Voor de Dutch Supercar Challenge is de winterslaap nu echt voorbij, want na maanden van voorbereiding gaat de klasse die vol zit met GT’s en Toerwagens weer van start. Het seizoen begint voor de Dutch Supercar Challenge meteen met een overzeese race op het Engelse circuit van Silverstone. De DSC rijdt op Silverstone in het voorprogramma van de Superleague Formula by Sonangol met twee startvelden van ongeveer dertig auto’s.

De GT-divisie van de Dutch Supercar Challenge kent voor Silverstone opvallend veel Mosler-inschrijvingen. Dit aantal staat tot op heden op zeven in totaal, met naast bekende rijders zoals Martin Short, Berry van Elk en Kevin Riley ook wat onbekendere namen zoals Javi Morcillo uit Spanje. Voor Alex van ’t Hoff is de Mosler ook nieuw. Van ’t Hoff, onderdeel van het steeds groter wordende Mad & Daring Team, stapt na een aantal seizoenen Corvette over naar een Mosler. De Corvette waar Van ’t Hoff de afgelopen seizoenen mee reed is nu in handen van teamgenoot Rick Abresch. Abresch, die vorig seizoen met onder andere een Ferrari F430 GT3 en een Porsche RSR GT2 aan de start verscheen, is na het Winter Endurance Kampioenschap helemaal overgeslagen naar dit Amerikaanse monster. Ook Peter Versluis met zijn Ferrari F430 GT2 en Danny Werkman, afgelopen seizoen nog derde in de eindrangschikking met zijn vertrouwde Opel Omega V8Star, zijn van de partij. De grote vraag zal zijn of zij allen regerend kampioen Cor Euser met zijn altijd snelle Marcos LM600 kunnen verslaan.

In de Supersport I-divisie zijn er veel Porsche-inschrijvingen. Veel bekende namen zijn daarbij, zoals die van Henk Thuis, Dirk Schulz, Rob Frijns en de Engelsman Michael Donovan. Een nieuwe naam tussen de Porsche-coureurs is die van Wolf Nathan. Nathan, komend uit de DNRT, heeft daarbij in de vorm van Jaap van Lagen de hulp ingeschakeld van een ervaren coureur. Jochen Habets verschijnt dit seizoen ook aan de start van de DSC met een Porsche 997 GT3, maar voor hem kwam Silverstone nog te vroeg. Er is voor de Porsche-coureurs dit jaar veel concurrentie. Zo mag er veel verwacht worden van Carlo Kuijer met zijn Solution-F Astra en mogen we ook zeker de Méganes van Carworld Motorsport met de equipes Wijnen/Dubois en Ertan/Ribbens niet uitvlakken. Daarbij heeft de Fransman Guillaume Rousseau zich ook ingeschreven met een snelle Renault Mégane Trophy. Ook de Aston Martin Vantages van Wilfred Herder en Kees Kreijne zijn van de partij, en hebben na hun goede ontwikkelingen van afgelopen seizoen de weg naar boven gevonden. Tot slot kunnen Piet Versluis, Martin Webb en het duo Herber/Tas nog voor een verrassing gaan zorgen. Overigens wordt het veld van de Supersport I-divisie komend seizoen aangevuld met veel BRL V6-bolides. Voor hun begint het seizoen echter nog niet op Silverstone, maar vanaf het tweede raceweekend op de Nurburgring.

In de Supersport II-divisie zijn er in de wintermaanden een aantal opvallende verschuivingen geweest. Zo is Bert van der Zweerde, kampioen van 2009, overgestapt van JR Motorsport naar Team Lotus Racing van Willem en Jan van der Kooi. Het wapen van dienst is een Lotus Exige met GT3-configuraties, die Van der Zweerde gaat delen met Willem van der Kooi zelf. Ook Jan van der Kooi is komend seizoen met een Lotus Exige GT3 actief in de Supersport II-divisie, hij deelt de bolide met Ben Verwoerdt. Pieter van Soelen, kampioen van de Supersport II-divisie in 2008, stapt na twee seizoenen gereden te hebben met de spectaculaire BMW 1-serie GTR komend jaar over naar zijn vertrouwde bolide van weleer, de BMW 3-serie GTR van JR Motorsport. JR brengt veel BMW’s aan de start, want ook Fred Cavanagh, Marco Poland en Laurens Gooshouwer komen voor het in Obdam gevestigde team uit. Tevens verschijnt Mathijs Kok samen met Kevin Veltman met een BMW aan de start. Tot slot moet er ook zeker rekening gehouden worden met de Seat Leon SuperCopa’s van de gebroeders Monster en Luco Hornsveld, de Lotus 2-Eleven van Luc de Cock en de verschillende Sakers.

In de Sport-divisie valt het meteen op dat Nik de Jong niet meer van de partij is. De Jong, die vorig seizoen nog de titel won samen met Koen Bogaerts, gaf de voorkeur aan zijn studie waardoor hij niet genoeg tijd kon vrijmaken om sponsors te werven. Koen Bogaerts verschijnt dus met een nieuwe teamgenoot aan de start, zijnde Mark van der Aa. Van der Aa kwam de afgelopen seizoen uit in de Formido Swift Cup. Grootste concurrenten om Bogaerts en Van der A dit seizoen van de titel af te houden zijn onder andere Richard van den Bos in de BMW E36 M3, de verschillende Lotus Exiges van Team Lotus Racing en de nieuwe Clio’s van Spirit Racing.

Tekst: DSC

12198390
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1407
3926
17953
12160227
11981
92573
12198390

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven