Team Lammertink heeft afgelopen weekend tijdens de voorlaatste racemeeting van de Dutch Supercar Challenge 2009 op Spa-Francorchamps een grote stap gezet richting het felbegeerde kampioenschap in de Super Sport 1 divisie. Door als derde en vierde te finishen tijdens de DSC-races van het Spa Racing Festival, konden Nol Köhler en Henk Haane de leiding in de SS1 divisie verder uitbouwen. Ook Jan Storm en Duncan Huisman toonde zich in de Belgische Ardennen van hun beste kant door de afsluitende race in de SS1 divisie op hun naam te schrijven. Dirk Schulz reed eveneens twee solide races. In zijn Team Topper Porsche 997 GT3 kwam de ondernemer als twaalfde en dertiende over de meet. Op 24 en 25 oktober aanstaande staat alweer de seizoensfinale op het TT Circuit van Assen op het programma. Tijdens deze races wil Team Lammertink met Köhler / Haane het al zo succesvolle seizoen knallend afsluiten door het kampioenschap te bezegelen en een goed resultaat voor Storm / Huisman en Schulz uit het vuur te slepen.

Op vrijdagmorgen kregen de DSC deelnemers 45 minuten de tijd om het 7,003 kilometer lange Grand Prix circuit beter te leren kennen. Equipe Köhler / Haane vond al snel een goede set-up voor de Porsche 997 GT3 en eindigde de sessie keurig als tweede in de SS1 divisie. Ook Jan Storm had de baan snel onder de knie en zette een twaalfde tijd op de chrono’s. Dirk Schulz liet de sessie aan zich voorbij gaan en kwam pas in de races in actie. Ondanks de hevige concurrentie van Henk Thuis, die eveneens met een geprepareerde Porsche 997 GT3 aan het vertrek stond, Ruud Olij en Martin Webb wist equipe Köhler / Haane hen tijdens de kwalificatie nipt voor te blijven. Met een tijd van 2:32.546 eindigde ze de sessie als snelste (twaalfde algemeen). Storm kwam eveneens goed uit de startblokken en eindigde keurig als vierde in de SS1 divisie (zeventiende algemeen). 

Bij de start van de eerste DSC-race op zaterdagmiddag ging het al meteen mis in La Source Hairpin. Rick Abresch verremde zich en nam bij zijn crash drie Moslers mee. In de SS1 divisie profiteerde Ruud Olij van de startcrash en kwam voorbij aan Köhler en Henk Thuis. Bij de herstart kwam Köhler weer vlot uit de startblokken en passeerde Olij. Niet veel later moest hij zijn positie toch weer overdoen aan de rozenkweker. Henk Haane, die het stuur van Köhler tijdens de pitstop had overgenomen, lag op de vierde positie. Haane zat goed op snelheid en slaagde erin om Henk Thuis te verschalken. Ook Duncan Huisman wist Thuis te passeren. Equipe Köhler / Haane belandde na 23 ronden op het podium door als derde te finishen. Storm / Huisman eindigde na een knappe inhaalrace als vierde. Dirk Schulz reed zonder problemen zijn rondjes. De fruitimporteur uit Rotterdam belandde daarmee op de twaalfde plaats.

De tweede heat op zondagmiddag werd in de stromende regen verreden. De Team Lammertink coureurs Köhler en Duncan Huisman kwamen goed van hun plaats en wisten al snel naar voren te komen. Met name Huisman voelde zich als een vis in het water en klom vanaf de vierde positie in de openingsronde op naar de eerste plaats. Huisman leidde riant de race in de SS1 divisie en werd door zijn team zo laat mogelijk naar binnengehaald voor de verplichte pitstop. Na de rijderwissel moest Storm proberen om de opgebouwde voorsprong vast te houden. De grote voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon toen Storm bij het aanremmen van Les Combes in de rondte ging. Haane had het stuurtje van Köhler overgenomen waarbij de vierde versnelling het inmiddels had begeven. Na enkele leuke duels met Dennis Retera te hebben uitgevochten, moest hij de rijder met de KTM X-Bow in de slotfase uiteindelijk laten gaan. Hij eindigde de race als vierde. Storm wist met kunst en vliegwerk zijn leidende positie te behouden en kwam na 21 ronden als winnaar over de meet. Schulz reed een prima race. De rijder met startnummer 209 kende onderweg enkel problemen met de radio communicatie, waardoor hij te laat naar binnenkwam voor zijn pitstop. De routinier kreeg hiervoor een ‘drive-through-penalty’, wat hem terugwierp in de einduitslag (P13).

Edwin Lammertink: “Het was een uitermate succesvol weekend voor ons! Nol Köhler en Henk Haane pakten hun podium en een vierde plaats. Zij staan momenteel eerste in het kampioenschap en hebben nog 5 punten nodig om de titel in de wacht te slepen. Duncan Huisman deed het super. Hij bleef in de tweede race op zondag zolang mogelijk doorrijden zodat hij de voorsprong steeds verder kon uitbouwen. Jan Storm bleef in zijn stint knap overeind en wist ondanks de hete adem van Henk Thuis het goed af te maken. Ook Dirk Schulz heeft het prima gedaan. Hij heeft lekker zijn rondjes kunnen rijden en eindigde keurig in het middenveld.  Wij zijn erop gebrand op het TT-Circuit van Assen het kampioenschap binnen te slepen en wederom mee te dingen om de dagzege!”

PR

12197441
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
458
3926
17004
12160227
11032
92573
12197441

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven