Saker het startveld verrijken. Ton Verkoleen en Herbert Boender zullen hun Saker Sportscar GT-TDi de sporen geven op het 4,3 km lange circuit.

Tot slot zal het weer nogmaals een belangrijke rol gaan spelen. De voorlopige voorspellingen zijn nog niet heel betrouwbaar, maar er moet rekening gehouden worden met buien. Zoals te zien was tijdens meerdere races in 2009 (in het bijzonder tijdens de Zolder Superleague) kan dit voor opmerkelijke acties op de baan zorgen. Door de kleine verschillen in het kampioenschap zal een spectaculair raceweekend echter gegarandeerd zijn!

De Dutch Supercar Challenge zal op vrijdag twee keer een vrije training gebruiken voor de laatste afstellingen. Op zaterdag de 5de is vindt om 9:30 de kwalificatie plaats en om 14:20 race 1. Zondag zal de start aanvangen om 12:40. Naast de DSC zullen nog meer klasses uitkomen tijdens de Wijnozol Trophy zoals: de Formule Ford, de Pirelli Ferrari Open, de Tango Dutch GT4 en de Swift Cup. Circuit Park Zanvoort is aankomend weekend the place to be!

www.braxracing.nl

11717785
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2574
3784
14890
11674281
76410
135985
11717785

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven