De Dutch Supercar Challenge ontwaakt uit zijn winterslaap. Met nog drie weken te gaan voor de eerste race op het Engelse circuit van Silverstone zijn de teams inmiddels weer zeer druk met het prepareren van hun bolides. De organisatie van de DSC heeft inmiddels veel inschrijvingen binnen en kan dan ook al een voorlopige deelnemerslijst publiceren. Voor Silverstone bedraagt het aantal inschrijvingen al ruim zestig, en dat is nog zonder de BRL’s die dit seizoen ook onder de vlag van de DSC rijden. Voor hen begint het seizoen namelijk op de Nürburgring, het tweede raceweekend van de DSC. De startvelden voor de evenementen op Spa Francorchamps, de enige races dat de DSC niet met gescheiden velden rijdt, zijn inmiddels al bijna volledig gevuld. Coureurs die zich voor deze races in willen schrijven moeten dus snel zijn.Naast bekende namen ook nieuwe deelnemers in GT en Supersport I-divisie
In de GT-divisie van de DSC zijn ook komend seizoen veel vaste namen te vinden. Onder die namen de twee grootste titelkandidaten van afgelopen seizoen, Cor Euser en de Engelsman Martin Short. Opvallende naam tussen de inschrijvingen is die van Graham Coomes. Van deze Engelsman brandde twee seizoenen geleden zijn spectaculaire Porsche GT2 RSR nagenoeg af maar Lammertink Racing heeft deze bolide voor komend seizoen weer geheel opnieuw opgebouwd. Ook het Mad & Daring Team heeft zich ingeschreven met vier bolides voor Danny Werkman, Rick Abresch, Peter Versluis en Alex van ’t Hoff, die komend seizoen met een Mosler MT900 aan de start verschijnt. Naast de andere vaste Mosler rijders, zoals Martin Short en Berry van Elk, zijn er ook veel nieuwe Mosler-inschrijvingen. Momenteel staat de teller op al acht bolides.

In de Supersport I-divisie zijn de meeste namen bij de vaste DSC-volgers wel bekend. Nöl Kohler en Henk Haane hebben zich met hun Porsche 997 GT3 weer ingeschreven om hun titel van afgelopen seizoen te verdedigen en ook Henk Thuis, Dirk Schulz, Rob en Charlie Frijns en de Engelsman Michael Donovan zijn met een Porsche 997 GT3 van de partij. Jochen Habets is overigens misschien nog wel de opvallendste Porsche 997 GT3-inschrijving en van hem mag dan ook veel verwacht worden. Tot slot verschijnt ook nieuwkomer Wolf Nathan aan de start met een Porsche 997 GT3.

De Porsche-coureurs kunnen komend seizoen veel concurrentie verwachten. Carworld Motorsport heeft zijn Renault Méganes weer ingeschreven, waarbij het opvallend is dat Erol Ertan zijn bolide gaat delen met Robert de Graaff of Philippe Ribbens. De Graaff en Ribbens, in de DSC bekend om hun fraaie ETEC-Viper, wisselen elkaar dit jaar af bij Carworld Motorsport. Wilfred Herder en Kees Kreijne hopen dit jaar met hun fraaie Aston Martin Vantages mee te strijden om de overwinningen, iets wat zeker ook verwacht mag worden van de duo’s Versluis en Retera in de KTM en Herber en Tas in hun nieuwe Aquila CR1. Tot slot behoren ook Carlo Kuijer met de Opel Astra Silhouette, Bert en Patrick Moritz met de Marcos Mantis en de Engelsman Martin Webb tot de kanshebbers. 

De BRL’s zijn dit seizoen nieuw binnen de Dutch Supercar Challenge. Na een aantal jaren als zelfstandige klasse te hebben gefungeerd heeft men er dit seizoen voor gekozen om deel uit te maken van de DSC. De BRL’s rijden mee in het veld van de GT- en Supersport I-divisie, maar behouden wel hun eigen puntentelling. Voor de BRL’s start het seizoen pas tijdens het tweede raceweekend op de Nürburgring. Er verschijnen minimaal tien van deze spectaculaire bolides aan de start, waarvan de precieze invulling over een paar weken bekend wordt gemaakt.

Nieuwe duo’s in Supersport II- en Sport-divisie
In de Supersport II-divisie is Bert van der Zweerde overgestapt naar het Lotus team van Willem van der Kooi, alwaar de jonge coureur samen met Willem van der Kooi zelf een Lotus Exige GT gaat besturen. Ook Jan van der Kooi en Ben Verwoerdt, vorig jaar samen actief in de Sport-divisie, verschijnen met een Lotus Exige GT aan de start. Daarnaast komt Pieter van Soelen met de kampioensauto van Van der Zweerde uit voor JR Motorsport en is Luc de Cock weer present met zijn fraaie Lotus 2-Eleven GT4. Luco Hornsveld en de gebroeders Monster hebben zich weer ingeschreven met een Seat Leon SuperCopa.

In de Sport-divisie valt bij het eerste nummer meteen iets op. Koen Bogaerts en Nik de Jong, afgelopen seizoen kampioen in deze divisie, gaan namelijk samen hun titel niet verdedigen. De Jong is momenteel druk met het afronden van zijn studie, waardoor Bogaerts samen met Mark van der Aa aan de start verschijnt. Het duo start bovendien met een nieuwe door JR Motorsport geprepareerde BMW 1-serie, want Richard van den Bos verschijnt met de BMW E36 M3 aan de start. Naast bovengenoemde namen verschijnen er ook nog verschillende nieuwe Renault Clio’s en veel potentieel snelle BMW’s aan de start van deze divisie.

Gastrace tijdens Zolder Truck Grand Prix
Met de presentatie van de kalender voor 2010 gaf de organisatie van de Dutch Supercar Challenge aan dat men bezig was om een gastrace te organiseren op het fameuze circuit van Brands Hatch in Engeland. Het is helaas echter niet gelukt om dit tot stand te brengen, waarna de DSC is gaan kijken naar een ander evenement. Dit is de Zolder Truck Grand Prix geworden die op zaterdag 12 en zondag 13 september verreden wordt op Circuit Zolder. Daarmee valt dit weekend precies tussen de Rizla Racing Day op Assen (7 en 8 augustus) en het Spa Racing Festival op 2 en 3 oktober. Tijdens dit weekend start de DSC met één veld waarvoor deelnemers uit de GT- Supersport I- en Supersport II-divisie zich kunnen inschrijven. De races tijdens de Zolder Truck Grand Prix
tellen niet mee voor het kampioenschap.

Klik hier voor de deelnemers aan het kampioenschap.

Kalender Dutch Supercar Challenge 2010
04-04: Superleague Formula, Silverstone
02-05: GT Open, Nurburgring*
16-05: Superleague Formula, Assen
06-06: Masters, Zandvoort**
27-06: Euroraces, Spa Francorchamps
18-07: Zolder Superleague, Zolder
08-08: Rizla Racing Day, Assen
13-09: Truck Grand Prix, Zolder***
03-10: Racing Festival, Spa Francorchamps
24-10: Finaleraces, Assen
* Alleen GT, Supersport I-divisie
**Alleen Supersport II- en Sport-divisie
*** Telt niet mee voor het kampioenschap

Tekst: DSC
11713190
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1763
4554
10295
11674281
71815
135985
11713190

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven