Voor de laatste maal in het seizoen 2009 werd Circuit Park Zandvoort aangedaan door de Dutch Supercar Challenge. Naast klassen als de Dutch GT4, Formule Ford en de Toerwagen Diesel Cup bezorgde de DSC de toeschouwers weer spectaculaire races. Bij Brax Racing was het op zondagmiddag tijd voor een klein feestje, omdat Bob Herber en Milko Tas de leiding in het kampioenschap weer in handen namen.

De kwalificatie pakte heel goed uit voor Bert van der Zweerde. Hij klokte ondanks de wisselvallige condities op de baan een prachtige tijd van 2:01.155. De pole position had hij hiermee sterk in handen. Milko Tas wist namelijk een rondje eruit te persen welke goed genoeg was voor P2, echter wel 8 tienden langzamer dan Van der Zweerde. Pieter van Soelen werd net van de derde plek geduwd door Eugène Janssen. De Seat van Luco Hornsveld miste druk, waardoor hij geen competitieve ronde neer kon zetten.

Om tien voor half 3 gingen de startlichten uit. Milko Tas kon goed aansluiting vinden bij de BMW E46 van Van de Zweerde. Erg lang kon Van der Zweerde niet genieten van deze positie. In ronde twee bleken zijn intermediates niet opgewassen tegen de banden van de Saker Gt en de BMW van Van Soelen. Pieter van Soelen had Eugène Janssen al achter zich gelaten en haalde op het rechte stuk zowel de Saker als Van der Zweerde in. Milko Tas volgde in de Tarzanbocht en behield zo de derde plek. Uiteindelijk zou Bert van der Zweerde de, voor hem dramatisch verlopen, race niet uit kunnen rijden. Een drive-through voor te kort stilstaan in de pitstraat en technische problemen zorgde voor verder terugvallen en uiteindelijk zijn uitvallen.

Herbert Boender wist met zijn Saker Sportscar GT-TDi aansluiting te vinden bij Pieter van Soelen. De pitstops van de nummers één, twee en drie vonden binnen enkele seconden van elkaar plaats. Helaas hadden Herber/Tas en Boender/Verkoelen strafseconden, waardoor Van Soelen leider in de  wedstrijd bleef. Bij een ongelukkige ontwijkmanoeuvre van Verkoelen passeerde hij de witte lijn. Hij miste hierbij wel Bob Herber, die minder snel accelereerde door een versnellingsbakprobleem, maar kreeg wel een tijdstraf. Hierdoor eindigde ze op de vierde plek. Net achter Luc de Cock die de derde positie in zijn schoot geworpen kreeg. Luco Hornsveld kwam helaas niet aan de finish, technische problemen deden hem de das om.

De tweede race van de Dutch Supercar Challenge tijdens de Wijnozol Trophy was wederom een mooi schouwspel. De start begon erg slecht voor Milko Tas, zowel Luc de Cock als Herbert Boender schoten hem voorbij en vonden aansluiting bij Pieter van Soelen. In de beginfase was het stuivertje wisselen tussen de Saker GT-TDi en de Lotus 2/11 GT4. Beide rijders gaven zich niet zomaar gewonnen. Milko Tas kon hierdoor dichterbij komen en bemachtigde al vrij snel de tweede plek.

Van achter in het veld kwam echter heel soepel Bert van der Zweerde naar voren geslopen. Luc de Cock was geen partij voor hem, Herbert Boender liet zich echter niet zomaar verschalken. Pas na een foutje van de Saker GT-TDi kon Van der Zweerde hem binnendoor voorbij. Zijn optocht kon hij echter niet meer vervolgen, want Boender zat bijna ìn de achterkant van de BMW E46. Geen moment kon Van der Zweerde zich volledig op zijn voorgangers concentreren en dit was te merken in de rondetijden. Uiteindelijk zorgde een vroege remactie van Van der Zweerde voor een zeer spannend moment in de Tarzanbocht. Boender kon de Saker, die van achter uitbrak, maar net in bedwang houden. Gelukkig misten de wagens elkaar net en konden ze, zij het met wat extra seconden achterstand, hun weg vervolgen.

Tijdens de pitstops kon Pieter van Soelen rustig blijven, de strafseconden van de concurrenten zorgden voor weinig druk. Verkoelen en Boender kwamen door deze seconden op de tweede plek, Bob Herber kon aansluiten op de derde positie. Voor het kampioenschap betekende dit weekend goede zaken. Bert van der Zweerde sloot zijn dramatische weekend namelijk af met wederom technische problemen. Hij zag de leiding in het kampioenschap bij hem wegvallen.

Luco Hornsveld had in de tweede race meer geluk. Ondanks dat zijn wagen nog niet zo aanvoelde als hij wilde, reed hij toch een zeer strakke race. Door buiten de malaise te blijven, eindigde hij in de punten. Zo wist hij toch zijn nulresultaat van de vorige dag een beetje goed te maken. Ook voor hem blijft een hoge klassering in het kampioenschap tot de mogelijkheden behoren.

Waar in de laatste nieuwsbrief nog vermeld werd dat Michel Braxhoofden zou starten op Zandvoort hebben teameigenaar en kampioenschapskandidaten Herber en Tas net voor de race besloten zich volledig te richten op de titelkans van het Saker duo. Een rentree van Braxhoofden in het seizoen 2009 is dus nog niet zeker.

De focus ligt volledig op de komende wedstrijden. Met nog twee raceweekenden te gaan gaat het dit jaar tussen JR Motorsport en Brax Racing. In vier wedstrijden wordt beslist wie de titel dit jaar pakt. Brax Racing werkt met man en macht aan de auto’s, om deze optimaal te prepareren voor het aankomende Spa Racing Festival op 3 en 4 oktober. Bert van der Zweerde en Pieter van Soelen samen met hun team JR Motorsport zullen er echter alles aan doen om het kampioenschap uit de handen te houden van Bob Herber en Milko Tas. Met 195 punten voor het duo Herber/Tas ten opzichte van 182 punten voor Van der Zweerde en 172 punten voor Pieter van Soelen zal elke fout afgestraft worden.

Ook Luco Hornsveld heeft nog zicht op de vierde plek. Slechts 10 punten staat hij achter op Luc de Cock, die tot nu toe 138 punten behaald heeft. Team Moreel was op Zandvoort wegens electronische problemen met hun Seat niet aanwezig, maar de 19 punten achterstand kunnen zij ook nog inlopen in de vier komende races.

Meer informatie over Brax Racing

11737252
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1870
3986
5856
11702895
95877
135985
11737252

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven