Pieter van Soelen kan met een goed gevoel terugkijken op de Wijzonol Trophy. Na zijn zege in de eerste race op zaterdag ging overwinning van de race op zondag ook naar de ervaren coureur. Ook Ton Verkoelen en Herbert Boender kenden een goed weekend. Na een vijfde positie in de zaterdagrace eindigden de debutanten met de Saker GT-TDi tijdens de zondagrace op de tweede positie. Derde eindigden Milko Tas en Bob Herber. Bert van der Zweerde kende een dramatisch weekend. Tweemaal viel de koploper in het kampioenschap namelijk uit met technische problemen. In de Sport-divisie ging de overwinning naar Ben Verwoerdt, voor Laurens de Wit. Rob Nieman, die in de zaterdagrace een paar honderd meter voor het einde een podiumplaats verloren zag gaan, eindigde in de zondagrace wel op het podium. De Clio-coureur haalde namelijk een knappe derde positie.

Pieter van Soelen begon de race sterk. Bij de start was de bestuurder van de BMW 132 GTR het beste weg en kon hij meteen een gat slaan naar zijn achtervolgers. Dat waren Luc de Cock en het duo Verkoelen/Boender, want Milko Tas kende een slecht begin waardoor De Cock en Verkoelen/Boender voorbij konden steken. De Saker GT-TDi van Verkoelen/Boender kende een goede beginfase, want zij konden meteen de druk op Luc de Cock opvoeren. Dit resulteerde er in de tweede ronde al in dat de Saker GT-TDi bij het aanremmen voor de Tarzanbocht voorbij stak aan Luc de Cock. De Cock gaf zich echter niet zomaar gewonnen en ging bij het uitkomen van dezelfde bocht weer voorbij aan Verkoelen en Boender.
 
Milko Tas kon van dit gevecht profiteren, want hij vond met zijn Saker GT aansluiting bij het tweetal en slaagde erin om voorbij te gaan aan de Saker GT-TDi van Verkoelen/Boender. Ook Luc de Cock moest geloven aan de snelheid van Tas, die zich na zijn mindere start snel herstelde. Tas noteerde zelfs de snelste rondetijd en kon zich settelen op de tweede positie. 

Bert van der Zweerde kende een goede beginfase van de race. Van der Zweerde moest door zijn uitval in de zaterdagrace de race op zondag achteraan starten maar ging de eerste ronden als een warm mes door de boter door het startveld heen. Reeds in de derde ronde was Van der Zweerde al gevorderd tot aan de staart van Luc de Cock, die op dat moment op een vierde positie lag. Van der Zweerde had echter ook met De Cock weinig moeite en kon hierdoor doorstoten naar de vierde positie. Hierna kreeg Van der Zweerde de Saker GT-TDi van het duo Verkoelen/Boender voor zich. Daar had Van der Zweerde meer moeite mee, want er was een fout van de Saker-coureur nodig om aan deze bolide voorbij te steken. De Saker verremde zich namelijk bij het aanremmen van Bocht 8 waardoor Van der Zweerde binnendoor voorbij kon steken. 

Van der Zweerde zijn inhaalrace stagneerde daarna en het duo Verkoelen/Boender lukte het zelfs om aan te sluiten bij de BMW van Van der Zweerde. Na een aantal ronden plaatste de Saker een gewaagde uitrem actie in de Tarzanbocht. Dat liep bijna fout af voor zowel Verkoelen/Boender als Bert van der Zweerde, omdat de Saker GT-TDi bij het aanremmen dwars ging en hierdoor bijna tegen de BMW van Van der Zweerde aankwam. Verkoelen en Boender verloren door deze actie een paar seconden en moesten een gaatje laten aan Van der Zweerde.

Na de pitstops had Pieter van Soelen een comfortabele leiding omdat zijn naaste concurrenten veel resultaatseconden hadden. De Saker GT-TDi van Verkoelen en Boender was door deze resultaatseconden op de tweede positie terechtgekomen en was dus voorbij gegaan aan de Saker GT van  Milko Tas en Bob Herber. Voor Bert van der Zweerde verliep de race na de pitstops dramatisch. Zijn bolide kreeg technische problemen waardoor hij met nog vijf ronden te gaan zijn auto in de pitstraat moest parkeren. Veel puntverlies dus voor de leider in het kampioenschap, die moest toezien dat zijn voornaamste concurrenten, Pieter van Soelen en het duo Tas/Herber, wel een goed resultaat haalden. Van Soelen kon namelijk de race consolideren en behaalde daarmee zijn tweede overwinning van dit weekend. Verkoelen en Boender eindigden met de Saker GT-TDi op een goede tweede plaats en Milko Tas en Bob Herber completeerden het podium met hun derde positie. 

In de Sport-divisie hadden Nik de Jong en Laurens de Wit een goede start van de race. Gestart vanaf de derde en vijfde positie in de divisie schoten de twee voornaamste concurrenten in het kampioenschap op naar de eerste en tweede plek. Het duo kon samen uitlopen en vocht enkele gevechten uit met deelnemers uit de Supersport II-divisie. Opvallend was daarbij de snelheid van De Wit, die per ronde minder dan een seconde langzamer was dan Nik de Jong. Tot aan de pitstops hield De Wit de BMW E36 M3 van Nik de Jong in het vizier, waarbij het gat niet groter werd dan een vijftal seconden. 

Achter het tweetal had Ben Verwoedt een goede race. Gestart in de Lotus Exige van Van der Kooi Sportscars reed Verwoerdt vanaf de zesde positie naar de derde plek waarbij hij onder andere Aart Bosman, Iman van Schelven en Rob Nieman achter zich liet.
 
Na de pitstops werd die derde positie van Verwoerdt zelfs een eerste positie, omdat het duo Bogaerts/De Jong en Laurens de Wit door de vele resultaatseconden langer stil moesten staan in de pitstraat. De Wit kwam na de pitstops terecht op de tweede positie. Verrassende derde was Rob Nieman, die evenals tijdens de zaterdagrace op de derde positie terugkwam in de race. 

Ditmaal zat het Rob Nieman meer mee dan tijdens de race op zaterdag, want zijn voorsprong op achtervolger Elin Braspenning was groot genoeg om een podium veilig te stellen. Bovendien noteerde Nieman snelle rondetijden, waardoor zijn derde positie helemaal niet meer in gevaar kwam. Eerste bleef Ben Verwoerdt, voor Laurens de Wit. Nik de Jong en Koen Bogaerts eindigden door de vele resultaatseconden op een zesde positie en moeten hun kampioenschap in de Sport-divisie nog een weekend uitstellen.

Tekst: Dutch Supercar Challenge

11761304
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1467
4105
29908
11702895
119929
135985
11761304

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven