Naast veel bekende deelnemers zijn er dit seizoen ook enkele nieuwelingen die op Silverstone aan de start verschijnen van de Dutch Supercar Challenge. Eén van die nieuwelingen is Wolf Nathan. De 41-jarige ondernemer besloot afgelopen winter om na twee jaar DNRT de stap te maken naar de Dutch Supercar Challenge. Nathan pakt de zaken meteen serieus aan, want zijn nieuwe bolide is een Porsche 997 GT3 die gerund wordt door Bas Koeten Racing. De naam van zijn teamgenoot is misschien nog wel opvallender, want Nathan gaat samen rijden met WTCC-coureur Jaap van Lagen!

 
In het dagelijkse leven is Wolf Nathan als ondernemer actief. “Wij houden ons voornamelijk bezig met producten en totaal oplossingen voor het verwarmen en koelen van gebouwen en huizen met aardwarmtesystemen”, legt Nathan uit, die al enkele jaren actief is in de racerij. “Ik heb in 2007 mijn racelicentie gehaald waarna ik met een BMW Compact (ex Cup) in de DNRT ben gaan rijden.”

Na de DNRT zag Nathan de Dutch Supercar Challenge als een goede stap. “Het programma met de mooie circuits, de dikke auto's en de leuke sfeer onder elkaar spreekt me aan”, aldus Nathan, die de sfeer de afgelopen dagen al aan den lijve ondervond tijdens de testdagen op Assen. “Ik heb de afgelopen dagen wel gemerkt dat dat goed zit, want het was al erg gezellig op Assen.”

De keuze voor de Porsche 997 GT3 is een opvallende. “Het is mijn droom om ooit nog eens Porsche Supercup of Le Mans te rijden, dus dan kun je het beste maar meteen met een soortgelijke auto gaan leren”, legt Nathan uit. “De auto komt uit de Porsche Supercup 2009 en is de auto van René Rast, beter bekend als de Veltins Porsche. Ik heb tijdens de eerste tests al wel gemerkt dat de overstap van de BMW Compact naar de Porsche wel heel groot is, maar het gaat me zeker lukken.”

Om de Porsche beter onder de knie te krijgen heeft Nathan de hulp ingeschakeld van een uiterst ervaren coureur. Niemand minder dan Jaap van Lagen is namelijk Nathan’s teamgenoot voor komend seizoen. “Via Bas Koeten van Bas Koeten Racing ben ik ongeveer twee jaar geleden met Jaap in contact gekomen. Ik ben hem zo gaan sponsoren en ben vaak met hem mee geweest naar het WTCC”, vertelt Nathan. “Zo hebben Jaap en ik al heel wat meegemaakt met zijn tweeën en is de vriendschap ontstaan. Van Jaap kan ik gewoon heel veel leren. Hij heeft de ervaring, rust en de kennis om de fijne kneepjes van de auto en de verschillende circuits aan mij te leren. Daarnaast wordt het natuurlijk veel lachen en plezier maken met elkaar.”

Voor Nathan staat 2010 vooral in het teken van veel leren. “Het is mijn doel om de auto’s en de circuits te leren kennen en om veel plezier te hebben”, aldus Nathan. “Ik heb er echt heel veel zin in!”
11732976
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1580
3848
30081
11674281
91601
135985
11732976

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven