Eindelijk is het zover. De winterstop zit erop. Woensdagavond vertrekt Brax Racing naar Groot-Brittannië, om precies te zijn het legendarische F1-circuit Silverstone. Een prachtige, net opgebouwde racetrailer met tent. De Aquila CR1 met BMW V8 en de geweldig afgestelde Seat Leon Supercopa. Dutch Supercar Challenge, here we come!


 
Al eerder waren er berichten over de nieuwe dubbeldeks racetrailer. Bovenin is er plek voor meerdere raceauto’s, onderin een werkplaats en chique hospitality. Aansluitend op de trailer staat een tent over de volledige lengte van de trailer van wel 8 meter diep. Het was nog hard werken om op tijd klaar te zijn. De trailer was van binnen zo goed als klaar, toen het buitenwerk nog geschuurd en gespoten moest worden in de strijdkleuren van Brax Racing. Dankbaar werd er gebruik gemaakt van het onderkomen van Schalkoort in Hoek van Holland, waar het team de vrachtwagen heeft geschuurd. Hierna heeft Schade Techniek Rotterdam ervoor gezorgd dat de trailer weer prachtig in de lak staat.

De nieuwe tent staat er ook prachtig bij. Een gigantisch onderkomen wat precies op tijd is opgeleverd. Brax Racing zal veel bekijks hebben op de paddock! Maar waar gebeurt het allemaal mee dit seizoen? Bob Herber en Milko Tas zullen uitkomen in de Supersport 1 met een Aquila CR1. Luco Hornsveld zal zijn tweede DSC-jaar beleven met zijn Seat Leon in de Supersport 2.

De Aquila is een grote stap voorwaarts voor het duo Herber/Tas. Na een geweldig jaar in de Saker, waren de beperkingen van deze Nederlandse raceauto soms pijnlijk duidelijk geworden. Met de komst van de Aquila hoopt het duo onder andere in natte condities veel beter te presteren. Daarbij komt, dat er in een hogere klasse wordt gestreden. De heren staan dus voor een spannende uitdaging. De concurrentie liegt er namelijk niet om: Porsche GT3, Renault Megane Trophy en twee maal een Aston Martin Vantage (de deelnemerslijst is bijgevoegd). Spektakel verzekerd!

Ook Luco Hornsveld zit met smart op de start van het seizoen te wachten. Na een aantal goed verlopen tests zit hij te trappelen om het gevecht aan te gaan met JR Motorsport, Team Riwal Racing en Team Lotus Racing. Deze laatste heeft een mooie troef in handen: Bert van der Zweerde. De kampioen van de Supersport 2 in 2009 heeft een overstap gemaakt en zal dus dit jaar zijn titel verdedigen in een Lotus Exige GT3.

Het eerste raceweekend zal plaatsvinden op circuit Silverstone. Voor iedereen bekend, maar een groot aantal  heeft er zelf nog niet gereden.  Het zullen mooie gevechten worden in bochtencombinaties als Maggots-Becketts waarna het Hangar Straight volgt. De haakse bocht Stowe zal het uiterste van  de remmen vergen.  En dan zit er nog maar een klein deel van het circuit op. Hopelijk wordt er, net als vorig jaar, fair geracet en kan iedereen prachtige races rijden. Op donderdag en vrijdag kan er in ieder geval getest worden. De rijders kunnen bekend worden met het circuit en hun bolides. Vrijdagmiddag (14:10 uur voor de Supersport 2 en 15:20 uur voor de Supersport 1) vindt vervolgens de kwalificatie plaats. Zaterdag begint de middag (12:30 uur) met de eerste race van de Supersport 2. Aan het einde van de middag (16:30 uur) moeten de Supersport 1 coureurs zich op de grid melden. Zondag in dezelfde volgorde, alleen dan om 9:45 uur en 12:35 uur. Het tijdschema is bijgevoegd.

Brax Racing, de coureurs en de teamleden zijn er klaar voor. Wat het komende weekend ook brengt, nogmaals willen we onze sponsoren bedanken. Zonder hen had het team niet zo op de paddock kunnen verschijnen. Nu is het aan de coureurs om zich het komende seizoen weer te bewijzen!

PR

11765332
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1559
3936
33936
11702895
123957
135985
11765332

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven