Na 10 jaar onafgebroken te hebben geracet als equipe zullen Robert de Graaff en Philippe Ribbens  dit jaar niet als equipe ten tonele verschijnen. Veranderingen in privé-omstandigheden van Robert de Graaff deden hem beslissen 2010 niet te wijden aan het racen. De opbouw van zijn nieuwe onderneming Ropelli Leathers vereist momenteel alle aandacht.

De afgelopen drie jaar waren de twee Zevenhuizenaren een vaste waarde in de GT klasse van de Dutch Supercar Challenge. ‘Weapon of choice” was de GT3 Viper van Oreca. Inmiddels is het na veel doorontwikkeling een GT waardige auto geworden voor de DSC. Dit bleek wel in de tweede helft van 2009 waar De Graaff en Ribbens acht keer achtereenvolgens podium scoorde. Drie jaar lang lukte het steeds net niet om kampioen te worden. In 2007 was het de DTM Audi met Van der Zwaan en Van der Hoek, in 2008 de snelle GT Mosler van Martin Short en in 2009 de LM600 van Cor Euser. Steeds weer was de strijd hard en tot de laatste race, helaas trokken de Zevenhuizenaren keer na keer aan het kortste eind.

Robert de Graaff zegt hierover: ”Positief gezien kun je stellen dat we het meest constant presterende team waren in de afgelopen jaren van de GT divisie in de DSC. We hebben veel exposure gegenereerd voor onze sponsors en waren negen van de tien keer in gevecht voor de overwinning. Daar gaat het natuurlijk in ons geval wel om, de sponsors zien de voordelen en delen mee in ons succes. Eigenlijk kun je die ook omdraaien. In ieder geval ”Win Win” ha ha ha......” Teams als Papagayo, Carworld Motorsport en Racing For Holland stuwden de prestaties van De Graaff en Ribbens naar het hoogste niveau in Nederlands zwaarste en snelste GT klasse. Helaas, maar de fans zullen het in 2010 even zonder de combinatie Robert en Philippe moeten doen.

Philippe vormt in 2010 een equipe met Erol Ertan. Philippe hierover: ”Inmiddels is Erol ook een geduchte tegenstander in de supersport I-divisie. Een divisie waar vaak hard gestreden wordt. Erol heeft zich de afgelopen jaren de aanpak van de Mégane Super Trophy van het Carworld Motorsport team goed eigen weten te maken. In 2009 presteerde hij het zelfs om een overwinning te pakken. Uitgangspunt voor het komende seizoen is wel dat Robert ook een aantal races zal instappen naast Erol.” Robert voegt daar nog aan toe: ”We zijn erg blij met de hernieuwde samenwerking met Carworld Motorsport. Dit team blinkt uit in de professionele uitstraling. Het is een perfecte mach met het verwachtingspatroon van onze sponsors en een mooie oplossing die Philippe in gelegenheid stelt te racen in 2010 ondanks mijn afwezigheid.”

De zakelijke formaliteiten hebben Robert en Philippe ondergebracht bij de stichting Dutch Endurance Racing Team. Begin 2010 deden er zich ineens belangrijke ontwikkelingen voor. Met het in Oosterhout gevestigde bedrijf Martens dhz werd een deal gesloten voor 2010 met de optie voor de daarop volgende jaren. Ook het in Den Haag gevestigde bedrijven Qvis en Sushi-clinic zien de voordelen van een samenwerking. Met het binnenhalen van deze bedrijven hoopt de equipe een nieuw impuls te geven aan de plannen voor de toekomst. Gedurende het seizoen zal daar nog wel meer over bekend worden. Verder blijven de bedrijven Etiket, Marlo,, Wanidae Carwash, RainX,  Etec Grondverzetmachines, Kandt damwanden, JBM koeriers, VaDesign reklamebeletring en Dunlop verbonden aan het Dutch Endurance Racing Team. Zij ondersteunen het team en delen mee in de successen.

Tekst: PR

12198395
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1412
3926
17958
12160227
11986
92573
12198395

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven