Een debuut dat er mag wezen voor Jaap van Lagen in de Dutch Supercar Challenge. De pole position in de Supersport 1-klasse, twee snelste racerondes en winst in de tweede race. Samen met teamgenoot en sponsor Wolf Nathan heeft de coureur uit Ede op Silverstone (GB) laten zien waartoe het duo dit seizoen in staat is.“Ik heb echt genoten dit weekeinde. Op de baan, maar ook ernaast. Het is echt oergezellig in de Dutch Supercar Challenge”, vertelt Jaap van Lagen na de eerste kennismaking met de raceklasse van organisator Dick van Elk. Op het programma stonden twee races: één uursrace op zaterdag en een wedstrijd over 45 minuten op zondag.

Op een opdrogende baan bleek Jaap van Lagen weer goede vrienden met het type Porsche 911 waarmee hij in de Porsche Supercup successen vierde. Met overmacht zette Jaap de door Bas Koeten Racing gerunde GT3 op de pole position van de Supersport 1-klasse. De snelste ronde was ruim twee tellen sneller dan die van de eerstvolgende concurrent. “Pole en vierde algemeen, prima.”

Teamgenoot en sponsor Wolf Nathan nam de eerste stint in de openingsrace voor zijn rekening. De ondernemer uit Duiven liet zich in de opwarmronde even verrassen toen het begon te miezerregenen. De combinatie van koude slicks en een vochtige baan leidde tot een stijlvolle pirouette. Na de bandenwissel naar intermediates liet Nathan zien uit het goede hout te zijn gesneden door op een listige baan volop te duelleren met de concurrentie.

Jaap van Lagen beloonde na de rijderswissel de volharding met een snelste raceronde voor het team. Zo was het tweede punt van het weekeinde binnen, ook de pole leverde zo’n beloning op. Na een uur racen kwam Jaap als achtste over de finish in de SS1-klasse en als zeventiende algemeen. Dit was meteen de startpositie voor de tweede race op zondag.

Deze wedstrijd werd ontsierd door een omvangrijke startcrash waarbij drie Moslers betrokken waren. Na het opruimen van de ravage bleef er voor Jaap van Lagen en de andere DSC-rijders nog een race van 15 minuten over. “Een echte sprintrace dus. En ik ben er voor gaan zitten.” Jaap sneed met de Porsche door het veld heen, daarbij dikke Megane Trophy’s, Aston Martins en divers ander dik spul passerend.

Het duel met concurrent Henk Thuis was een memorabele. “Henk verdedigde uit alle macht, blokte me waar het kon. Uiteindelijk kon ik hem in een foutje dwingen”, geniet Jaap hardop. “Het was echt aanpoten, maar de beloning was er. Winst in de Supersport 1, de snelste raceronde en vijfde algemeen. Dat laatste kwam omdat ik in het laatste rondje nog net Dave Basu passeerde met zijn 100 pk sterkere Ferrari…”

Zo stond het kersverse team al in het eerste weekeinde op het podium. “Wolf heeft het geweldig gedaan, ondanks dat alles nieuw was: auto, circuit, de concurrentie en het racen in de regen met de Porsche. Hij pakt heel snel aanwijzingen op, dus dat gaat helemaal goed komen dit seizoen”, besluit Jaap van Lagen.

Komend weekeinde rijdt Jaap opnieuw in een Porsche. Voor het eerste raceweekeinde in het Belcar deelt de Edenaar een Porsche GT3 Cup S van First Motorsport met coureur Henk Haane. Samen met Haane won Jaap zijn eerste race ooit in Porsche, daarvoor moeten we terug naar februari 2008.

Kijk voor meer nieuws op: www.jaapvanlagen.nl
11724122
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1164
4000
21227
11674281
82747
135985
11724122

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Ga naar boven