Moritz Racing kon zondag met opgeheven hoofd de paddock van Spa-Francorchamps verlaten. Niet alleen reden Bert en Patrick Moritz twee sterke Dutch Supercar Challenge manches tijdens de Spa Euro Races, ook won het tweetal veel snelheid met hun Marcos Mantis door gedurende het weekend diverse succesvolle aanpassingen te verrichten. Als klap op de vuurpijl maakte Gwendolyn Hertzberger een uitstekend debuut bij de Amsterdamse renstal.

Voorafgaand aan de start van dit tweede DSC raceweekend van 2008, besloot Moritz Racing haar Marcos Mantis anders af te stellen dan gebruikelijk voor het uitdagende Ardennencircuit. Met een stijvere stabilisatorstang achter en nieuwe Moton schokdempers, gaf Patrick Moritz op vrijdagochtend de aftrap in de 45 minuten durende vrije training. Ondanks deze doordachte beslissing bleek de felgroene Marcos met startnummer 240 teveel overstuur in de vele snelle bochten op het 7,003 kilometer lange circuit te hebben. Voor de kwalificatie besloot het rijdersduo dan ook om de stabilisatorstang voor dit evenement geheel van de wagen te halen en een zachtere compound banden te monteren.

De tussentijdse wijzigingen wierpen al snel hun vruchten af. In de kwalificatiesessie op vrijdagmiddag verbeterde Bert Moritz de tijden uit de ochtendsessie met zo’n vier seconden. Met een tijd van 2:44.550 realiseerde Moritz de 17e positie in de Supersport 1 divisie en de 40e startplek algemeen onder de ruim zestig deelnemers.

Bert Moritz: “We kunnen terugkijken op een waardevolle dag waarin we veel hebben opgestoken over het gedrag van de auto en gelukkig ook grote stappen voorwaarts hebben kunnen maken in de kwalificatie. Met de vele Porsches is de Supersport 1 divisie enorm competitief, vooral hier op Spa. Toch denk ik dat we in de races veel terrein goed kunnen maken.”

Met hoge verwachtingen startte Bert Moritz de openingsmanche op zaterdag. Na de opwarmronde haalde de Amsterdammer het maximale uit de rollende start. Binnen mum van tijd creëerde de routinier een groot gat naar zijn achtervolgers en kon hij de druk op zijn voorliggers continue opvoeren. In de openingsfase van deze geplande 1-uurs race klom Moritz Racing dan ook snel op naar de twaalfde positie. Een heftig ongeluk tijdens een safety-car fase na een kwartier racen riep Bert Moritz’ inhaalrace echter een halt toe. Omdat bij dit ongeluk naast diverse deelnemers ook de safety-car was betrokken, vlagde de wedstrijdleiding de race voortijdig af. Met een welverdiende twaalfde positie was de stemming in de team hospitality gemixt. Enerzijds opgewekt vanwege de geleverde prestatie, anderzijds teleurgesteld omdat er nog veel meer in het vat zat.

Omdat de race van zaterdag niet officieel erkend werd doordat de verplichte afstand van 75% niet werd afgelegd, startten alle coureurs de tweede race vanaf dezelfde gridpositie als de dag ervoor. Vanaf de 17e positie in de Supersport 1 divisie maakte Bert Moritz een raketstart die hem al snel in de top acht bracht. Wederom blijken een aantal aanpassingen aan de afstelling van de Marcos prima uit te pakken. Na de rijderwissel gooit ook Patrick Moritz hoge ogen, al moet hij qua rondetijden nog wel wat toegeven op zijn uiterst ervaren teamgenoot. Na een vol uur racen wordt Moritz Racing uiteindelijk als 27e algemeen afgevlagd en als 10e in de eigen klasse. 

Patrick Moritz: “We hebben dit weekend goede zaken gedaan. Door diverse aanpassingen aan de wagen door te voeren hebben we de wegligging van de wagen een stuk verbeterd. Zo reed Bert vanmiddag zelfs ruim drie seconden sneller dan op vrijdag. Het overstuur wat in de auto zat is er helemaal uit, de wagen is nu vrij neutraal met zelfs een tikje onderstuur. Hier kon Bert met zijn jarenlange ervaring goed mee overweg. Ik kan me op dit gebied nog verbeteren. Toch kijk ook ik heel tevreden terug op dit weekend. Ook een absolute pluim voor onze nieuwe teamgenoot Gwendolyn Hertzberger. Ze heeft een prima indruk achter gelaten, alleen jammer van de technische pech vandaag… We kijken uit naar de volgende races op Hockenheim!”

Moritz Racing wil via deze weg graag Wolly Luijken bedanken voor al haar inspanningen en inzet die ze tot nu toe in het team heeft gestoken.

www.moritzracing.nl
Tekst: Insightf1

11736954
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1572
3986
5558
11702895
95579
135985
11736954

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven