Piet Versluis nam afgelopen zaterdag in de KTM X-Bow de eerste start voor zijn rekening in de Dutch Supercar Challenge nadat hij in de kwalificatie een negende tijd had weten te realiseren. Bij de start van de SuperSportI Divisie was Versluit snel weg en wist zich naar de kop van het veld te rijden. Liggend op de vierde positie ging Versluis de strijd aan met een andere rijder en wist de derde plaats in handen te nemen. Echter in de slotfase van de race moest hij de derde plaats weer inleveren waardoor hij net niet op het podium wist te eindigen.

Zondag stond de tweede race op het programma waar Dennis Retera het stuur van de X-Bow overnam. Bij de start van deze sprintrace ging het bij de start al gelijk goed mis. Kevin Riley reed de muur in waardoor er brokstukken over de hele baan terecht kwamen. Hierdoor waren er een aantal rijders die elkaar niet meer konden ontwijken en waar er zelfs een Mosler op zijn dak terecht kwam. Uiteraard veroorzaakte dit een code rood en, zoals gebruikelijk in de DSC, bleef de klok doorlopen. Hierdoor bleef er extreem weinig tijd over om de race voort te zetten. 

Voordat de chaos ontstond had Retera zich al naar een elfde plaats weten te rijden. Nadat het licht weer op groen werd gezet schoot hij nog een aantal plaatsen naar voren. Retera vertelde na afloop van de race over de herstart "Ik probeerde direct plekken goed te maken, maar ik zag nog een gele vlag hangen dus sloot weer aan om een straf te voorkomen. Voor me lieten ze echter een flink gat vallen ten opzichte van de kop, daardoor kon ik eigenlijk niet veel meer uitrichten dan mijn positie vasthouden en het gevecht aangaan met de rijders direct om me heen.”

Net als zijn teamgenoot was ook Retera in een gevecht verwikkeld met een Porsche die hij op een gegeven moment in kon halen maar moest toch weer een plaats teruggeven. Maar daar nam Retera geen genoegen mee en buitenom wist hij dan toch voorbij te komen om de derde plaats in handen te nemen. Dat er niet al te veel ruimte was bleek wel uit de aanrijding die er tussen de beide bolides ontstond. Retera kon zijn weg vervolgen terwijl de Porsche met een langzaam leeglopende band niet al te veel meer uit kon halen. “Het was een mooie cleane actie op die Porsche, maar hij kwam naar buiten. Ik heb uiteraard geen behoefte aan schade en ging mee naar buiten, toch raakte hij me heel zachtjes en liep hij daarbij een kapotte band op. Jammer genoeg kon ik niet meer verder naar voren komen doordat de race nog maar heel kort was na de herstart.”

“Gisteren heeft Piet de vierde plaats opgeëist binnen de klasse en vandaag heb  ik daar een derde aan kunnen toevoegen. Het resultaat is wat teleurstellend, want we kunnen met deze auto beter dan dat. Toch is het natuurlijk altijd mooi om een podium te pakken. De resultaten geven in ieder geval de potentie van de auto aan. Als we een perfecte auto hebben, dan kunnen we zeker verder naar voren komen. Dit weekend hebben we gereden zonder de derde versnelling, dat helpt niet in positieve zin mee om tot een perfect resultaat te komen. Ondanks de technische problemen hebben we echter nog een prima weekend en goede resultaten behaald. We gaan met een positief gevoel naar de volgende race.”

11717753
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2542
3784
14858
11674281
76378
135985
11717753

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven