Komend weekend staat voor de Dutch Supercar Challenge, Nederlands grootste GT- en toerwagenkampioenschap, alweer het derde raceweekend van 2008 op het programma. Ditmaal maakt de klasse onderdeel uit van de Spa Euroraces op het Belgische circuit van Spa Francorchamps. In vergelijking met het vorige raceweekend op Zandvoort zijn de dikke GT- en toerwagenkanonnen uit de GT- en Supersport I-divisie weer van de partij, waardoor er komend weekend in totaal vier divisies van de DSC in actie gaan komen op het Ardennencircuit. Met meer dan 75 inschrijvingen is spektakel gegarandeerd!

In de GT-divisie is het Cor Euser die na de eerste race, welke vorige maand verreden werd op de Duitse Nürburgring, met twintig punten het klassement aanvoert. Zijn voorsprong op de nummer twee, zijnde het duo Van der Hoek/Van der Zwaan met de Audi TTR DTM, is echter slechts één punt. Ook de nummers drie van het kampioenschap, Kevin Riley en Ian Flux met de Mosler MT900 GT3 volgen op korte afstand. Zij hebben met zestien punten slechts vier punten achterstand op koploper Euser. Het klassement zit dus, mede door de afgelasting van de zaterdagrace op de Nürburgring, uiterst dicht bij elkaar. De eerste race van het seizoen stond garant voor close-racing, en dat zal komend weekend niet anders zijn. Naast bovengenoemde koplopers zijn namelijk ook onder andere het duo Van Buuren/Pastorelli met de V8Star, Equipe de Graaff/Ribbens met de Viper SRT10 en het duo Grimm/Van der Zwaan met de DTM Audi TTR van de partij. Tot slot noemen we ook nog het duo Mecke/Rehfeld, Martin Short, Berry van Elk en de gebroeders Woodcock die allen met een Mosler MT900 GT3 aan de start verschijnen en ongetwijfeld de achtervolging gaan inzetten naar het duo Riley en Flux voor kostbare punten in de Mosler Challenge.

In de Supersport I-divisie zullen veel ogen gericht gaan zijn op Duncan Huisman. Deze uiterst snelle en ervaren coureur, die in het verleden uitkwam in onder andere het WTCC en afgelopen weekend nog meedeed aan de prestigieuze 24h van de Nürburgring, verraste vriend en vijand door zich in het eerste raceweekend op de allereerste plek te kwalificeren. In de regen was hij hiermee sneller dan niet alleen zijn concurrenten van de Supersport I-divisie, maar ook alle deelnemers van de GT-divisie. In de race kon Huisman lang zijn leidende positie vasthouden, totdat een lekke band roet in het eten gooide voor de bestuurder van de Racing4Panda Porsche 997 GT3. Uiteindelijk won Henk Thuis met zijn ‘Intrax’ Porsche 997 GT3 de race door in de laatste bocht Siebrand Dijkstra, rijdend met een BMW E46 GTR, te verschalken. Richard van den Berg eindigde met zijn BMW M3 WTCC als derde, en staat dus ook logischerwijs derde in het kampioenschap van de Supersport I-divisie. Bas Barenbrug zal komend weekend voor het eerst uit gaan komen in de Supersport I-divisie. De vice-kampioen van de Sport-divisie heeft voor dit seizoen een zeer fraaie BMW E90 M3 GTRS opgebouwd welke op Spa zijn shakedown gaat krijgen. Tevens maken Danny van Dongen en Rogier Kroymans hun opwachting met de Corvette C6R.

In de Supersport II-divisie is het klassement na de Pinksterraces op Zandvoort ietwat door elkaar geschut. Een aantal rijders waren de dupe van verwarring tijdens de startopstelling waardoor zij noodgedwongen achteraan moesten starten tijdens de tweede race op maandag. Trotse koploper na twee evenementen is Pieter van Soelen, die met zijn door JR Motorsport nieuw opgebouwde BMW 1-serie beide races op Zandvoort wist te winnen. Op een tweede plek staan nieuwkomers Robin en Ferry Monster met hun Seat Leon SuperCopa. Het verschil tussen koploper Van Soelen en de gebroeders Monster bedraagt slechts negen punten. Tevens neemt ook de familie vd Slik weer deel aan de Supersport II-divisie, zij moeten met hun Marcos Mantis in staat worden geacht om mee te strijden met de kop.

Milko Tas is er alles aan gelegen om een goed resultaat neer te zetten op Spa. Tas zag door de eerder genoemde verwarring tijdens de start van de race op Zandvoort zijn tweede startplek als sneeuw voor de zon verdwijnen en moest vanuit de pitstraat starten. Bovendien kreeg de coureur van de snelle Seat Leon SuperCopa technische problemen met zijn auto waardoor hij belangrijke punten voor het kampioenschap misliep. Ook op de Nürburging kende Tas technische problemen waardoor zijn puntenachterstand ten opzichte van koploper van Soelen al dertig punten bedraagt. Zijn verleden heeft Tas in ieder geval mee, want vorig jaar wist hij op Spa met zijn Seat een fraaie overwinning te behalen. Tot slot keert de Rus Lev Fridman terug in de DSC. Evenals vorig seizoen verschijnt hij aan de start met een BMW E46 320i WTCC.

In de Sport I-divisie zijn het de Lotus Exiges van RED-Motorsport die momenteel de stand aanvoeren. Koploper met 56 punten is momenteel de Belg Luc de Cock, die op slechts twee punten gevolgd wordt door de Duitser Wilfried Schawohl. Ook nieuwkomer Onno van Rheenen staat er goed voor, zijn achterstand op koploper De Cock bedraagt slechts vier punten. Ook in de Sport I-divisie vinden we een aantal fraaie BMW’s terug die mee kunnen strijden om de overwinning in de klasse. We noemen onder andere het duo vd. Voort/Claassen met een BMW 1-serie, Joost den Ouden met een 3-serie Compact en nieuwkomer Jeffrey van Rooijen met een BMW E36 M3.

Het programma van de Euroraces zit propvol met schitterende internationale raceklassen. Zo nemen naast de Dutch Supercar Challenge onder andere het Engelse BRITCAR en het prestigieuze  International GT Open deel aan het evenement. Daarnaast maken ook een aantal zeer snelle Formule-klassen waaronder de Formule 3000 Euroseries en het Italiaanse Formule Renault 2.0. Kaarten voor het evenement, met toegang op alle tribunes, zijn gratis te downloaden via deze link. Additioneel zijn er op het circuit zelf voor vijf euro paddockkaarten te koop. Mis het niet!

PR

11717903
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2692
3784
15008
11674281
76528
135985
11717903

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven