Het jaar 2010 staat voor Brax Racing in het teken van een grote stap voorwaarts! Naast een vernieuwde trailer, komen de coureurs van Brax Racing in het komende seizoen uit met een andere auto. Naast de successen met de Saker GT waren ook de beperkingen duidelijk geworden. Bob Herber en Milko Tas hebben in de winterstop dan ook gekeken naar andere mogelijkheden. Verschillende auto’s passeerde de revue. Uiteindelijk bleef de aandacht hangen bij een Deense sportwagen, de Aquila CR1.

Tijdens het Spa Racing Festival reden Alex Frederichsen en Lars Erik Nielsen van Aquila Racing Cars al mee in de Dutch Supercar Challenge. De aandacht van zowel de rijders als het team was toen al getrokken en de auto is eind februari opgehaald uit Denemarken. Hiermee is de overstap naar de Supersport 1 divisie definitief. De auto krijgt nu wat aanpassingen, zodat er in het nieuwe seizoen een prachtig debuut mee kan worden gemaakt. En met deze auto komt ook de overstap naar de Supersport 1 divisie. De rijders zullen zich nog even bekend moeten maken met de auto. Tijdens de eerste test op Circuit Park Zandvoort bleek al dat de Aquila beter hanteerbaar is ten opzichte van de Saker GT in  natte condities. Met een BMW V8 die de lichte wagen over het circuit aandrijft is het een beleving als nooit tevoren.

De eerste race in de nieuwe bolide zal plaatsvinden op het Grand Prix circuit van Silverstone. Op het circuit in Northamptonshire zal de Aquila CR1 zich gaan meten met nieuwe concurrenten. Tijdens het Paasweekend wordt naar alle waarschijnlijkheid op de nieuwe lay-out gereden (Arena Grand Prix) waar ook de Formule 1 op rijdt. Silverstone ademt autosport. Het circuit is voor zowel Milko Tas als Bob Herber nieuw. Er worden dan ook niet al te hoge verwachtingen gesteld voor de eerste race op een nieuwe baan in een nieuwe auto in de hogere klasse (lees hier het interview met Bob Herber over het nieuwe seizoen). Wat de prestaties uiteindelijk dan ook mogen worden, het belooft nu al een prachtige start te worden van 2010.

De eerder genoemde trailer, die zonder de sponsors Van der Veldt Bronbemaling, de Keukenloods en Mahutte Schilders er nooit gekomen was, zorgt ook voor extra energie. De trailer is dubbeldeks, waardoor de monteurs van Brax Racing een ruime werkplaats en keuken tot hun beschikking hebben. Dit terwijl er op de bovenste verdieping genoeg ruimte is voor de nieuwe Aquila van Bob Herber en de Seat Leon Supercopa van Luco Hornsveld. Momenteel wordt er nog hard gewerkt om deze tot in de puntjes af te werken. De leden van Brax Racing hebben de hele winter keihard gewerkt en willen een verbijsterende indruk maken op het circuit. En met deze trailer, de Aquila en de Seat, Bob Herber, Milko Tas en Luco Hornsveld en Michel Braxhoofden met zijn Brax Racing-leden staat het al vast dat hun aanwezigheid niemand zal ontgaan!

11719581
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
623
3747
16686
11674281
78206
135985
11719581

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven